Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.11.2022.

14:15

Navijač koji je utrčao na teren u Kataru pušten na slobodu

Čovek koji je tokom utakmice Portugala i Urugvaja ušao na teren sa zastavom duginih boja i majicom u znak podrške Irankama i Ukrajini, pušten je na slobodu.

Izvor: SN

Autor: SN

Navijač koji je utrčao na teren u Kataru pušten na slobodu
EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Prema navodima lokalnog izvora protiv Italijana po imenu Mario Feri nije preduzeta nikakva dalja akcija zbog toga što je u ponedeljak ušao na teren.

Incident se dogodio u 52. minutu utakmice, a posle 30-tak sekundi njega je na zemlju oborio redar, da bi ga zatim obezbeđenje mirno izvelo van terena.

On je nosio majicu sa natpisima "Poštovanje za žene Irana" i "Spasite Ukrajinu".

Feri je poznat po upadima na teren. Tokom Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu istrčao je na teren tokom meča Belgije i Sjedinjenih Američkih Država sa majicom na kojoj je pisalo "Spasite decu favela" i "Ćiro živi", u znak sećanja na ubijenog navijača Napolija.

Posle utakmice portugalski vezista Ruben Neveš rekao je da je ceo svet razumeo poruku upućenu LGBTQ+ zajednici, Ukrajini i Irankama.

"Znamo šta se dešava oko ovog Svetskog prvenstva. Naravno da smo uz njih, sa Iranom takođe, Irankama. Nadam se da se ovom dečku ništa neće desiti jer razumemo njegovu poruku, a mislim da je i svet razume", dodao je Neveš nakon pobede Portugala nad Urugvajom (2:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve