Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.11.2022.

08:45

Hrvat analizirao Srbiju: "Oni su na rekreacionom terminu i čekaju pivo"

Stručni komentator na HRT-u Joško Jeličić smatra da je Srbija odigrala neozbiljnu završnicu utakmice s Kamerunom.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvat analizirao Srbiju:
Foto: StarSport

"Orlovi" su preokrenuli 0:1 do poluvremena, na startu drugog povećali prednost na 3:1, a onda za dva minuta primili dva gola.

Javnost generalno nije zadovoljna načinom igre, mnogi krive selektora Dragana Stojkovića, ali činjenica je da nas je Brazil spasao i omogućio nam šansu da pobedom nad Švajcarskom prođemo dalje.

"Znale su se dogoditi situacije u kojima bi Srbija otišla s pet igrača u napad i onda se nakon izgubljene lopte niko ne bi vratio u odbranu. Ovo me podseća na rekreacioni termin na kojem ima još deset minuta do kraja, kad ne može niko ništa i čekamo kad ćemo na pivo", rekao je Jeličić.

"U Srbiji ima ozbiljnih igrača koji se nisu vraćali u odbranu. Da su pomerili zadnju liniju nazad deset metara kad su videli da Kamerunci idu grlom u jagode, postigli bi još dva-tri gola. Izašao im je i najbolji štoper Strahinja Pavlović, a ušao Stefan Mitrović, koji je bio promašaj. Loša je odluka i što nije igrao Nemanja Gudelj jer Maksimović je odigrao utakmicu za zaborav"
, dodao je stručni konsultant HRT-a.

Jeličić je na kraju zaključio.

"Kod vođstva Srbije 3:1 stvari na terenu su izgledale neverovatno, čak i neozbiljno. Čudno mi je da Piksi nije reagovao tako da je uveo jednog igrača koji bi stabilizovao njegov sastav".

Srbija protiv Švajcarske igra u petak od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve