Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2022.

22:57

"Nisam mogao da prepoznam naš tim"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi analizirao je utakmicu protiv Brazila.

Izvor: LN

Autor: LN

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Srbije poraženi su od Brazila rezultatom (2:0), u prvom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

Selektor je na konferenciji za medije konstantno isticao da je Srbija bila ravnopravan rival Brazilu u prvom poluvremenu, ali je priznao da je sve "puklo" u nastavku.

"Bili smo u egal poziciji prvih 45 minuta, nisam video da su bili dominantni toliko. Ono što je bilo za nas porazno je drugo poluvreme, gde smo fizički totalno pali. U fizičkom smislu više nismo bili tim, a naravno da Brazil to zna da iskoristi, pošto poseduje odlične igrače i kazniće vas zbog toga", rekao je Piksi.

Za poraz je otkrivio jedan faktor.

"Ovo večeras što se desilo, za mene je faktor iznenađenja bio fizički faktor, gde nisam mogao da prepoznam moj tim, naš tim. Totalno smo pali u fizičkom smislu. Vi znate da smo sa puno problema došli u Katar. Imamo puno povreda i to u nevreme. To su povrede kod igrača koji su udarne igle naše reprezentacije. Nažalost, to je tako i moramo da prihvatimo tu činjenicu. Previše je da nemate 100 posto spremne takve igrače u timu".


Strani novinari su upitali Piksija da li vidi Brazil kao glavnog favorita za osvajanje Mundijala.

"Jednim od favorita, sigurno".

Isti novinari su se zapitali da li je Srbiji smetala, kako su naveli, atmosfera u kojoj se Brazil osećao kao da igra kod kuće.

"Atmosfera je bila sjajna, bilo je dosta srpskih navijača i bilo je zaista lepo večeras biti na ovom stadionu", rutinski je odbrusio Piksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve