Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.11.2022.

20:20

Van Gal: Sve smo dobro uradili protiv Katara

Holandija je pobedila Katar sa 2:0, u trećem kolu Grupe A i plasirala se među 16 najboljih na šampionatu.

Izvor: B92

Autor:B92

Van Gal: Sve smo dobro uradili protiv Katara
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Selektor Holandije Luj van Gal rekao je da je njegova ekipa sve dobro uradila u pobedi protiv Katara, kojom se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva.

"U suštini, sve što smo morali da uradimo, uradili smo dobro. Uvek može bolje, ali postigli smo dva lepa gola, što je lepo videti. Jedina mana je što smo bili previše pažljivi u posedu lopte. Nekada je teško nositi dres holandske reprezentacije. To sam video kod nekih igrača", rekao je Van Gal na konferenciji za novinare.

Posebno je pohvalio jednog igrača.

"Svideo mi se dobar učinak Memfisa Depaja. Učestovovao je u oba gola. On mora da igra ako želimo da postanemo svetski šampioni. To je dobro radio u današnjih 65 minuta", naveo je Van Gal.

Iz Grupe A u osminu finala prošao je i Senegal, pobedom protiv Ekvadora 2:1.

Ekipe iz Grupe A će se u osmini finala ukrstiti sa ekipama iz Grupe B u kojoj su Engleska, Iran, SAD i Vels.

"Sa posebnim interesovanjem ću gledati utakmice u Grupi B. I fudbaleri će takođe gledati", rekao je Van Gal.

Frenki de Jong je bio strelac drugog gola za Holandiju.

"To je bilo daleko od savršenog, ali mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Dominirali smo, pobedili i zauzeli prvo mesto u grupi. Postigli smo golove i često smo pravili šanse. Sve to je vrlo pozitivno. Ponekad smo pravili tehničke greške ili loše izbore i u tom pogledu možemo još da napredujemo. Ali, s loptom, to je bilo mnogo bolje nego u utakmici protiv Ekvadora", rekao je De Jong za holandsku televiziju.

Kapiten Holandije Virdžil van Dajk rekao je da svi u ekipi veruju u uspeh na Mundijalu.

"Mi zaista verujemo u uspeh. Ja prvi. Ali takođe i ostatak grupe. Svi misle da možemo i da moramo bolje. Ne smemo da dozvolimo lošu utakmicu u osmini finala. Bilo je pritiska posle razočaravajuće utakmice protiv Ekvadora. Znali smo da moramo da igramo bolji fudbal i da moramo da izgradimo samopouzdanje za naredne mečeve. Mislim da smo uspeli, ali naravno nije sve bilo savršeno", naveo je Van Dajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve