Nemci u šoku: Ovo je sramota i apsolutna katastrofa

Drugo Svetsko prvenstvo zaredom, Nemačka nije prošla grupnu fazu.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

09:30

Nemci u šoku: Ovo je sramota i apsolutna katastrofa
Foto: Profimedia

Nemci su u četvrtak posle dosta muke savladali Kostariku 4:2, ali su Japanci (ne)očekivano pobedili Španiju pa su ove dve selekcije prošle dalje.

Nemački mediji ne obraćaju pažnju na rezultate drugih selekcija, već pišu o sramoti njihove reprezentacije u Kataru.

"Kakva sramota! Ispali smo", navodi najpoznatiji njemački dnevnik Bild, dok Kicker navodi: "Nemački igrači izgledaju prestrašeno. Gorecka, Raum i ostali izgledaju šokirano i bulje u prazno dok sede na klupi za zamene".

"Gorko SP za Nemačku", piše Deutsche Welle, dok Sportschau piše da je ovo "savršena blamaža".

S druge strane, igrači su frustrirani porazom Španije.

Tomas Miler, nemački napadač koji je odigrao svoje verovatno poslednja SP, je izjavio: "Apsolutna katastrofa. Neverovatno boli, jer je naša pobeda trebalo da bude dovoljna. Osećali smo se bespomoćno, teško je bilo očekivati da se napravi čudo i slavimo sa sedam golova razlike. Neverovatno je tužno što su Japanci uspeli da pobede Špance. Cela naša tragedija dogodila se porazom protiv Japana".

Dvostruki strelac protiv Kostarike Kai Haverc je dodao: "Nismo očekivali ovaj rezultat od Španije. Ali moramo pogledati sebe, imali smo dovoljno prilika za pobedu protiv Japana i za pobedu protiv Španije".

Španci su porazom ispustili prvo mesto i "izbegli" duel sa Hrvatskom u osmini finala.

Japanci će na vicešampiona sveta, dok će "Crvena furija" sa jednim od iznenađenja turnira Marokom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: