Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.12.2022.

20:30

Žiru ostvario dečački san; LevandovskI: Previše smo se povlačili

Olivije Žiru izjavio je da je ostvario dečački san postavši fudbaler sa najviše golova u dresu Francuske, dok je Robert Levandovski očekivano bio neraspoložen.

Izvor: B92

Autor:B92

Žiru ostvario dečački san; LevandovskI: Previše smo se povlačili
AP Photo/Ricardo Mazalan

Francuska ja u osmini finala Svetskog prvenstva eliminisala Poljska slavivši ubedljivih 3:1. Prvi gol na utakmici postigao je Žiru koji se 52. put upisao u listu strelaca čime je oborio rekord Tjerija Anrija.

"Osećaj je sjajanj, bio mi je dečački san nadmašiti Anrija. Veoma sam ponosan, ali nadam se da ću i dalje nastaviti da igram što bolje. Puno ljudi mi je reklo da ću ovo postići. Rekord je sada iza mene i sada mi je opsesija ići dalje s ekipom. Odmah sam pomislio na svoju porodicu, svoju decu, prijatelje", rekao je Žiru medijma.

"Putovanje se nastavlja. U svlačionici smo si rekli kako moramo biti ujedinjeni kako bismo nastavili pravim putem", dodao je Francuz.

Očekivano, na drugoj strani Levandovski nije bio preterano raspoložen. Postigao je gol, ali je on bio utešan i Poljska je završila učešće.

"Dali smo sve od sebe, borili se, kreirali neke prilike – pogotovo u prvom dijelu. Šteta što nismo iskoristili. Prvi gol nam je najgore pao. U nekim trenucima smo se previše povlačili. Stajali smo preblizu svom šesnaestercu i Francuzi su to iskoristili", rekao je Leva.

Poljska napadač ima 34 godine i veliko je pitanje - prvo da li će se Poljska kvalifikovati za naredni Mundijal, a onda i ako učine da li će Levanodvski biti u timu sa 38 godina.

"To je još daleka budućnost. Odlučiće mnogi faktori. Potrebno je uživati u igri, to je bitan faktor. Mogu uživati kada napadamo, kada igramo defenzivno, u tome nema radosti", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve