Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.11.2022.

18:14

Tite apelovao: Prestanite sa grubim faulovima nad Nejmarom

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite apelovao je na protivničke igrače da prestanu sa grubim faulovima nad Nejmarom, prenosi "Bi-Bi-Si (BBC)".

Izvor: B92

Autor:B92

Tite apelovao: Prestanite sa grubim faulovima nad Nejmarom
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Nejmar se povredio na meču sa Srbijom u prvom kolu grupe G na Svetkom prvenstvu u Kataru.

Brazil je pobedio 2:0, ali je Nejmar morao da zbog povrede izađe iz igre u 80. minutu.

Nejmar će zbog povrede skočnog zgloba da propusti dva preostala meča Brazila u grupnoj fazi SP protiv Švajcarske i Kameruna.

"Ako svi zajedno želimo da slavimo fudbal i da u njemu uživamo, onda moramo da obratimo pažnju na ovakve prekršaje. Neki igrači su fokusirani na tačno određenje igrače i onda se dese ovakve povrede. To mora da prestane, jer to nije fudbal", rekao je Tite.

"Bi-Bi-Si" podseća da je Nejmar devet puta fauliran na meču protiv Srbije.

"Verujem da će Nejmar i Danilo igrati na ovom Mundijalu, ali više od toga ne mogu da kažem. Oba fudbalera su bolje nego što su bili posle meča sa Srbijom. Optimisti smo oko njihovih nastupa u nokaut fazi SP u Kataru", dodao je selektor Brazila.

Brazil će u ponedeljak 28. novembra u drugom kolu grupe G igrati sa Švajcarskom, a u petak će se "karioke" sastati sa Kamerunom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve