"Srbija najveće razočaranje – 1990. alkohol, 2006. tuča, 2022. žene"

Tomislav Stipić, hrvatsko-nemački trener, smatra da Srbija nije ništa naučila iz prošlosti i da mu je to najveće razočaranje Mundijala u Kataru.

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2022.

18:12

Foto: Profimedia

Srbija je Svetsko prvenstvo završila u grupnoj fazi, baš kao 2006, 2010. i 2018. godine.

Ni ovaj turnir nije mogao da prođe bez "cirkusa", što pre Šampionata kada je trebalo da se izabere novi predsednik FSS-a, što tokom kada su se pojavile, ispostaviće se, lažne afere unutar tima.

"Pre svega, fudbal nas uči, nekad polako, ali nas uči i daje nam nove trendove. Najveće razočarenje ili sramota su naši susedi, Srbija. Celokupna ta slika, ta prezentacija nas odvraća od idealne slike, od fudbala, odbija nas to ponašanje na terenu i uz teren", rekao je bivši trener Slaven Belupa, a prenose hrvatski mediji.
Srbija je grupnu fazu završila sa svega jednim bodom i dva poraza.

"To mi je neka vrsta razočaranja. Malo sam se udubio u istoriju i video da je 1974. bilo nešto s kopačkama, 1990. alkohol, 2006. tuča, 2022. navodno žene... Fudbal nas uči, ali njih malo sporije i nekako mi ostaju magnet za neke stvari gde oni gube fokus, a ne stave prioritet na rezultat i zajedništvo", zaključio je Stipić.

Fudbaleri Srbije vratili su se u Beograd u nedelju oko 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: