Jubilarac Mesi i Alvares odveli Argentinu u četvrtfinale

Reprezentacija Argentine igraće u četvrtfinalu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: Z.K.

Subota, 03.12.2022.

21:43

Jubilarac Mesi i Alvares odveli Argentinu u četvrtfinale
Foto: Profimedia

Izabranici selektora Lionela Skalonija su u drugom susretu osmine finala pobedili Australiju sa 2:1 (1:0) i za plasman među četiri najbolja igraće sa Holandijom.

Bio je to jubilarni meč najboljeg igrača "gaučosa", Lionela Mesija.

Fudbaler Pari Sen Žermena odigrao je 1.000 meč u karijeri i imao je razloga za slavlje.

Meč počeo obostrano oprezno i sa malo pravih prilika, ali je Argentina od početka imala loptu daleko više u svom posedu.

Već u četvrtom minutu su tražili od sudije Šimona Marčinjaka da dosudi penal pošto je lopta pogodila u ruku Bakusa, ali je sudija Marčinjak odmahnuo rukom.

I posle pola sata takve igre i jedva dva udarca ka golu na obe strane, jedan trenutak bio je dovoljan Mesiju da pokaže ko je i šta je.

Posle akcije koju je započeo po desnoj strani, našao se posle dodavanja Nikolasom Otamendijem u sjajnoj poziciji, vešto je sa desetak metara kroz noge Sautera poslao loptu u mrežu Australije - 1:0.

Bio je to njegov 789. gol u karijeri, prvi u nokaut fazi na Mundijalu i deveti na svim šampionatima.
Nije mnogo Argentini trebalo da u nastavku dođe do drugog gola.

Doduše, u tome im je mnogo pomogao protivnik, tačnije golman Meti Rajan koji se u 57. minutu nepotrebno pred golom poigravao, Hulijan Alvares mu je oteo loptu i smestio je u mrežu za 2:0.

Bio je Mesi u naletu u 65. minutu, nanizao je nekoliko igrača Australijem ali je Degenek u poslednji čas uspeo da izbije loptu u korner i spreči ga da šutira.

Ipak, finiš meča bio je buran - Australija je u 77. minutu smanjila na 2:1.

Posle udarca Gudvina, lopta je promenila smer i završila u mreži Emilijana Martinesa, 2:1.

Četiri minuta kasnije posle divnog prodora Aziza Behiča, Lisandro Martines je izblokirao udarac igrača Australije i tako spasao svoj tim.

Moglo je lako biti i 3:1, da je Lautaro Martines u 89. i 93. minutu iskoristio dve sjajne asistenciju Mesija, ali se propisno obrukao.

I onda, u poslednjem minutu nadoknade, kolosalna šansa Garanga Kuola da izbori produžetke svom timu, ali je Martines sjajno odbranio i ostalo je 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: