Brat Granita Džake: Rekao sam mu – "pobedio ili izgubio, ne provociraj"

Taulant Džaka, rođeni brat Granita, pričao je za švajcarski medije za koje je otkrio da je savetovao brata da zadrži smirenost na utakmici protiv Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

13:30

Brat Granita Džake: Rekao sam mu –
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Taulant, koji je godinu dana stariji od Granita, istakao je da mu se pre nekoliko meseci nije svideo žreb za Mundijal – zbog Srbije.

"Da budem iskren, nisam bio srećan žrebom zbog svih emocija, zbog prošlosti koju ima Džaka. Ali, pričao sam sa Granitom dugo, baš, baš dugo", rekao je Taulant i dodao:

"Rekao sam mu – 'ma šta se desilo na utakmici, nebitno da li postigao gol, pobedio ili izgubio, samo zadrži mirnoću i igraj svoju igru. Na kraju dana, nije ovo politika, već sport".

Džaka pre četiri godine nije uspeo to što ga sada savetuje brat, posle gola Srbiji imao je neprimeren gest i zbog toga je trpeo kritike čak i u Švajcarskoj.

U intervjuu za "Blik", Taulant je kazao i da Granit nema problem sa srpskim fudbalerima, da je između njih korektan odnos.

"Nema problema sa srpskim fudbalerima. Ali postavlja se pitanje koliko će biti 'naloženi'. Mogu da zamislim koliko će srpski mediji napumpati atmosferu. Možda će pokušati da isprovociraju Granita ili Džerdana. Morate da budete pripremljeni za to i da ostanete mirni", zaključio je.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se u petak u 20 časova. Našoj selekciji odgovara samo pobeda, dok Švajcarcima igra i bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: