Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2022.

23:08

Batšuaji: Ovo nije najbolja Belgija

Belgijski fudbalski reprezentativac Miši Batšuaji priznao je da njegova ekipa protiv Kanade na Svetskom prvenstvu nije igrala najbolje što može.

Izvor:

Autor:

Batšuaji: Ovo nije najbolja Belgija
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

"To nije bila najbolja Belgija. U ovom trenutku to nije najbolja Belgija. Razumem (medije) da kritikuju. Ali, ima pozitivnih stvari, počevši od rezultata, iako smo mogli da postignemo više golova. Srećan sam što sam postigao gol. To je bila zaista dobra lopta Tobija (Aldervejrelda)", rekao je Batšuaji.

Belgija je pobedila Kanadu sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru. Jedini gol postigao je Batšuaji u 44. minutu.

Golman Tibo Kurtoa bio je jedan od najboljih igrača u belgijskom timu.

"Prve utakmice na Svetskom prvenstvu su uvek teške, stresne. Videli ste Nemačku i Argentinu (poražene od Japana i Saudijske Arabije). Mi nismo imali lake prve utakmice na šampionatu 2014. protiv Alžira i 2018. godine protiv Paname... Naša grupa je potcenjena. Imamo četiri dobre ekipe, a mi vodimo", rekao je Kurtoa za belgijsku televiziju RTBF.

U drugom kolu Belgija će u nedelju igrati protiv Maroka, a u trećem kolu protiv Hrvatske.

"Pobedom u narednim mečevima ćemo se kvalifikovati. Iznenadio nas je pritisak Kanade, nismo mislili da će biti toliko jak. Bili su brzi i snažni i imali tehniku da nas ugroze", naveo je golman.

On je u 10. minutu odbranio jedanaesterac Alfonsa Dejvisa.

"Znao sam da Dejvis uvek šutira u golmanovu desnu stranu i odlučio sam se u odnosu na to. Ovo je prvi put da sam odbranio penal igrajući za reprezentaciju", rekao je Kurtoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve