Nova vest
Fudbal

Petak, 09.12.2022.

11:00

Kin ne može da "svari" Brazilce: Zaboravite taktiku, neka plešu

Bivši irski fudbaler Roj Kin opet je kritikovao proslavljenja golova Brazilaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Kin ne može da
Foto: Profimedia

Fudbalere "Selesaa" u duhu svog karaktera posle pogodaka koji postižu bukvalno plešu na terenu.

Njihov ples je bio posebno naglašen u osmini finala protiv Južne Koreje, kada su četiri puta "đuskali" nakon pogodaka Vinisijusa Žuniora, Nejmara, Rišarlisona i Lukasa Pakete.

Plesali su dugu posle golova, a u jednoj proslavi im se priključi čak i selektor Tite.

To se posebno nije svideo Kinu, koji ih je kritikovao posle Južne Koreje, a sada i uoči meča sa Hrvatskom u četvrtfinalu (petak, 16h).

"Ne razumem kako selektor može da pleše dok utakmica još traje, a ima protivničkog selektora deset metara od sebe. Reč je o poštovanju. Plešite nakon toga u svlačionici ili noćnom klubu",
rekao je legendarni kapiten Mančester junajteda.

"Ali zašto je u redu da to Brazil radi za vreme utakmica? Ako svi zaplešu nakon gola, utakmice će trajati tri dana. Znate šta bi trebalo? Kada treneri dobiju profesionalnu licencu, onda bi im trebalo pokazati kako malo da zaplešu sa strane. Zaboravite taktiku",
ironičan je bio Kin.

Kin je pre nekoliko dana prvi put kritikovao brazilsko slavlje.

"Što to rade? Ne mogu da verujem! Okej, plesali su kad su postigli prvi gol, ali šta je s ovim kasnije? Nema to nikakvog smisla. Za mene je to pokazivanje manjka poštovanja prema protivniku", rekao je Kin.

On se nadovezao na prethodni komentar trenera Grema Sunesa.

"Mislim da je samo pitanje vremena kad će neki rivalski igrač nekoga od tih Brazilaca udariti zbog toga što oni rade. Tu je reč o klasičnom nepoštovanju rivala. Nije u redu", rekao je Sunes.

U ime Brazilaca odgovorio je selektor Tite.

"Moraću da budem pažljiv, jer će uvek da bude zlonamernih, koji će reći da je u pitanju nepoštovanje. Za nas je to demonstracija sreće", izjavio je Tite.

A kritičarima je poruku poslao i vezista Lukas Paketa.

"Ples je naš simbol sreće zbog postignutog gola. Ne radimo to iz nepoštovanja, ne slavimo pred protivničkim igračima. Ako se to nekome ne sviđa, šta da mu radim. Mi ćemo se truditi da nastavimo da postižemo golove i plešemo. Mi smo grupa koja voli da pobeđuje i slavi svoje golove i pobede. Svako ima pravo na svoj izbor, bitno je da poštujemo jedni druge", izjavio je Paketa.

U odbranu Brazilaca stao je Dejan Lovren, štoper Hrvatske, narednog rivala Brazila.

"Ne vidim tu nikakvo nepoštovanje. Mislim da se Brazilci rađaju sa plesom, igrom, to je deo njihove kulture", rekao je Lovren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d