Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.11.2022.

19:20

Belgijski fudbaleri održali sastanak uoči utakmice sa Hrvatskom

U poslednjem kolu u četvrtak Belgiji je potrebna pobeda protiv Hrvatske za plasman u osminu finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Belgijski fudbaleri održali sastanak uoči utakmice sa Hrvatskom
Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

U Grupi F Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija ima tri, a Kanada je bez bodova.

Golman fudbalske reprezentacije Belgije Tibo Kurtoa rekao je da su igrači održali sastanak na kome su izneli iskrene stavove o tome kako mogu da spasu svoj nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Belgija je na Mundijal u Kataru došla kao druga selekcija sveta i jedan od favorita, ali je igrala slabo u pobedi protiv Kanade 1:0, pre nego što je u nedelju izgubila od Maroka 0:2.

Kurtoa i kapiten Belgije Eden Azar odbacili su navode o sukobima unutar ekipe koji su izbili posle poraza od Maroka.

Kurtoa je rekao da su on i saigrači imali iskrenu razmenu stavova u trening kampu reprezentacije u Al Rajanu.

"Nisam mislio da ima problema, ali uvek je dobro da se svi sastanemo kako bismo mogli da podelimo razmišljanja. Na taj način je sve rešeno i mislim da je najbolje da budemo iskreni, pošto na terenu moramo da se borimo jedan za drugoga. Najvažnija stvar je da budemo iskreni", naveo je golman Real Madrida.

Mnogo pažnje izazvala je izjava reprezentativca Kevina De Brujnea uoči turnira, koji je na pitanje da li njegova ekipa može da osvoji Svetsko prvenstvo, za Gardijan odgovorio: Nema šanse, mi smo prestari".

U utakmici protiv Kanade, Belgija je u startnoj postavi imala šestoricu igrača u tridesetim godinama, a četvorica od njih imali su više od 100 utakmica za reprezentaciju.

Jedan od njih je Jan Vertonhen, koji je posle utakmice sa Marokom pomenuo izjavu saigrača.

"Gde smo pogrešili? Mi verovatno loše napadamo pošto smo prestari, mora biti da je zbog toga?", naveo je on.

Azar je rekao da je razgovarao sa De Brujneom, koji "veruje u ekipu više nego ikada".

"Ponekad u izjavama kažete smešne stvari koje u stvari ne mislite. Mislim da je samo želeo da kaže da smo stariji nego što smo bili pre četiri godine (u Rusiji). I u pravu je, stariji smo. Svi su stariji. Odbrambeni igrači. Mi, vezni igrači. Tibo je stariji nego što je bio pre četiri godine, tako je kako je. Mislim da Kevin prvi veruje u ovu grupu, inače ne bi bio ovde", izjavio je Azar.

On je pozvao ekipu da bez straha igra protiv Hrvatske, aktuelnog vicešampiona sveta.

"Za dva dana, to bi mogla da bude naša poslednja utakmica i moramo da igramo sa željom za pobedu. Ako budemo složni na terenu, 11 igrača, možemo da pobedimo Hrvatsku. Znam da će biti teško, pošto je svaka utakmica na Svetskom prvenstvu teška, ali mi to možemo. Sa timom koji imamo, mi to možemo da uradimo", dodao je Azar.

Utakmice poslednjeg kola u Grupi F između Hrvatske i Belgije i Maroka i Kanade, igraju se u četvrtak 1. decembra od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve