Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2022.

21:57

Mesi održao višedecenijski san Argentine o "boginji"

Fudbaleri Argentine savladali su Meksiko rezultatom 2:0 u meču drugog kola grupe C Svetskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

Mesi održao višedecenijski san Argentine o
EPA-EFE/Mohamed Messara

Ekipa Lionela Skalonija je u meč ušla sa imperativom pobede, s obzirom na to da im je pretila elimnacija. Da je Meksiko slavio to bi bio kraj mundijalskog puta za "gaučose", dok bi čak i nerešen rezultat u privilegovanu poziciju stavio Poljsku i Meksiko.

Stoga su "gaučosi" od prvog minuta krenuli sa presingom, ali im isti nije doneo rezultata uprkos činjenici da su imali terensku prednost u odnosu na protivnika.

Velika borba je viđena na terenu, sa brojnim faulovima, a kao što znamo to sa sobom povlači i nizak nivo fudbala.

Tek poneku polušansu smo videli u prvih 45 minuta, bez da je iko iole ozbiljnije zapretio, iako se stekao utisak da su Meksikanci bili ti koji su ostavili bolji utisak.

Druga slika je viđena u drugom poluvremenu. Argentinci jesu bili bolji, iako je to i dalje bilo daleko od preterano za gledanje zanimljivog meča.

"Tišinu" je prekinuo, ko drugi, Lionel Mesi u 64. minutu. Bilo je jasno da će individualni istup biti potreban kako bismo videli promenu rezultata na ovom meču.

Dobio je Mesi loptu sa desne strane od Di Marije i sa nekih 18 metara šutirao po zemlji u suprotan ugao. Njegov osmi gol na Svetskim prvenstvima i drugi u Kataru. Na taj način se izjednačio sa Dijegom Armandom Maradonom kada su golovi na Mundijalu u dresu južnoameričke selekcije u pitanju.

Uskoro opširnije.

Primetno je bilo da igrači nemaju snage. Još u prvom poluvremenu se povredio vremešni Andres Gvardado i dok on ima opravdanje u vidu 36. godina, nije poznato zašto su se oni mnogo mlađi "vukli" po terenu.

Uneo je malo živosti Hulijan Alvares, ali "Tata" Martino treba da se zabrine zašto njegovi igrači nisu pokazali inicijativu u preostalih pola sata da dođu do izjednačenja.

Za to ih je kaznio još jedan rezervista. Forsirali su Argentinci pomoćnu igru iz kornera, a upravo su iz takve akcije stigli do drugog gola. Lopta je stigla do talentovanog Enca Fernandesa koji je odradio "biciklicu", a potom uputio izuzetan dijagonalni udarac iz ugla šesnaesterca. Efektno.

Time je postavljen konačan rezultat meča kojim Argentinci mogu da budu zadovoljni jer im ostavlja prostor da maštaju o podizanju "boginje". Prvi put od 1986. godine.

Trenutno su drugi u grupi sa bodom manje od Poljske sa kojom se sastaju u poslednjem kolu. Meksiko je sada poslednji pred meč sa Saudijskom Arabijom. Ugroženo je njihov put u osmu uzastopnu osminu finala, ali daleko od toga da nemaju šanse za isto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve