Japan – opasni autsajder

Azijskoj selekciji će ovo biti sedmi uzastopni nastup na Mundijalu. Tj. generalno, pošto nisu igrali na završnom turniru nikada pre Francuske 1998. godine.

Izvor: MT

Ponedeljak, 24.10.2022.

12:10

Japan – opasni autsajder
EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Nakon žreba sigurno im nije bilo svejedno, pošto će uz Kostariku, rivali da im budu bivši prvaci – Španija i Nemačka.

Da biste bili najbolji morate da pobedite najbolje. Mnogi vide upravo Japance kao potencijalnu minu u grupnoj fazi.

Dosta se uzdaju u Takumija Minamina, koji je u Monaku na "rehabilitaciji", posle nastupa za Liverpul i Sautempton u Premijer ligi.

Pored njega, tu su i imena poput Maje Jošide, Juta Nagatoma, Daičija Kamade, Takehira Tomijasua, ali i Takefusa Kuba, poznatog kao "Japanski Mesi".

Igru ove selekcije karakteriše moderna, brza, pas igra, tranzicija, forsiranje krila, dok u dobrani čuvaju prostor i forsiraju tzv. zonsku odbranu.

Japanci, 24. na FIFA rang-listi, do Katara su stigli relativno rutinski, osvojili su 22 boda u svojoj kvalifikacionoj grupi, jedan manje od Saudijske Arabije, ali ono što je važnije sedam više od Australije, koja je kasnije kroz interkontinentalni baraž stigla do Mundijala.

Interesantan je podatak da su Japanci od Francuske '98 naizmenično ispadali u grupnoj fazi i osmini finala, a ako je suditi po tome, ali i objektivno jačini grupe (čitaj Španije i Nemačke), dalje od ove faze neće proći.

Najviše golova na svetskim prvenstvima za ovaj nacionalni tim postigao je Keisuke Honda (4), dok najviše nastupa (11) imaju Makoto Hasebe, Eiji Kavašima i Juto Nagatomo. Nastup druge dvojice očekuje se i u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: