Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.10.2022.

12:10

Vels – drakaris!

Velšani su se vratili na mundijalsku scenu posle pune 64 godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Vels – drakaris!
Foto: Profimedia/John Smith/FAW/Alamy

Nama sumnje da će "poginuti" na terenu kako bi dostojno reprezentovali svoju zastavu.

"Zmajevi" su do SP stigli kroz teške kvalifikacije u grupi sa Belgijom, Češkom i Austrijom, te nezgodan baraž sa Ukrajinom.

Velšani su u prethodne dve godine uglavnom gubili od favorizovanih timova, ali su dva puta odoleli polufinalistima prošlog SP Belgijancima.

Predvođeni Garetom Bejlom i Aronom Ramzijem biće više nego konkurentni u borbi za mesto u nokaut fazi Mundijala.

Iako Velšane po običaju niko nikad ne ubraja u neke favorite, rezultati sa prethodnih velikih takmičenja im daju dovoljno razloga za optimizam.

Igrali su polufinale EURO 2016, a sa zvezdama poput Bejla i Razmija uz iskustvo Bena Dejvisa i Džoa Alena te Danijela Džejmsa, sigurno su konkurentni za osminu finala.

Naravno, ključni faktor igara Velsa biće forma nosilaca igre jer je Bejl odlaskom u američku MLS ligu sigurno izgubio na "oštrini" koju su donosile utakmice u Engleskoj ili Španiji.

Nicin Ramzi se već po tradiciji muči sa povredama, Dejvis se oporavlja, a prepone muče Alena.

Ipak, ovo je "poslednji ples" Velsove zlatne generacije koja je prošle godine rasturila sjajnu Dansku 4:0 u osmini finala Evropskog prvenstva.

Nema sumnje da će se oprostiti uz prasak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve