Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

14:50

Selektor Švajcarske govorio o provokaciji iz 2018. godine

Selektor Švajcarske, Murat Jakin, najavio je duel sa Srbijom koji će odlučiti učesnika osmine finala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Selektor Švajcarske govorio o provokaciji iz 2018. godine
Foto: B92

Prehlađeni igrači?

"Šaćiri je trenirao, a Jan Zomer i Niko Elvedi su imali tešku noć, ali će biti spremni za sutrašnji meč. U kontaktu smo sa njima imamo dovoljno vremena do sutra uveče. Uveren sam da će svi biti spremni. Akanđi je rekao da je bio bolestan posle Brazila, da je imao glavobolje i zapušen nos, ali sada sam dobro."

Tenzije oko proslava gola u Rusiji?

"Ne mislim da će to uticati, utakmica u 2018. je nešto drugo, bila je veoma važna, a sutra se fokusiramo samo na taj meč, ne i bilo šta drugo. Samo razmišljamo o fudbalu i ništa drugo nam nije na umu. Mislim da smo ovome mnogo pričali mnogo puta. Poštujemo jedni druge. Ignorišemo sve ostalo. Još od aprila je Savez Švajcarske rekao da neće biti takvih stvari to se odnosi i na igrače. Svi moraju to da poštuju i tako će biti i sutra."

O timu Srbije?

"Imaju vrlo jak sistem igre ne moram nikoga da izdvajam, imaju odlične igrače, pa i zamene. Moramo da vršimo pritisak na rivala. Spremni smo za napade Srbije od početka. Dobro smo pripremljeni. Oni mogu lako da se prilagođavaju. Ne moramo mnogo da se prilagođavamo. Ali pravili su i greške. Moraćemo da budemo stabilni u odbrani. Zreli smo, možemo dobro da odreagujemo. Važno je da dominiramo i kontrolišemo meč u svakom trenutku. Važan trenutak u mojoj kvaliteti. Zaslužujemo da prođemo, mnogo smo uložili. Nadam se da ćemo kreirati šanse i da će sreća biti na našoj strani."

Imidž partije šaha?

"Zainteresovan sam za sport. Volim i šah. Tu morate da budete ispred rivala dva ilontronkoraka. Tražite njihove mane. Nekomminjentekaonda umem da nanjušim nečojinstilnige. Ali moram da gledam i prednosti i mane svog tima. Uživam da gledam taktičke stvari, postavljanje na terenu i dajem im samopouzdanje. Interesantno je puštati igračima i moje snimke, kako bi videli neke stvari. Ne interesuje nas ništa drugo, samo želimo da uradimo sve da se kvalifikujemo dalje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve