Selektor Hrvatske: Ovo što radimo je svetsko čudo

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić kaže da su rezultati te zemlje na velikim takmičenjima u rangu svetskog čuda.

Izvor: MT

Nedelja, 04.12.2022.

14:20

Selektor Hrvatske: Ovo što radimo je svetsko čudo
EPA-EFE/Neil Hall

On je pred duel osmine finala sa Japanom (ponedeljak, 16.00) kazao da Hrvatska od svih preostalih učesnika ima najmanje stanovnika.

"Pokušaćemo, imamo šansu, ali to je težak posao. Verujemo, imamo san, a ja sam uvek bio optimista. Prvenstvo je jako kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Ako ste pogledali, među ovih 16 koji su se plasirali u osminu finala, Hrvatska ima daleko najmanje stanovnika. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prva stepenica, a kad je prođemo gledaćemo dalje. Hrvatska je uspešna, rezultati su u rangu svetskog čuda", rekao je Dalić.

Dalić poštuje ekipu Japana, koja je završila kao prva u grupi sa Španijom, Nemačkom i Kostarikom.

"Ono što je najvažnije je da našeg protivnika respektujemo, pobedili su dva svetska prvaka Španiju i Nemačku. Gubili su prvo poluvreme pa pokazali karakter, mentalitet i kvalitet. Poručujem svojim igračima da nikoga ne smemo da potcenimo. Znamo da će ići kao samuraji, to je njihovo pravo, ali nećemo se ni mi ništa lošije postaviti", dodao je Dalić.

Pobednik ovog duela u četvrfinalu će igrati sa boljim iz meča Brazil – Južna Koreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: