Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2022.

11:00

"Bravo za Santoša – Ronaldo je pali idol"

Kristijano Ronaldo je postao superzvezda koju niko ne želi, navodi BBC u osvrtu na pobedu Portugala protiv Švajcarske (6:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia/Pedro Martins/ AGIF/Sipa USA

Pišući o plasmanu portugalske reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva, prestižni britanski javni servis dodaje, "Portugal je napravio isto što i Mančester junajted odlukom da mu je možda i bolje bez njega".

Podsetimo, u utakmici kojom je Portugal deklasirao suparnika u osmini finala, Ronaldo je sedio na klupi do 74. minuta.

Na travnjak je ušao uz ovacije tribina, duboko u završnici već odlučene utakmice. Teren je napustio pre ostalih igrača Portugala.

Dok su njegovi saigrači slavili s navijačima, istim onima koji su aplauzom pozdravili njegov ulazak u igru, Ronaldo je šetao prema svlačionici.

"Portugal i jeste bio bolji bez Ronalda", dodaje BBC, ističući da je time nagrađena hrabrost selektora Fernanda Santoša, posebno zbog toga što je Ronaldova zamena Gonsalo Ramos postigao tri i asistirao za jedan gol.

"Bila je to bez sumnje najhrabrija selektorska odluka na ovom Svetskom prvenstvu i svakako najhrabrija koju je Santoš povukao u osam godina, otkako vodi Portugal", nastavlja se i dodaje:

"Znao je Santoš šta je ulog u ovoj seizmičkoj promeni. Bilo mu je jasno da bi on, a ne Kristijano Ronaldo, bio označen za krivca da je Portugal ispao sa Svetskog prvenstva. Umesto toga, gledao je poletniji i opasniji Portugal kojem fokus nije na postojanju Ronalda".

BBC piše da je Ronaldov ulazak u igru prizivala domaća publika u Kataru, ona koja je platila ulaznicu da ga vidi uživo, a možda čak i švajcarski navijači koji su se nadali da će Santoš povući potez kojim će iz igre izvući Ramosa, igrača koji je namučio njihovu reprezentaciju.

Ronaldov ulazak u igru opisuje se i kao pomalo čudan i neugodan jer kao da je sveden na to da mu se pruži koja minuta, a ne na mogućnost da doprinese igri reprezentacije u nokaut-utakmici na Svetskom prvenstvu.

"Nakon što su mu u Mančester junajtedu pokazali vrata zbog mrzovoljnosti i otvorenih stavova o klupskoj hijerarhiji, sada se našao na marginama teritorije za koju je verovatno mislio da je na njemu još više nedodirljiva. Šta sledi palom idolu? U najboljoj varijanti biće to klupa u utakmici protiv Maroka", zaključuje se u analizi BBC-ja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve