Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2022.

11:00

Nemce ne zanima Mundijal

Manje od deset miliona Nemaca, odnosno njih 9,23 miliona gledalo je poraz njihove selekcije od Japana (2:1) u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Nemce ne zanima Mundijal
Foto: Profimedia

To je mnogo manja publika u odnosu na 2018. godinu.Utakmica u sredu popodne okupila je manje od 60 odsto gledalaca (59,7 odsto tržišnog udela) na javnom televizijskom kanalu ARD, odnosno manje od deset miliona ljudi, navela je ta televizija.

Pre četiri i po godine, prva utakmica Nemačke u Rusiji protiv Meksika (poraz 1:0), kada su bili aktuelni svetski šampioni, privukla je skoro 26 miliona gledalaca (81,6 tržišnog udela).

U Nemačkoj, gde su pozivi na bojkot Svetskog prvenstva u Kataru bili veoma brojni, publika je od početka Mundijala bila "u slobodnom padu".

Uvodni meč između Katara i Ekvadora u nedelju popodne gledalo je samo 6,21 milion gledalaca (manje od 30 odsto tržišnog udela), dok je prvi meč na Svetskom prvenstvu 2018. godine između Rusije i Saudijske Arabije pratilo deset miliona gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve