Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.10.2022.

12:15

SAD – Jenki enigma

Dosta je nezahvalno prognozirati nivo koji se može očekivati od selekcije SAD.

Izvor: B92

Autor:B92

SAD – Jenki enigma

Amerikanci su značajno podmladili selekciju, ali su u svakom slučaju drugi favorit grupe.

Samopouzdanje bi kao i uvek trebalo da bude na visokom nivou, posebno nakon trijumfa u premijernom izdanju Lige nacija i odbrane Zlatnog kupa, odnosno šampionatu Severne i Srednje Amerike (KONKAKAF).

U poslednje dve godine Amerikanci su izgubili samo čtiri takmičarska meča, uključujući prijateljske utakmice.

Međutim, tri puta su poraženi u finalnoj kvalifikacionoj rundi za SP 2022, na gostovanjima u Panami, Kanadi i Kostariki.

Ti porazi bez postignutog gola, uz neuspeh u prijateljskom meču sa Japanom, su pokrenuli pitanje da li ova generacija selekcije SAD može da bude na nivou prethodnih.

Ove utakmice su pokazale dosta slabosti tima kada igraju protiv organizovanog pritiska i situaciji kada napad moraju da grade iz zadnje linije.

S druge strane, Amerikanci su ostali neporaženi u duelima sa najvećim rivalom Meksikom što mnogim analitičarima mnogo više govori od pomenutih poraza.

Amerikanci će se u Kataru oslanjati na mlade snage, pre svega igrače koji nastupaju u Evropi.

Prva zvezda je kapiten Kristijan Pulišić, koji često ima problema sa povredama, pa od njegove forme će umnogome zavisiti i igre Amerikanaca.

Osim Pulišića, trener Greg Berhalter se u timu koji uglavnom igra u formaciji 4-3-3 oslanja još na Seržinja Densta iz Milana, Vestona Mekinija iz Juventusa, te Tajlera Adamsa, Brendena Aronsona i Džedaja Robinsona iz Premijer lige.

Dosta je tu zanimljivih imena, ali će morati bar nekoliko igrača da isprati Pulišića ako se Amerikanci nadaju dobrom rezultatu u Kataru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve