Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

18:57

Koman: Stil igre Poljaka nam je poznat, neće moći da nas iznenade

Fudbaleri Francuske i Poljske igraju u nedelju u 16 časova u osmini finala Svetkog prvenstva u Kataru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Koman: Stil igre Poljaka nam je poznat, neće moći da nas iznenade
Foto: Profimedia/Philippe Perusseau/Bestimage

Francuski fudbaler Kingzli Koman izjavio je da im je stil igre reprezentacije Poljske dobro poznat i ocenio da neće moći da ih iznenade u meču osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Znamo da će imati veoma dobre kontra napade", rekao je Koman, ali istakao da je to ipak meč svetskog prvenstva i da je sve moguće i da će mu oni pristupiti ozbiljno.

Istakao je da im status favorita ne daje prednost i u golovima i podsetio na meč osmine finala Evropskog prvenstva koji su izgubili od Švajcarske nakon izvođenja penala.

"Eliminacija od Švajcarske je stvar prošlosti, ali smo izvukli pouke iz takvih mečeva i potrudili se da se tako nešto ne ponovi. Moramo učiti iz svojih grešaka, ali je Poljska potpuno drugačiji protivnik", kazao je Koman.

Prema njegovim rečima, poljski napadač Robert Levandovski je veoma dobar u šesnaestercu, i naglasio da zbog toga moraju da odigraju tako da Poljska stvori što manje šansi i da lopta ne stiže do Levandovskog.

"Igrao sam sa njim dugo (u minhenskom Bajernu), čak i na treninzima je veoma ozbiljan i to mu pomaže da godinama ostane na ovom nivou... On je napadač, tu je na krajevima akcija zato moramo da im dozvolimo što manje šansi, da on manje ima loptu", kazao je francuski fudbaler.

Govoreći o poslednjoj utakmici u grupnoj fazi, koju je kombinovani sastav Francuske izgubio od Tunisa (0:1), Koman ističe da ne može da bude frustriran, jer je to bio njegov prvi start na Svetskom prvenstvu.

"Shvatio sam to kao ostvarenje sna. Svi smo ovde i svi želimo da igramo... Već smo se pregrupisali jer je glavni cilj ostvaren - prvo mesto u grupi. Želimo da pobedimo svaku utakmicu, ali ovaj poraz neće uticati na naše raspoloženje", dodao je Koman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve