Kovačić: Pobedićemo Belgiju ako odigramo kao protiv Kanade

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić rekao je da očekuje težak meč protiv Belgije na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

15:02

Kovačić: Pobedićemo Belgiju ako odigramo kao protiv Kanade
EPA-EFE/Ali Haider

"Belgija je vrhunska ekipa, dugi niz godina to pokazuje. Biće teška utakmica, ali to je normalno jer je ovo Svetsko prvenstvo. Mi želimo da pokažemo naše pravo lice. Raspored pre prvenstva je bio težak, nije bilo jednostavno, ali došli smo spremni i koncentrisani. Očekujem dobru utakmicu, ako pokažemo igru kao što možemo, onda nema straha", rekao je Kovačić, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske i Belgije sastaće se u četvrtak od 16.00 na stadionu Ahmed bin Ali, u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U isto vreme igraće i selekcije Maroka i Kanade.

Hrvatska je prva u grupi sa četiri boda, drugi je Maroko sa istim učinkom, treća je Belgija sa tri, a poslednja Kanada je bez bodova i bez šanse za plasman u osminu finala. Kovačić je u meču protiv Kanade (4:1) bio uz dvostrukog strelca Andreja Kramarića najbolji hrvatski igrač, a ušao je i u idealni tim drugog kola Svetskog prvenstva.

"Teško mi je to da komentarišem. Odigrali smo jako dobru utakmicu i ja sam se lično dobro osećao. Ali najvažniji je kolektiv, ako smo ovakvi, ako smo na 100 odsto, možemo dobiti svakoga. A sutra idemo odigrati dobro, moramo da pokažemo isto lice kao protiv Kanade i onda ćemo slaviti",
istakao je vezni fudbaler Čelsija.

Kovačić je tokom karijere u Čelsiju za saigrača imao i belgijskog napadača Romelua Lukakua, kojeg ocenjuje kao vrhunskog igrača.

"On je vrhunski igrač, strašno puno golova je postigao, mi smo se pripremili, spremni smo na jaku Belgiju. Čeka nas teška utakmica i moramo biti maksimalno fokusirani", rekao je on.

Za veznog fudbalera Mančester sitija Kevina de Brujnea ističe da je godinama među tri najbolja igrača na toj poziciji u Premijer ligi.

"Fenomenalan je igrač, kada i nema svoj dan može da iznenadi jednim potezom. Moramo da pripazimo na njega. Ali moramo se fokusirati na nas"
, ocenio je on.

Kovačić je dodao da je Belgija u poslednjih nekoliko godina pokazala da igra sjajan fudbal i da se ne treba baviti krizom u protivničkoj selekciji.

"Ne treba da razmišljamo o njihovom stanju, mi se moramo brinuti o sebi kako bi bili pravi",
zaključio je Kovačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: