Recept: Kim x5 za nevidljivog Suaresa

Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje remizirali su bez golova (0:0) u prvom meču grupe H na Svetskom prvenstu.

Izvor:

Četvrtak, 24.11.2022.

15:55

Recept: Kim x5 za nevidljivog Suaresa
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

O samoj utakmici se više pričalo zbog činjenice da se četvorica defanzivaca i golman azijske selekcije prezivaju isto (Kim) nego o dešavanjima na terenu, što najbolje svedoči o kvalitetu fudbala.

Koreja je bila ta koja je izgledala bolje u uvodnim minutima, čekajući svoju priliku iz tranzicije. Munjevito su prebacivali iz odbrane u napad, ali je Urugvaj i pored toga bio bliže golu.

Prvu priliku su imali kada je Pelistri glavom spustio loptu Darvinu Nunjesu, ali je ovaj bio za delić sekunde prespor. Nije napadač imao ni sreće, a ni podrške saigrača koji su mu slali pasove “kao neprijatelju” kada bi se ovaj svojim pozicioniranjem našao na pravom mestu.

Napokon sui Koreanci zapretili kada je Ui-Đo Hvan ostao sam u “srcu” šesnaesterca, ali je loptu poslao visoko preko prečke. Umalo da za taj promašaj bude kažnjen kada je Dijego Godin pogodio stativu neposredno pred odlazak na pauzu, što je bilo i najveće uzbuđenje na meču.
Po povratku su Koreanci zahtevali da im arbitar iz Francuske dodeli penal nakon što je Rodrigo Bentakur odgurnuo Đin-Su Kima. Međutim, ovaj za to nije hteo da čuje. Do kraja meča nisu ozbiljnije ni zapretili.

Na drugoj strani je glavnu ulogu imao Darvin Nunjes u odsustvu Luisa Suaresa koji je bio nevidljiv na terenu zbog čega ga je zamenio Edinson Kavani.

Nunjes je probijao i imao je jedan opasan udarac sa ivice šesnaesterca, ali ni njemu se nije dalo da donese gol svojoj ekipi. Najbliži tome u prvom poluvremenu je bio Federiko Valverde kada je poslao pravu “bombu”. Pogodila je i ta lopta stativu, pa su dve strane morale da se zadovolje sa po bodom na početku.

Urugvajci će imati priliku da poprave utisak za četiri dana protiv Portugalaca, dok će Koreanci igrati sa Ganom.

U drugom meču dana u okviru grupe H od 17 časova se sastaju upravo Portugal i Gana.
Urugvajci će imati priliku da poprave utisak za četiri dana protiv Portugalaca, dok će Koreanci igrati sa Ganom.

U drugom meču dana u okviru grupe H od 17 časova se sastaju upravo Portugal i Gana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: