Piksi odgovorio kapitenu Brazila: Ne bi tako pričao da je...

Selektor Srbije Dragan Stojković odgovorio je kapitenu Brazila, Tijagu Silvi, koji smatra da Piksi nije dobro skautirao "karioke".

Izvor: MT

Nedelja, 27.11.2022.

16:43

Piksi odgovorio kapitenu Brazila: Ne bi tako pričao da je...
Starsport

Podsetimo, Piksi se uoči duela, koji je naša selekcija izgubila (2:0), našalio sa preofanzivnom postavkom Brazila, pitajući se usput "Hoće li neko igrati u odbrani?".

"Njihov trener je rekao da igramo s četvoricom napadača i pitao ima li Brazil ikoga da čuva gol. To nije bilo lepo, to je nedostatak poštovanja. Mi brazilski štoperi imamo veliku istoriju. Imam je ja, Markinjos, Danilo, Aleks Sandro... Ima je i golman Alison. Mislim da je taj trener trebalo da prikupiti više informacija o protivnicima", rekao je Tijago Silva.

Srpski novinari su Piksiju preneli reči Tijaga Silve.

"Imaju dobru odbranu, nisam čitao medije i ne znam šta je rekao Tijago Silva. Mislim da je to najbolje, može to da vas poremeti eventualno i nema potrebe za time. Uvek neko može da kaže neku glupost koja može da utiče na tim. Njemu je lako da igra, kad igra sa rekovalescentom. To je bio Mitrović. Da je bio Mitrović sto odsto spreman, ne verujem da bi tako pričao Tijago Silva... Ako je zaista to rekao da smo mogli bolje da ih analiziramo, mislim da smo pogodili tim Brazila i mogu da vam pokažem taj papir 15. novembra. Nisu mogli da nas iznenade, jedino mi je žao što igrači nisu bili na sto odsto jer bi to totalna drugačija priča bila", rekao je Stojković.
Podvukao je Stojković i da da se više ne misli o prethodnom susretu.

"Jedan meč ne može sve da poremeti. Izgubiti od Brazila nije nikakva sramota. Treba ostati pozitivan, mi to jesmo. Idete samo napred. Nema vremena za nešto što je prošlo. I dobro je što je tako! Ovo su dve ekipe sa kojim se suočavamo licem u lice, pokušavamo da nađemo svoje mesto, kao drugi u grupi".

Odgovorio je i na pitanje da li može da pomogne da se vrate dobra stara vremena kada je Srbija pobeđivala, pre turnira.

"Naš stil je takav, imamo takav tip igrača koji mogu da pokažu lep, atraktivan, napadački fudbal. Otkada sam ja selektor, ne postoji nijedan meč da Srbija nije napravila šansu ili postigla gol. To govori u prilog tome da želimo tako da igramo. Protiv Brazila, Mitrović je bio na 50 odsto mogućnosti, imali smo Vlahovića koji je na 30 osato i Kostića koji je kompletno u autu. To za nas predstavlja problem u ofanzivnom smislu. Ne kažem da ne bismo izgubili, ali bismo im sa njima napravili mnogo problema. Mi moramo da se složimo da je to preveliki problem za jednu malu Srbiju, sa 26 do 30 igrača, u tom izboru. Sad se nadam pošto je situacija bila bolja da ćemo se vratiti na put i nastaviti da pokazujemo dobre igre. I da ćemo naravno, postići gol".

Za kraj, Stojković je dodao da nema nikakvih problema u ekipi i da je zadovoljan kako su radili proteklih dana.

"Kad se desi poraz, najvažnije je da imate hladnu glavu. Da komunikacija bude na nivou na kom je bila. Srbija to ima. Da niko ne pomisli da imamo problem u komunikaciji, da se neko ljuti... Otvoren sam, ne krijem ništa. Da imamo probleme, rekao bih vam. Mi nemamo probleme. Pogotovo iz razloga što nismo mogli da računamo na sve igrače. To što se desilo ne utiče na našu svlačionicu, zadovoljan sam ponašanjem i motivacijom, angažovanošću, to su mi pokazali na ova dva poslednja treninga. Očekujem dobru utakmicu, učinićemo sve da pobedimo. Neće biti lako, ovo je Mundijal, ovde ste sa 31 najboljom ekipom, prema tome, morate da budete bolji od protivnika da biste pobedili", zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: