Ščensni: Zakačio sam Mesija, ali to nije bilo za penal

Vojićeh Ščensni je još jednom bio junak na utakmici Poljske.

Izvor: Z.K.

Sreda, 30.11.2022.

23:07

Ščensni: Zakačio sam Mesija, ali to nije bilo za penal
Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Posle dramatičnog razvoja situacije, Poljaci su i pored poraza od Argentine od 2:0 (0:0) prošli u osminu finala.

Ščensni je pred kraj prvog poluvremena bio u kontaktu sa Mesijem, posle čega je sudija Dani Makeli svirao penal za Argentinu.

Golman Juventusa je sjajno reagovao i odbranio udarac Argentincu.

Bio mu je to drugi odbranjeni penal na turniru, pošto je zaustavio jedan i na meču sa Saudijskom Arabijom.

"Rekao sam sudiji da sam dodirnuo Mesija, ali da to nije bio udarac. To nije bilo dovoljno za penal. Ipak, sudija je sve to video drugačije. I možda je i dobro, jer sam opet odbranio", našalio se golman Poljske.

Pitali su ga i kako je znao gde će Mesi šutirati.

"Znao sam gde će šutirati, mada u prvi mah nisam bio tako siguran. U redu je, dobro se sve završilo, sve ovo uradio je ovaj tim. Ipak, zašto nisam bio siguran gde će Leo šutirati? Zato što u nekim situacijama gleda golmana u oči, a u drugima ne. Znao sam da ko hoće da šutira jako, da će to biti više na moju levu stranu. Video sam da se ne zaustavlja, krenuo sam u levo i odbranio", izjavio je Ščensni.

Svestan je da je Argentina jači tim.

"Da su hteli, mogli su loptu da drže u nogama 90 minuta i da nam ne dozvole da im se približimo. Zanimljivo je igrati sa takvim timovima. Jednom u sto puta biste ih pobedili. Mi nismo uspeli, ali prvi put je da sam srećan posle poraza", zaključio je golman Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: