Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.11.2022.

22:33

Piksi: Sudbina je u našim rukama

Selektor Dragan Stojković je daleko boljeg raspoloženja nego pred meč sa Brazilom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Piksi: Sudbina je u našim rukama
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Selektor Srbije uoči meča sa Kamerunom u ponedeljak u 11 časova, kaže da se nada dobrom ishodu.

Na pitanje kakva je situacija pred meč sa Kameruncima, Stojković je u izjavi za RTS rekao da je sve daleko bolje.

"Mene zanima najviše, ali vidim da zanima i vas. Vidite po mom osmehu. Zadovoljan sam pogotovo u poslednja dva dana, posle treninga koje smo odradili pod jakim intenzitetom gde su igrači uspeli da urade sve što smo tražili. Mene kao trenera može samo da raduje da su važniji igrači za nas u daleko boljoj situaciji nego pre Brazila".

Najavio je da će svi igrači biti u konkurenciji da počnu meč.

"U svakom slučaju, raduje me da ću hladne glave moći da odaberem tim, što nije bio slučaj protiv Brazila. Najgore za trenera je da vam tim sastavljaju doktori. Nadam se da je to prošlo. Ovog puta će svi igrači biti u konkurenciji za tim. I Kostić i Vlahović, Mitrović, Veljković, Ilić... U daleko su boljoj poziciji", kaže Piksi.

Nije želeo da otvara karte kada je reč o timu, što je bilo potpuno očekivano.

"Moguće je da ćemo igrati sa dva špica. Da pričam dan pre meča o tome, bilo bi, ne neozbiljno, već to nije praksa. Nijedan trener vam to neće reći. Svakako da postoji opcija i da počnemo sa počnemo sa jednim, pa da završimo sa dvojicom špiceva, ili obrnuto, da završimo sa klasičnim napadačem. Iako svi moraju da učestvuju i u napadu i u odbrani. To je potpuno jasno svima".

Na kraju, rekao je i o čemu se razgovaralo na tom dvadesetominutnom sastanku sa igračima posle poraza od Brazila.

"Rekli smo da moramo da dignemo glavu, da nije sramota izgubiti. Da smo delovali jako korektno iako smo znali da igramo praktično bez napada. I da smo kasnije pali posle prvog gola, teško je bilo odbraniti se. Bila je to analiza cele situacije, ali dobro je da smo taj Brazil sklonili s dnevnog reda. Još u aprilu, kada smo izvukli ovu grupu znali smo da će se tri ekipe, Švajcarska, Kamerun i mi, boriti za to jedno mesto. Zato je dobro da je sudbina u našim rukama, mi odlučujemo o sebi. To je dobro. Zato se radujem. U tom nekom smislu, pričali smo 20 minuta, pažnja je bila kako treba, igrači su to potpuno prihvatili. Slažemo se u svemu, nema nejasnih stvari", zaključio je selektor "orlova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve