Srbija na skeneru B92.net: Ocenite igru "orlova" ANKETA

Očekivali smo mnogo, dobili suviše malo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2022.

14:45

Srbija na skeneru B92.net: Ocenite igru
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je opet razočarala, remijem 3:3 sa Kamerunom je znatno umanjila šanse za plasman u nokaut fazu.

Loše su počeli, zatim zablistali, a onda su "orlovi" sami srušili sve dobro što su uradili.

Opet je odbrana bila kobna po naš tim, tri nedopustive greške su donele golove rivalu, dok smo u napadu suviše lako propuštali gol šanse.

Podbacili su i igrači i selektor, a mi vam dajemo priliku da sami ocenite njihov nastup u drugom kolu Svetskog prvenstva.

Vanja Milinković-Savić

Nekoliko dobrih odbrana, ali morao je bolje u situacijama u kojima su Kamerunci pogađali. Loša komunikacija sa štoperima, ali najmanje je kriv za primljene golove.

Strahinja Pavlović

Jedina svetla tačka iz odbrane, momak koji je otelotvorenje izjave "ostavlja srce na terenu". Prvencem na svetskim prvenstvima nas je vratio u život, nažalost, početkom drugog poluvremena se povredio i izašao i tada kreće debakl "orlova". Nadamo se da povreda nije ozbiljnija jer bez njega će biti mnogo teže protiv Švajcarske.

Miloš Veljković

Dobar start, pa serija grešaka. Slabo je pokrio drugu stativu prilikom vodećeg gola Kameruna. U nastavku imao nekoliko dobrih startova, pola sata pre kraja sprečio možda i siguran gol rivala.

Nikola Milenković

Jedna od slabijih partija u dresu reprezentacije. Generalno je cela odbrana igrala očajno, ali je Milenković zakasnio kod obe ofsajd zamke prilikom golova Kameruna za 3:2 i 3:3. Inače najstabilnija karika naše odbrane je danas bila najslabija tačka.

Filip Kostić

Obradovali smo se njegovom povratku, ali osetile su se posledice povrede i nedovoljne spremnosti. Nismo od Kostića dobili nijedan prodor niti upotrebljiv centaršut u kazneni prostor, što je njegov zaštitni znak. Dva minuta pre kraja je imao šansu da postane heroj, ali je vidno umoran loše šutirao.

Nemanja Maksimović

Dosta je trčao, zatvarao rupe, ali je dosta oscilirao pa je imao i katastrofalne periode. Lako je "ispao" prilikom pokušaja da uklizavanjem spreči Čupo-Motiga za izjednači.

Saša Lukić

Vrlo agilan u uvodnim minutima, postepeno je postajao sve nevidljiviji, a onda posle kiksa koji je omogućio Kamerunu zicer više nije ni postojao na terenu. To je ostavilo dosta prostora za kontre Kamerunaca koje su nam na kraju i došle glave.

Andrija Živković

Naš najbolji pojedinac na otvaranju meča, najopasniji po rivala u prvom poluvremenu, mada je on ostavio slobodnu drugu stativu kod kornera koji je doneo Kamerunu vođstvo. Fantastično asistirao Mitroviću za 3:1, a onda je usledila čudna izmena.

Dušan Tadić

Asistent kod izjednačujućeg gola, ali ni na ovom meču nismo videli kapitena na kakvog smo navikli. Nedostajala su njegova proigravanja koja bi naterala rivala da se više zatvori i stidljivije upuštaju u istrčavanja. U završnici je servirao dobru priliku Mitroviću, ali je to "tanko" od igrača koji zna sam da rastura cele ekipe.

Sergej Milinković-Savić

Čekali smo ga do nadoknade prvog poluvremena, krio se od lopte, mnogi su ga verovatno i psovali, a onda je izazvao zemljotres golom za preokret. To mu je vratilo samopoudanje, pa je nosio igru Srbije u drugom poluvremenu i kreirao akciju iz koje je Mitrović pogodio za 3:1. Nakon šokantnog izjednačenja Kameruna, timska igra se urušila pa nije ni mogao više da pruži.

Aleksandar Mitrović

Postigao je gol koji je trebalo da reši meč, ali je na kraju bio jedan od tragičara. Propustio je tri zicera, jedan na 3:3 koji je morao da pretvori ili u gol ili u asistenciju. Uprkos golu, ne možemo reći da je položio ispit.

Stefan Mitrović

Ušao je umesto povređenog Pavlovića u 56. minutu, a samo deset minuta kasnije Srbija je sa 3:1 stigla do 3:3. Nije bio direktno kriv za ove golove, ali je svakako uticao na celokupno funkcionisanje poslednje linije.

Srđan Babić

Ušao je 12 minuta pre kraja u trenucima kada se naš tim skoro pa predao, pa je nezahvalno oceniti njegov učinak.

Nemanja Radonjić

Pokušao je Piksi njegovim uvođenjem da dobije neku šansu u završnici iz brzog prodora, ali bilo je suviše malo vremena da bi ovaj momak preokrenuo meč.

Marko Grujić

Preuzeo je ulogu kreatora po ulasku na teren, ali kao i u slučaju Radonjića, malo je to bilo vremena da bi se uradilo nešto konkretno u trenucima poputnog rastrojstva celog tima.

Filip Đuričić

Toliko je kratko bilo na terenu da ne bi ni trebalo da se vodi u statistici kao nastup.

Selektor Dragan Stojković Piksi

Uz dužno poštovanje za sve što je uradio za ovaj tim otkako ga je preuzeo, Piksi je definitivno najveći krivac za ovaj neuspeh. Morao je da napadne Kamerun sa dvojicom napadača od starta, morao je mnogo više da utiče na taktičko ponašanje zadnje linije, a posebno su upitne izmene koje je izvršio u trenutku kada su se sve kule srušile. Utakmica u kojoj je propustio da pokaže da je sjajan strateg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: