Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2022.

10:30

Drugi srpsko-švajcarski "rat" u slikama FOTO

Utakmica između Srbije i Švajcarske bila je izuzetno dramatična, pravi rolerkoster.

Izvor: MT

Autor: MT

Drugi srpsko-švajcarski
EPA-EFE/Georgi Licovski

Pored golova i preokreta, meč je obilovao i tenzijama, koje su donekle i mogle da se očekuju nakon svega što se dešavalo u Rusiji 2018. godine.

Ovoga puta izostali su "dvoglavi orlovi" od strane Granita Džake, igrača utakmice, te Đerdana Šaćirija, strelca prvog pogotka za "sajdžije".

Ipak, Džaka nije propustio priliku da napravi frku sredinom prvog poluvremena, kada se uhvatio za međunožje, baš kao što je to učinio i Dušan Vlahović nakon svog pogotka.

Reagovala je klupa Srbije, sudija iz Argentine je podelio nekoliko žutih kartona i na tome se sve završilo.

Džaka ovu svoju reakciju nije komentarisao, ali Vlahović zato jeste.

"Proslava gola je spontana, nije se odnosila ni na koga", rekao je Vlahović.

Sve je to bilo kratkog daha, pošto je novi sukob igrača nastao u sudijskoj nadoknadi vremena, kada se stvorila nova gužva, u kojoj je opet glavni bio Granit Džaka.

On i Nikola Milenković su dobili javne opomene tom prilikom, a fotografija koja je obišla svet jeste hvatanje za gušu Švajcarca od strane Vanje Milinkovića-Savića.

Džaka je ponovo bio u fokusu i nakon meča, kada se prilikom proslave pobede i plasmana u nokaut fazu pojavio u majici sa natpisom "Jašari".

Svima je na pamet pao nekadašnji vođa OVK Adem, međutim, Džaka je kasnije objasnio da je to bio dres njegovog saigrača Ardona Jašarija.

Fotoreporteri su imali pune ruke posla na ovom susretu, a mi vam donosimo najbolje kadrove sa stadiona "974".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve