Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

16:00

"Meč protiv Urugvaja neće biti normalan"

Selektor Gane Oto Ado ocenio je da meč sa Urugvajem na Svetskom prvenstvu u Kataru "neće biti normalan meč".

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Razlog su sva dešavanja u duelu ta dva tima 2010. godine.

Napadač Urugvaja Luis Suares rukama je, pri rezultatu 1:1, sprečio da lopta udje u gol u 120. minutu četvrtfinalnog meča Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, zbog čega je dobio crveni karton, ali je fudbaler Gane promašio jedanaesterac.

Meč je otišao na penale, nakon kojih je u polufinale prošao Urugvaj, a dve reprezentacije ponovo će se sastati u petak u 16 časova.

"Sve je stvar perspektive. Da smo mi prošli tada, to bi bio bezazlen, normalan potez (Suaresa). Za mene, to nije od velikog značaja, iskreno. Svidja mi se činjenica da je igrač uradio sve da pomogne svom timu", kazao je Ado novinarima u Kataru.

Po njegovim rečima, meč u petak "neće biti normalan", zbog nabujale atmosfere u javnosti i medijima, ali ističe da će za njega to biti kao bilo koji drugi meč.

"Želimo da pobedimo, želimo da prođemo dalje. I da nije u pitanju reprezentacija Urugvaja, bilo bi nam isto", istakao je selektor Gane.

Defanzivac Gane Tomas Partej istakao je da će u meču protiv Urugvaja morati da prate plan koji su dogovorili.

"To što se dogodilo pre nekoliko godina, to će zauvek biti u našim glavama jer je deo naše istorije, ali sutra ćemo morati da pratimo naš plan", istakao je on.

Selekcija Gane sa tri boda drugoplasirana je u Grupi H. Prvi je Portugal sa šest, dok Južna Koreja i Urugvaj imaju po jedan.

Pobeda u meču sa Urugvajem vodi ih u osminu finala Svetskog prvenstva, kao i nerešen rezultat, ukoliko Južna Koreja ne pobedi Portugal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve