Ultraofanzivna Srbija za meč odluke

Fudbaleri Srbije od 20 časova igraju odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

10:29

Ultraofanzivna Srbija za meč odluke
Foto: Profimedia/Marcio Machado/SPP

Protivnik veoma dobro poznat, Švajcarska, tim koji je pre četiri godine u tom meču na Mundijalu u Rusiji pobedio "orlove" sa 2:1.

Svi u Srbiji se dobro sećaju šta se desilo na tom meču, i kako smo izgubili.

Pre svega skandala u režiji arbitra Feliksa Briha iz Nemačke, koji ni pored rvačkog povlačenja od strane dvojice igrača nad Aleksandrom Mitrovićem, nije želeo da dosudi penal pri rezultatu 1:1.

Pitanje je, kako će Srbija igrati sada protiv "sajdžija"? U kojoj formaciji? Kome će Dragan Stojković ukazati poverenje da počne veliku bitku?

Srbija definitivno igra najbolji fudbal sa dva napadača, pa neka večeras to i dokaže. Danas najjače značenje ima rečenica da je napad najbolja odbrana.

Selektor Dragan Stojković, rekao je na konferecniji da su svi spremni i da nas očekuje težak meč. Takođe, Švajcarska je ekipa koja mora da napadne i da izvuče barem bod.
Znamo kako je Srbija izgledala u Lisabonu protiv Portugala kada je bilo najpotrebnije, upravo tako bi trebalo da igra izgleda i ovog puta.

Ključna promena koja se očekuje jeste da Piksi počne meč sa dvojicom napadača, Vlahovićem uz Mitrovića, kao i ofanzivnijim veznim redom, gde bi Sergej Milinković-Savić bio u centralnom delu terena uz Sašu Lukića.

Osim ofanzivnije postave, očekujemo i jednu promenu u poslednjoj liniji. Prema najnovijim informacijama za meč neće biti spreman Miloš Veljković, pa bi u startnih 11 trebalo da se nađe iskusni Stefan Mitrović.

Dakle, sastav Srbije bi verovatno mogao da izgleda ovako:

Vanja MS – Pavlović, S. Mitrović, Milenković – Lukić, Sergej MS – Tadić, Kostić, Živković – Mitrović, Vlahović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: