Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.12.2006.

13:58

Privatizacija Telekoma bez politike

Premijer RS Milorad Dodik kaže da kroz cenu Telekoma Srpske neće biti prebijanja dugova i da se kompletan iznos mora platiti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Direktor "Telekoma Srpske" Slaviša Krunić ocenio je da su sve priče o umešanosti politike u privatizaciju ovog preduzeća neistinite i ponekad zlonamerne, jer je poznato da je 95 odsto bodova na tenderu određivala ponuđena cena.

Vlada je nedavno za 65 odsto državnog kapitala u "Telekomu Srpske" prihvatila ponudu "Telekoma Srbija" tešku 646 miliona evra, a kupoprodajni ugovor trebalo bi da bude potpisan početkom naredne godine.

"Očekujem da će ugovor biti potpisan do polovine januara, a ostaje da se na privatizaciju preduzeća dobiju saglasnosti Regulatorne agencije za komunikacije BiH i Konkurentskog saveta BiH", istakao je Krunić.

Komentarišući pojedine reakcije o tome da sada Srbija može da prisluškuje sve građane BiH, Krunić je rekao da su ove aktivnosti striktno propisane zakonom koje mora poštovati i novi vlasnik, te postavio pitanje zašto takvih reakcija nije bilo u slučaju "Eroneta" i "HT Mostar" kada se zna da je deo vlasništva u ovim firmama u rukama hrvatskih preduzeća.

On je istakao da će, prema procenama, "Telekom Srpske" u ovoj godini zabeležiti nešto bolji poslovni rezultat nego u 2005. i da trenutno u fiksnoj telefoniji ima oko 350.000 korisnika, u mobilnoj oko 620.000, a usluge TEOL-a, internet provajdera, koristi oko 30.000 korisnika.

Govoreći o poziciji "Telekoma Srpske" na tržištu BiH, Krunić je istakao da je konkurencija, posebno u fiksnoj mreži, jača nego pre, jer se pojavljuju novi operateri kojima "Telekom Srpske" mora omogućiti rad putem svoje infrastrukture uz određenu nadoknadu.

"Naravno da će novi operateri uzeti deo kolača, ali mislim da to neće bitno uticati na naše poslovne rezultate", istakao je Krunić.

On je dodao da je u mobilnoj telefoniji MOBI'S, kao jedan od servisa "Telekoma Srpske", stabilan i njegov deo učešća na tržištu BiH iznosi između 33 i 36 odsto, ali da trenutno pruža najbolju uslugu što se tiče mreže i pokrivenosti teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve