Sudijski eksperti tvrde – bio je penal za Srbiju VIDEO

Utakmica između Švajcarske i Srbije je i dalje aktuelna tema, a jedan detalj je promakao pažnji.

Izvor:

Nedelja, 04.12.2022.

10:57

Sudijski eksperti tvrde – bio je penal za Srbiju VIDEO
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Dok su neki i mislili da je Srbija možda i oštećena za penal u drugom poluvremenu kada je Mitrović povučen, ipak su "orlovi" bliži kaznenom udarcu kada je Fabijan Šer igrao rukom u svom šesnaestercu.

"Nemci sada analiziraju, gde su bili pre četiri godine da analiziraju kada nas je nemački sudija pokrao. Sada je lako da analiziraju i da pronalaze ove snimke. Ukoliko je tačno da je odigrao rukom onda smo oštećeni, bilo je elemenata da se VAR pozove. Mada, znate da ponekada kamera vara... Ali hvala Nemcima što su se brinuli za nas", istakao je Dejan Nedić gostujući na RTS-u.

O tome je pričao i Dalibor Đurđević, sudija koji je ekspert za VAR i istakao je da situacija nije jednostavna, ali da je elemenata za penal bilo.

"Iskren da budem, to juče nismo primetili jer su nas verovatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan da nađe ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj učinjen. Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka uticala, a iz drugog da je ruka promenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće", rekao je Đurđević za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: