Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.11.2022.

13:30

Dalić: Belgija je druga, a Hrvatska dvanaesta na svetu

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, održao je konferenciju za medije pred odlučujuću utakmicu grupne faze Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Dalić: Belgija je druga, a Hrvatska dvanaesta na svetu
AP Photo/Manu Fernandez

Hrvatskoj je dovoljan bod za plasman u osminu finala, ali biće im izuzetno teško jer ispred sebe imaju "ranjenu zver", reprezentaciju Belgije koja ne briljira, ali svi znaju kakve individualce poseduju.

"Odlučujuća utakmica za prolazak grupe protiv druge reprezentacije sveta, koja je četiri godine bila prva. Da smo birali, ne bismo hteli ovu utakmicu da odlučuje. Očekujemo tešku utakmicu, nećemo se opustiti s malo lošijim njihovim utakmicama. I njima je to jako važna utakmica", rekao je Dalić:

"Spremni smo, idemo da probamo da rešimo utakmicu u svoju korist. Neće biti lako. Ne idemo na bod, koji bi nam bio dosta za prolaz. Takva igra donosi nešto loše. Moramo igrati kako smo protiv Kanade. Digli smo kriterujum. Dobro smo odigrali protiv Kanade. Videćemo šta ćemo napraviti. Nemamo razlog puno menjati. Imamo još jedan trening", dodao je.

Belgija je u drugom kolu poražena od Maroka i samo je pobeda vodi u narednu fazu turnira.

U medijima se puno pisalo o svađama u belgijskoj reprezentaciji. Novinari su Dalića pitali što misli o tome.

"Ne mislim ništa, mislim samo o drugoj reprezentaciji sveta i igračima koje imaju. Drugo je sporedno i nebitno. Razmišljamo o njihovom kvalitetu, dobrim stranama i igrama. Ne mogu oni preko noći zaboraviti igrati fudbal i biti loši. To je top reprezentacija. Ako tako gledamo, oni su broj 2, a mi broj 12. Posle ove utakmice nema popravnog", kazao je Dalić.

"Igra nam jedan bod, ali nećemo ići na njega. I mi i Belgija razmišljali smo o drugačijem raspletu grupe. Mene samo brine da moja ekipa bude na svom nivou i da pruži najbolje od sebe. Biće drugačije nego protiv Maroka i Kanada, bit će teže. Maroko i Kanada su pružili dobre igre, respekt, ali Belgija je teži ispit", zaključio je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve