Danska – da li će "dinamit" ponovo eksplodirati?

Evropsko prvenstvo 1992. godine će zauvek biti podsetnik da se sa Dancima nikad ne zna, te da nije zahvalno lupati im "etiketu" pre starta.

Izvor:

Petak, 04.11.2022.

23:23

Danska – da li će
Foto: Profimedia

Polufinalista na Evropskom prvenstvu se u Katar kvalifikovao sa devet uzastopnih pobeda, a ako ta dva podatka nisu dovoljna da shvatite o kakvoj se ekipi radi, dodaćemo i da su nedavno na gostovanju Francuskoj slavili u okviru "A" divizije Lige nacija.

Tako da, nije pitanje da li će se kvalifikovati u nokaut fazu ispred Tunisa i Australije, već da li mogu da preteknu "trikolore" u trci za prvo mesto.

Nedavno je i Srbije imala prilike da se iz prve ruke uveri o snazi Danske, a bio je to prvi meč za Kristijana Eriksena po povratku u nacionalni tim nakon nemilih scena na Evropskom prvenstvu prošle godine. Kao da ih je taj nesrećni slučaj dodatno približio, činjenica je da su dobro igrali u odstustvu igrala Junajteda, a sa njim to ide za nivo naviše.

Selektor Kasper Hjulmand voli da zaigra u formaciji 3-4-2-1 ili sa dvojicom napadača iza kojih bi igrao pomenuti Eriksen. Presing, snažna odbrana, dobra igra u tranziciji, ofanzivni bekovi su najvažniji deo igre ove selekcije, baš kao i "dinamit" generacije pre 30 godina.

Danci imaju u svojim redovima igrača koji bi mogao da se u potpunosti afirmiše na ovom takmičenju. U pitanju je Jesper Lindstrom iz ekipe Ajntrahta čiji je bio važan "šraf" u osvajanju Lige Evrope prošle sezone. Uz to, proglašen je i za najboljeg debitanta u Bundesligi.

Raspored
22. novembar, 14.00 Danska – Tunis
26. novembar, 17.00 Francuska – Danska
30. novembar, 16.00 Australija – Danska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: