Subota, 03.12.2022.

10:30

Drugi srpsko-švajcarski "rat" u slikama FOTO

Utakmica između Srbije i Švajcarske bila je izuzetno dramatična, pravi rolerkoster.

Izvor: MT

Drugi srpsko-švajcarski "rat" u slikama FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Kriger

pre 1 godinu

I onda se pitamo. tko su najsretnije nacije....., nacije kad kojih je sutra novi dan i ne padaju u depresiju zbog jednog poraza....naravno, radi se o Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Luksemburgu...

strasno bre

pre 1 godinu

Ne znam vise sta nije provokacija za nas… lik nam dade golcinu, provokacija… Pokaze na broj na dresu, provokacija… ovom drugom psujes majku i ko zna sta mu jos vices, on odreaguje, provokacija… sveli celu svajcarsku ekipu na 2 lika i mesecima samo o njima, nismo bre normalni!!!!

Zoran Bol

pre 1 godinu

Trebalo je pobediti na fudbalskom "bojnom" polju. Kad nismo, trebalo je čestitali protivniku, ignorisati provokatore i uzdržati se od kafanskhi tuća.
To b uradili zreli, normalni ljudi, ali...

marcom

pre 1 godinu

Nzm da se spoje svi pravoslavci pa da napadnemo boginju,ja necu dozivjet da ne mi nego bilo koja pravoslavna drzava uzme boginju izgleda da nismo bas stvoreni za fudbal i treba to prihvatit pa ako se desi nekad desilo se.

asd

pre 1 godinu

Ne razumem gospodina dole sto je napisao za Jugoslaviju i kako mi prisvajamo titule i medalja koje je osvajala Jugoslavija.
Srbija je poistovecena sa Jugoslavijom upravo zbog tog razloga sto je nas identitet u dubokoj krizi, dok je Hrvatska, u sustini Hrvatska. Srbija je Srbija, ali i Jugoslavija i sve te lose stvari koje su se dogadjale dok je ista postojala.
Ko razume shvatice :)

Nije te sramota

pre 1 godinu

Shaban Trstena je Jugosloven,olimpijski prvak iz Los Angelesa 84,a ti šiptaru paljba!
(Rade74, 3. decembar 2022 11:51)

A da, kad nije Srbin onda je Jugosloven a kad je Jugosloven onda je to nas uspeh, skoro pa srpski, tako to mi nekako uvwk rezonujemo i prisvajamo titule jugoslavije kao iskljhcivo nase

Pop Cira

pre 1 godinu

Nazalost, ti visoki igraci su prizvod lose skole fudbala i lose selekcije: kao klinci prolaze jer su jaci od vrsnjaka, ali kad navrse 18 izgube svu prednost. Na zalost, ostali su odustali u medjuvremenu.
Dobar primer su Engleske akademije fudbala, na primer pogledajte igrace koji su stasali u Bournemouth akademiji i koji u Arsenal akademiji.

Nt

pre 1 godinu

Xhaka je igrao Fußball a serbi nacionalizem pervi su psovali kao piksi psuje Albansko majku Koje junak I vaspitan a na kraju Xhaka pokazao mozete kurac da mi pusite I rekao svima majku po redu

Gde ja živim

pre 1 godinu

Celo prvenstvo govorim da treba igrati fudbal. Mi otprilike sve ostalo uradismo sem toga. Aj malo politike, daj malo spletkarenja, začini sa malo patetike, a ako protivnik sam sebi da gol onda ćemo da se radujemo.

Kao što sam rekao za Nemce da ih je pojela javnost koja je od njih zahtevala svašta nešto, a fudbal ponajmanje pa se sad kao foliraju da im je krivo, tako smo i mi pojeli naše igrače. Ok, kvalitet vanserijski nemamo. Glomazni smo, spori, malo je tu tehnike i vica, ali ipak imamo igrače koji znaju da teraju loptu. Samo neko mora da ih ubedi da igraju fudbal, a da zaborave sve ostalo.

Mi celo prvenstvo pričamo o Albancima i to dvojici. Da jesu bilmezi, ali su dobri igrači. Pokaži da si bolji igrač, a ne veći bilmez od njih. Hvataju nas na foru već drugi put. Al' šta da pričamo kad su nas uhvatili na foru u sred Beograda, a mi ko somovi em popili kaznu em ostali bez Eura. Skineš dron, staviš pored terena, napuniš mrežu sa 3 komada i pošalješ zajedno sa sve mašnicom kući. Ali ne, mi hoćemo da se bijemo. Tako i ovde. Ajde da se bijemo. Kad se biješ znači da si nemoćan da uradiš bilo šta drugo.

Boli me bre uvo za majice, ko se gde hvatao i šta je rekao. Mora lopta da se ubaci u gol. To je jedino bitno. Dok to ne shvatimo bićemo fudbalski, a po svemu sudeći i belosvetski marginalci u mnogo čemu.

DraganBorca

pre 1 godinu

Tolerantni Peje@

Kosovar, da si ti ziv i zdrav ali vama su puno vise isprani mozgovi nego nama. Mi makar znamo da su nas lagali, da smo gresili, da nismo cvecke dok vi stalno izigravate zrtve i bulaznite nekakve nebulozne mantre kako Srbe niko ne voli. Covece trecina Crnogoraca zivi ili je usko povezana sa Beogradom. Mi smo super i sa Makedoncima i sa Madjarima i sa Grcima pa i ok sa Slovencima i Bugarima. Bolje se zapitaj sto vas niko ne voli nego sto umisljas gluposti da nas Crnogorci mrze jer ima 100.000 ostrascenih Milovih koji ne vole Srbe. Covece mi smo u vreme najgorih desavanja pravili anti- ratne filmove poput Lepa Sela Lepo Gore gde i Srbi rade zle stvari dok vi i posle 20 i nešto godina od zavrsetka rata izigravate nevinasca i pucaju vas i dalje astralne projekcije kako su Srbi krivi za sve a svi drugi su se eto borili protiv "zlih" Srba.

tocka

pre 1 godinu

Sramotno ponasanje nasih fudbalera. A i dokle ce vise ovi primiitivci da se prepucavaju oko toga Srbija, Albanija blabla. Kako im nije dosadilo? Pustite normalne ljude da zive normalno. Kad vidis da je neko budala samo ga ignorises, to mu je najbolji odgovor.

Dorchester

pre 1 godinu

I Džaka i Šaćiri su ispali gospoda, za ove prostake ,,orlove" - bolje ne pišite ništa više za SP, da se zaboravi bruka u svakom smislu, oće da se tuku a ovamo jedan osvojeni bod i osam primljenih golova

Dex

pre 1 godinu

Srbije je sve lakse sramiti se, a sve je manje razloga za ponos. Ovakvo nevaspitanje, kombinovano s najnizim porivima, potpunim manjkom dostojanstva i ponosa, kao i makar osnovnog sportskog duha (i kod igraca, i kod navijaca, a najvise kod "medija") je nesto nevidjeno u istoriji Evrope. Cak i u takvim ljigavim "megdanima" uvek se gubi. Cela nacija se tu kao nesto medjusobno provocira s dvoje (!?) ljudi poreklom s Kosova, ne jednom, nego na dva SP, a sto je jos pateticnije, na kraju ta dvojica postizu golove, raduju se i idu dalje. Ni pobeda ovu sramotu ne bi oprala, a ovako je prica sve u svemu krajnje tuzna i jadna. Sad je gotovo to SP koje licno nisam ni gledao, cime ce se sad skretati tema s vaznijih zivotnih pitanja? Koje cemo bitke sad da gubimo?

W

pre 1 godinu

Kapiram napetost, tenzije, ali ne kapiram provokacije, kao ni reakcije na iste. Ne zauzumam strane, ali bi poraz, meni, lakše bio podnošljiv da Piksi nije psovao kao najveći prostak, a zovu ga mister (to što govori engleski i francuski, što je nekada palio i žario po terenu ga ne čini misterom - ponašanje i vaspitanje je prostačko).
Da albanski igrači srcem i dušom nisu Švajcarci kapiraju i Švajcarci, da nisu sposobni da ne provociraju i ispadaju budale na terenu je njihova sramota, ali naša sramota me pogađa. Ne treba nam to blato. Zašto dozvolimo da nas uvuku? Čemu to, je l se od toga može biti sit, miran, bezbrižan, je l to išta donosi? Ne može niko da vas unizi u koliko mu to ne dozvolite. Čim padaš na provokaciju - gubiš, a već si izgubio utakmicu, ne moraš i dostojasntvo.

DM32

pre 1 godinu

Dajte bre ljudi, budimo objektivni. Sta je uradio Vlahovic kod naseg drugog gola? Sta li bi mi uradili da smo pobedili 4:2, a drugi gol dali u nadoknadi vremena?! Prozivaju se medjusobno, a na kraju, buduci da mi uvek gubimo od njih, mi se uvek ljutimo. Znas, dodji da ti pokazem ja ko je jaci, a sto nas uradili na foru za 3 komada, to nema veze. Eto, to ti je nas mentalitet. Nikako da se izdignemo iznad toga pa to ti je. Budi dzentlmen prema njima i to ce ih vise boleti nego da im psujes sve po spisku.
(cito, 3. decembar 2022 10:

Tačno, bolji je pobedio. Poraz boli, Albanci jesu provocirali, ali to nije nikakvo opravdanje što se primimo svaki put ko idioti. Oni su to znali i išli su na to planski.
Prošli put nas je Brih oštetio, ovaj put nista slično. U fer utakmici smo nadigrani i to je to.

Predo

pre 1 godinu

Nisam mnogo razočaran, jer se nisam mnogo ni nadao. Nadao sam se da će im pomoći raspored, to što smo prvenstvo započeli četiri dana nakon početka, kada su videli kako se drugi bore, da će zalečiti povrede, aklimatizirati se. Ispalo je da je naše najbolje poluvreme bilo prvo protiv Brazilaca. Jeste go visio u vazduhu, ali smo se organizovano i disciplinovano branili. Na SP igra odbrana i iz dobre odbrane se stvaraju napadi. Pa nama je odbrana ključ igre u košarci, a u fudbalu nije.
Ja mislim da su se borili i zalagali, ali ako jedan iskusan i uspešan fudbaler, Dragiša Binić, kaže da nisu, šta ja, koji sam igrao uglavnom "na male" imam da kažem.
I opet, moramo dalje sa Piksijem, boljeg nemamo. Valjda će i on i fudbaleri nešto da nauče iz ovoga. Valjda je dovoljno inteligentan i nije toliko sujetan da shvati da nešto mora da se menja, da se ne može "grlom u jagode". Svaki put kada protivnički tim pređe centar ili kad naši vrate loptu golmanu, bilo je pola gola.
Mi na turniru nikada nismo znali igrati, uvek su nam bolje išle utakmice u kvalifikacijama, gde igrači dođu, pozdrave se i odigraju utakmicu. Ovo, čim su na nekim pripremama, u hotelu, nešto se dešava iza kulisa, da li pijanke ili sl. Treba zvati Novaka Đokovića da im uvede disciplinu i sportski život. I njegovog kondicionog trenera. Novak je sebi zabranio i kafu, kamoli alkohol.

?

pre 1 godinu

Samo treba podsećanje na jednu,ne tako pozitivnu činjenicu, a to je:
Posle Eura 2000, za 22 godine i 10 odigranih takmičenja(svetskih i evropskih) mi smo ostvarili DVE pobede.
Protiv Nemačke 2010 - 1:0 i
Protiv Kostarike 2018 - 1:0.

Eto, toliko smo se puta radovali za 22 godine.
(Dalibor, 03. decembar 2022 11:04)

Da vas podsjetim, Hrvatska na prošlom i ovom SP od 10 utakmica jedan poraz onaj u finalu.

Koka

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.
(gloria, 3. decembar 2022 10:57)


Valjda si Srpkinja... Gloria ... hahhahaa
A njihove provokacije ne osudjujes niti komentarises?

Toleranti, Peje

pre 1 godinu

@Dragan-Sava

Naravno da nema nikakve veze sa Svajcrskom, u Kosovu se slavi kao da smo dobili svetsko prventsvo, za nas je vec sada SP zaversena, nikome nece toliko interesovati igra protiv portugala, zasto je tako?

Nisam neki patriot, citam B92 ali bas svaki dan, imam dosta drustvo sa srbima (znam da vecina srba su dobri prijatelji), ali volim svoju rodjenu zemlju Kosovo i ako imam njemacki pasos. Zasto vama ni hrvati ni bosanci ni srno gorci ne vole i ako svi znaju da ste vecina pametni i dobri ljudi?

Za to sto (ipak vecina) ste podrzavali pogresnu politiku prema nas .....

Rade74

pre 1 godinu

Imamo mi Albanci i MMA borce, ovo guranje nije za fudbal!
(ShabanTrstena, 03. decembar 2022 10:43)

Shaban Trstena je Jugosloven,olimpijski prvak iz Los Angelesa 84,a ti šiptaru paljba!

AcA

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.
(gloria, 3. decembar 2022 10:57)Ti si Srbin koliko sam ja Marsovac "krkane"

zgtom

pre 1 godinu

Onaj mladi visoki Pavlović je čista rupa u obrani, samo trči bezglavo bez suradnje sa ostalima u obrani, kriv je za drugi gol Švice. A inače malo imate pre glomazne korpulentne igrače i to je problem u modernom nogometu jer fizika zahtjeva trčanje svih 90 pa i 100 minuta. Idealno su vam građeni za nogomet Kostić i Tadić i još nekoliko ovo drugo pre teško pre tromo prolazi to u kupskom profi nogometu ali turnirsko natjecanje padate nakon 55 minute tekme. Ipak ste vi više za košarku.

Dalibor

pre 1 godinu

Samo treba podsećanje na jednu,ne tako pozitivnu činjenicu, a to je:
Posle Eura 2000, za 22 godine i 10 odigranih takmičenja(svetskih i evropskih) mi smo ostvarili DVE pobede.
Protiv Nemačke 2010 - 1:0 i
Protiv Kostarike 2018 - 1:0.

Eto, toliko smo se puta radovali za 22 godine.

Peđa

pre 1 godinu

Samo mi je krivo što ih nisu malo našminkali,dočekalo bi ih 1.000.000 ljudi kao heroje !
(Prokupčanin, 03. decembar 2022 10:56)
Taman da izvršimo popis budala u Srbiji. Džaka jeste pokvaren i bezobrazan ali je iskusno odradio posao. Umesto da jurimo da damo gol pa da povučemo i Švajcarsku sa sobom mi potrošimo 3 minuta nadoknade vremena na klinačku foru ovog Džake. Uz to je i stavio u džep našu sredinu terena. A da ne pominjem da smo i mi ceo meč bili kao Džaka. Piksi psuje majku šiptarima što je neviđena sramota, Vlahović se hvata za međunožje kada je dao gol, Mitrović ceo meč pominje familiju sudiji. Takvi kao ti najbolje odrade posao u interesu protivnika Srbije, naravno nesvesno. Epilog je uvek isti, poraz.

Александар

pre 1 godinu

Није нам крива Швајцарска,сами смо криви.Наш тренер експериментише на светском првенству,игра човек,без одбране.Бразилци су требали да нам дају пет комада,Сенегал нам је дао три,Швајцарци три.Играли смо као деца испред зграде.Лепо је објаснио после утакмице наш капитен,играли смо без бекова.Нажалост,бити тренер је велика ствар,али не треба користити то да лечиш комплексе.Најпростије речено,нису сви рођени да буду тренери,иако су некад играли фудбал.

crveni horizonti

pre 1 godinu

Milenković je ubjedljivo najlošiji štoper koji je ikad igrao u reprezentaciji. Čudi me na koju foru on igra u prvom timu Fiorentine. Zapanjen sam.

DraganBorca

pre 1 godinu

Niko nam nije kriv sto Pixi namesta taktiku gore od klinca od 15 godina na Soniju🙄 3-5-2 ne mozes igrati sa toliko visokih igraca. Tu trebaju super brzi igraci skoro svi da budu i tehnicki mocni. Sergej ispade najgori decko a ni on sam ne zna sta je igrao. Ova trojica nazad kao drvored posvađali se sa loptom a onda rupa 30 metara do Mitra i Vlahovica. I opet povedemo 2-1 zahvaljujuci golgeterskom njuhu nasih spiceva ali sta vredi kad onda kao diletanti iz beton lige primamo onako fuserski gol gde svi zivi ispadaju. Zivkovic i ne gleda da li mu je neko iza ledja i svi reaguju kao babe🙄 Ja ne mogu da verujem da se opet posle vođstva nismo samo malo vise nazad povukli cisto da se stabilizujemo jer je duvala promaja nazad. Pixi kao igrac veliki ali kao trener tanko. Ocigledno ga vreme pregazilo. Treba zabraniti ljudima preko 50-55 bilo kakve funkcije jer su realno pregazeni u 21.veku gde se mnogo brze sve radi i misli. Pa dete na igrici bi brže reagovalo i promenilo nazad postavku kad bi mu non stop duvala promaja ali Pixi gleda i ne reaguje 🙄

zvezdale

pre 1 godinu

Klasična nemoć na terenu i pucanje pod pritiskom. Nervira te Džaka? Pa raznesi ga u svakom duelu, pretrči ga, proturi kroz noge i pobedi. I neće postojati. Ali ko to da uradi? Mlitavi Lukić, Živković koji ne zna za pojma defanzivna kretnja, Milenković koji se raspao. Tadić i Vlahović koji nemaju snage ni sa 30 minuta sprinta, Sergej koji nije klasična 8, centralni vezni. Neozbiljno skroz. 352 je zahtevna formacija i moraju se mnogo pažljivije birati igrači za svako mesto. Dve rupe pozadi su previše a mi smo imali šest.

Randy Marsh

pre 1 godinu

@Dajes prvi gol na SP, tvoja zemlja povede 2:1 i ti se spontano hvatas dole i tako slavis gol mi smo miljama daleko od neke civilizacije.
(Lester Bo Mekejleb, 03. decembar 2022 10:48)

To je to. Sve drugo što se bude ovde reklo je suvišno.

Pall Mall

pre 1 godinu

Sad su u fokusu dešavanja i provokacije igrača a za zaborav ide sto smo ostali ubedljivo zadnji u grupi sa jednim osvojenim bodom. Nama su dva Albanca koji nastupaju za Svajcarsku rak rana jer su nas bas oni direktno poslali kuci sa dva zadnja SP. U Rusiji su obojica postigla po gol a ovde u Qataru Dzaka je gospodari sredinom terena i pojeo nas srednji red a Saciri je postigao gol i učestvovao u dva sledeća. Treba pricati o tome kako mi igramo fudbal kakve imamo igrace kakvog selektora imamo i sta nam je činiti. Kakva nam je odbrana suplja kao Svajcarski sir i kako mi kao nacija dižem bezpotrebno tenzije i euforiju na fudbalere a oni zauzvrat nikad nista ne urade vec sramote i brukaju naciju.

MILICAMILSA

pre 1 godinu

Zao mi je sto smo opet poraženi od ovih.. ali šta da se radi to je sport i tako je, idemo dalje, nisam preterano razočaran, jer sam pustio da me vodi racio, i verovao sam da su nam šanse minimalne, nisam dopustio sebi da kao posle košarkaša, ne spavam celu noć, sem toga ovo je samo sport, ljudima treba dati podršku jer nije lako biti pljuvan od strane nacije, Katar je bio totalni fijasko, ali lisabonsku noć i tu sreću neću zaboraviti lako, hvala na svemu i nadam se da ćemo zadržati trenera, treba nam kontinuitet. I još nešto, sinoć sam na jednoj fb stranici hrvatskog portala(posle sam ih otpratio), video toliki nivo mržnje i sovinistickih komentara da me je to baš rastuzilo, koliko jadan moraš biti da toliko slavis nečije poraze, i opet pominješ ono što je bilo pre više decenija, slobodno navijajte i dalje za njih, ovo vam je realnost..

Djubre

pre 1 godinu

Zasto se samo nasi mediji bave ovi trivijalnim stvarima? Pisete neke totalno sporedne stvari, samo nigde ne pominjete cinjenicu da je odbrana malo jaca od kisele vode. Ko je sta pokazivao i ko je koga hvatao za gusu uopste nije bitno, ljudi su nas pobedili na terenu i kraj. Bavite se Dzakinom majicom, ko je sta pokazivao i slicno.

cito

pre 1 godinu

Dajte bre ljudi, budimo objektivni. Sta je uradio Vlahovic kod naseg drugog gola? Sta li bi mi uradili da smo pobedili 4:2, a drugi gol dali u nadoknadi vremena?! Prozivaju se medjusobno, a na kraju, buduci da mi uvek gubimo od njih, mi se uvek ljutimo. Znas, dodji da ti pokazem ja ko je jaci, a sto nas uradili na foru za 3 komada, to nema veze. Eto, to ti je nas mentalitet. Nikako da se izdignemo iznad toga pa to ti je. Budi dzentlmen prema njima i to ce ih vise boleti nego da im psujes sve po spisku.

Aragorn

pre 1 godinu

Nažalost to je posledica naše nemoći na terenu. Prsli smo pod pritiskom.
Umesto da ih razbucamo i završimo posao, mi se sad bavimo ovim stvarima, jer nam dobro dođu kao anestetik, da zaboravimo da nas je debeli Šaćiri sa 30 i kusur godina opet nadigrao.

Lester Bo Mekejleb

pre 1 godinu

Dajes prvi gol na SP, tvoja zemlja povede 2:1 i ti se spontano hvatas dole i tako slavis gol mi smo miljama daleko od neke civilizacije.

gloria

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.

fudbaloman

pre 1 godinu

Budalaština. U nemoći da im se igrom i snagom parira, daj da šatro ispadnemo face. Da se jedan od njih svesno žrtvovao kao Siniša par puta nekada, popio crveni i suspenziju ali patosirao nego za vjek vjekova, više bi to poštovao nego ovo gurkanje kao ispred školice. Propustili ste priliku da kulirate i odgovorite pobedom. Dva puta te prevare dva prosečna igrača, ja bih se dobro zamislio.

Dalibor

pre 1 godinu

Samo treba podsećanje na jednu,ne tako pozitivnu činjenicu, a to je:
Posle Eura 2000, za 22 godine i 10 odigranih takmičenja(svetskih i evropskih) mi smo ostvarili DVE pobede.
Protiv Nemačke 2010 - 1:0 i
Protiv Kostarike 2018 - 1:0.

Eto, toliko smo se puta radovali za 22 godine.

gloria

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.

Lester Bo Mekejleb

pre 1 godinu

Dajes prvi gol na SP, tvoja zemlja povede 2:1 i ti se spontano hvatas dole i tako slavis gol mi smo miljama daleko od neke civilizacije.

Aragorn

pre 1 godinu

Nažalost to je posledica naše nemoći na terenu. Prsli smo pod pritiskom.
Umesto da ih razbucamo i završimo posao, mi se sad bavimo ovim stvarima, jer nam dobro dođu kao anestetik, da zaboravimo da nas je debeli Šaćiri sa 30 i kusur godina opet nadigrao.

cito

pre 1 godinu

Dajte bre ljudi, budimo objektivni. Sta je uradio Vlahovic kod naseg drugog gola? Sta li bi mi uradili da smo pobedili 4:2, a drugi gol dali u nadoknadi vremena?! Prozivaju se medjusobno, a na kraju, buduci da mi uvek gubimo od njih, mi se uvek ljutimo. Znas, dodji da ti pokazem ja ko je jaci, a sto nas uradili na foru za 3 komada, to nema veze. Eto, to ti je nas mentalitet. Nikako da se izdignemo iznad toga pa to ti je. Budi dzentlmen prema njima i to ce ih vise boleti nego da im psujes sve po spisku.

Randy Marsh

pre 1 godinu

@Dajes prvi gol na SP, tvoja zemlja povede 2:1 i ti se spontano hvatas dole i tako slavis gol mi smo miljama daleko od neke civilizacije.
(Lester Bo Mekejleb, 03. decembar 2022 10:48)

To je to. Sve drugo što se bude ovde reklo je suvišno.

Dorchester

pre 1 godinu

I Džaka i Šaćiri su ispali gospoda, za ove prostake ,,orlove" - bolje ne pišite ništa više za SP, da se zaboravi bruka u svakom smislu, oće da se tuku a ovamo jedan osvojeni bod i osam primljenih golova

strasno bre

pre 1 godinu

Ne znam vise sta nije provokacija za nas… lik nam dade golcinu, provokacija… Pokaze na broj na dresu, provokacija… ovom drugom psujes majku i ko zna sta mu jos vices, on odreaguje, provokacija… sveli celu svajcarsku ekipu na 2 lika i mesecima samo o njima, nismo bre normalni!!!!

Pall Mall

pre 1 godinu

Sad su u fokusu dešavanja i provokacije igrača a za zaborav ide sto smo ostali ubedljivo zadnji u grupi sa jednim osvojenim bodom. Nama su dva Albanca koji nastupaju za Svajcarsku rak rana jer su nas bas oni direktno poslali kuci sa dva zadnja SP. U Rusiji su obojica postigla po gol a ovde u Qataru Dzaka je gospodari sredinom terena i pojeo nas srednji red a Saciri je postigao gol i učestvovao u dva sledeća. Treba pricati o tome kako mi igramo fudbal kakve imamo igrace kakvog selektora imamo i sta nam je činiti. Kakva nam je odbrana suplja kao Svajcarski sir i kako mi kao nacija dižem bezpotrebno tenzije i euforiju na fudbalere a oni zauzvrat nikad nista ne urade vec sramote i brukaju naciju.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Celo prvenstvo govorim da treba igrati fudbal. Mi otprilike sve ostalo uradismo sem toga. Aj malo politike, daj malo spletkarenja, začini sa malo patetike, a ako protivnik sam sebi da gol onda ćemo da se radujemo.

Kao što sam rekao za Nemce da ih je pojela javnost koja je od njih zahtevala svašta nešto, a fudbal ponajmanje pa se sad kao foliraju da im je krivo, tako smo i mi pojeli naše igrače. Ok, kvalitet vanserijski nemamo. Glomazni smo, spori, malo je tu tehnike i vica, ali ipak imamo igrače koji znaju da teraju loptu. Samo neko mora da ih ubedi da igraju fudbal, a da zaborave sve ostalo.

Mi celo prvenstvo pričamo o Albancima i to dvojici. Da jesu bilmezi, ali su dobri igrači. Pokaži da si bolji igrač, a ne veći bilmez od njih. Hvataju nas na foru već drugi put. Al' šta da pričamo kad su nas uhvatili na foru u sred Beograda, a mi ko somovi em popili kaznu em ostali bez Eura. Skineš dron, staviš pored terena, napuniš mrežu sa 3 komada i pošalješ zajedno sa sve mašnicom kući. Ali ne, mi hoćemo da se bijemo. Tako i ovde. Ajde da se bijemo. Kad se biješ znači da si nemoćan da uradiš bilo šta drugo.

Boli me bre uvo za majice, ko se gde hvatao i šta je rekao. Mora lopta da se ubaci u gol. To je jedino bitno. Dok to ne shvatimo bićemo fudbalski, a po svemu sudeći i belosvetski marginalci u mnogo čemu.

Peđa

pre 1 godinu

Samo mi je krivo što ih nisu malo našminkali,dočekalo bi ih 1.000.000 ljudi kao heroje !
(Prokupčanin, 03. decembar 2022 10:56)
Taman da izvršimo popis budala u Srbiji. Džaka jeste pokvaren i bezobrazan ali je iskusno odradio posao. Umesto da jurimo da damo gol pa da povučemo i Švajcarsku sa sobom mi potrošimo 3 minuta nadoknade vremena na klinačku foru ovog Džake. Uz to je i stavio u džep našu sredinu terena. A da ne pominjem da smo i mi ceo meč bili kao Džaka. Piksi psuje majku šiptarima što je neviđena sramota, Vlahović se hvata za međunožje kada je dao gol, Mitrović ceo meč pominje familiju sudiji. Takvi kao ti najbolje odrade posao u interesu protivnika Srbije, naravno nesvesno. Epilog je uvek isti, poraz.

Djubre

pre 1 godinu

Zasto se samo nasi mediji bave ovi trivijalnim stvarima? Pisete neke totalno sporedne stvari, samo nigde ne pominjete cinjenicu da je odbrana malo jaca od kisele vode. Ko je sta pokazivao i ko je koga hvatao za gusu uopste nije bitno, ljudi su nas pobedili na terenu i kraj. Bavite se Dzakinom majicom, ko je sta pokazivao i slicno.

DM32

pre 1 godinu

Dajte bre ljudi, budimo objektivni. Sta je uradio Vlahovic kod naseg drugog gola? Sta li bi mi uradili da smo pobedili 4:2, a drugi gol dali u nadoknadi vremena?! Prozivaju se medjusobno, a na kraju, buduci da mi uvek gubimo od njih, mi se uvek ljutimo. Znas, dodji da ti pokazem ja ko je jaci, a sto nas uradili na foru za 3 komada, to nema veze. Eto, to ti je nas mentalitet. Nikako da se izdignemo iznad toga pa to ti je. Budi dzentlmen prema njima i to ce ih vise boleti nego da im psujes sve po spisku.
(cito, 3. decembar 2022 10:

Tačno, bolji je pobedio. Poraz boli, Albanci jesu provocirali, ali to nije nikakvo opravdanje što se primimo svaki put ko idioti. Oni su to znali i išli su na to planski.
Prošli put nas je Brih oštetio, ovaj put nista slično. U fer utakmici smo nadigrani i to je to.

fudbaloman

pre 1 godinu

Budalaština. U nemoći da im se igrom i snagom parira, daj da šatro ispadnemo face. Da se jedan od njih svesno žrtvovao kao Siniša par puta nekada, popio crveni i suspenziju ali patosirao nego za vjek vjekova, više bi to poštovao nego ovo gurkanje kao ispred školice. Propustili ste priliku da kulirate i odgovorite pobedom. Dva puta te prevare dva prosečna igrača, ja bih se dobro zamislio.

Zoran Bol

pre 1 godinu

Trebalo je pobediti na fudbalskom "bojnom" polju. Kad nismo, trebalo je čestitali protivniku, ignorisati provokatore i uzdržati se od kafanskhi tuća.
To b uradili zreli, normalni ljudi, ali...

?

pre 1 godinu

Samo treba podsećanje na jednu,ne tako pozitivnu činjenicu, a to je:
Posle Eura 2000, za 22 godine i 10 odigranih takmičenja(svetskih i evropskih) mi smo ostvarili DVE pobede.
Protiv Nemačke 2010 - 1:0 i
Protiv Kostarike 2018 - 1:0.

Eto, toliko smo se puta radovali za 22 godine.
(Dalibor, 03. decembar 2022 11:04)

Da vas podsjetim, Hrvatska na prošlom i ovom SP od 10 utakmica jedan poraz onaj u finalu.

tocka

pre 1 godinu

Sramotno ponasanje nasih fudbalera. A i dokle ce vise ovi primiitivci da se prepucavaju oko toga Srbija, Albanija blabla. Kako im nije dosadilo? Pustite normalne ljude da zive normalno. Kad vidis da je neko budala samo ga ignorises, to mu je najbolji odgovor.

AcA

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.
(gloria, 3. decembar 2022 10:57)Ti si Srbin koliko sam ja Marsovac "krkane"

Nije te sramota

pre 1 godinu

Shaban Trstena je Jugosloven,olimpijski prvak iz Los Angelesa 84,a ti šiptaru paljba!
(Rade74, 3. decembar 2022 11:51)

A da, kad nije Srbin onda je Jugosloven a kad je Jugosloven onda je to nas uspeh, skoro pa srpski, tako to mi nekako uvwk rezonujemo i prisvajamo titule jugoslavije kao iskljhcivo nase

Toleranti, Peje

pre 1 godinu

@Dragan-Sava

Naravno da nema nikakve veze sa Svajcrskom, u Kosovu se slavi kao da smo dobili svetsko prventsvo, za nas je vec sada SP zaversena, nikome nece toliko interesovati igra protiv portugala, zasto je tako?

Nisam neki patriot, citam B92 ali bas svaki dan, imam dosta drustvo sa srbima (znam da vecina srba su dobri prijatelji), ali volim svoju rodjenu zemlju Kosovo i ako imam njemacki pasos. Zasto vama ni hrvati ni bosanci ni srno gorci ne vole i ako svi znaju da ste vecina pametni i dobri ljudi?

Za to sto (ipak vecina) ste podrzavali pogresnu politiku prema nas .....

DraganBorca

pre 1 godinu

Tolerantni Peje@

Kosovar, da si ti ziv i zdrav ali vama su puno vise isprani mozgovi nego nama. Mi makar znamo da su nas lagali, da smo gresili, da nismo cvecke dok vi stalno izigravate zrtve i bulaznite nekakve nebulozne mantre kako Srbe niko ne voli. Covece trecina Crnogoraca zivi ili je usko povezana sa Beogradom. Mi smo super i sa Makedoncima i sa Madjarima i sa Grcima pa i ok sa Slovencima i Bugarima. Bolje se zapitaj sto vas niko ne voli nego sto umisljas gluposti da nas Crnogorci mrze jer ima 100.000 ostrascenih Milovih koji ne vole Srbe. Covece mi smo u vreme najgorih desavanja pravili anti- ratne filmove poput Lepa Sela Lepo Gore gde i Srbi rade zle stvari dok vi i posle 20 i nešto godina od zavrsetka rata izigravate nevinasca i pucaju vas i dalje astralne projekcije kako su Srbi krivi za sve a svi drugi su se eto borili protiv "zlih" Srba.

Rade74

pre 1 godinu

Imamo mi Albanci i MMA borce, ovo guranje nije za fudbal!
(ShabanTrstena, 03. decembar 2022 10:43)

Shaban Trstena je Jugosloven,olimpijski prvak iz Los Angelesa 84,a ti šiptaru paljba!

MILICAMILSA

pre 1 godinu

Zao mi je sto smo opet poraženi od ovih.. ali šta da se radi to je sport i tako je, idemo dalje, nisam preterano razočaran, jer sam pustio da me vodi racio, i verovao sam da su nam šanse minimalne, nisam dopustio sebi da kao posle košarkaša, ne spavam celu noć, sem toga ovo je samo sport, ljudima treba dati podršku jer nije lako biti pljuvan od strane nacije, Katar je bio totalni fijasko, ali lisabonsku noć i tu sreću neću zaboraviti lako, hvala na svemu i nadam se da ćemo zadržati trenera, treba nam kontinuitet. I još nešto, sinoć sam na jednoj fb stranici hrvatskog portala(posle sam ih otpratio), video toliki nivo mržnje i sovinistickih komentara da me je to baš rastuzilo, koliko jadan moraš biti da toliko slavis nečije poraze, i opet pominješ ono što je bilo pre više decenija, slobodno navijajte i dalje za njih, ovo vam je realnost..

Dex

pre 1 godinu

Srbije je sve lakse sramiti se, a sve je manje razloga za ponos. Ovakvo nevaspitanje, kombinovano s najnizim porivima, potpunim manjkom dostojanstva i ponosa, kao i makar osnovnog sportskog duha (i kod igraca, i kod navijaca, a najvise kod "medija") je nesto nevidjeno u istoriji Evrope. Cak i u takvim ljigavim "megdanima" uvek se gubi. Cela nacija se tu kao nesto medjusobno provocira s dvoje (!?) ljudi poreklom s Kosova, ne jednom, nego na dva SP, a sto je jos pateticnije, na kraju ta dvojica postizu golove, raduju se i idu dalje. Ni pobeda ovu sramotu ne bi oprala, a ovako je prica sve u svemu krajnje tuzna i jadna. Sad je gotovo to SP koje licno nisam ni gledao, cime ce se sad skretati tema s vaznijih zivotnih pitanja? Koje cemo bitke sad da gubimo?

DraganBorca

pre 1 godinu

Niko nam nije kriv sto Pixi namesta taktiku gore od klinca od 15 godina na Soniju🙄 3-5-2 ne mozes igrati sa toliko visokih igraca. Tu trebaju super brzi igraci skoro svi da budu i tehnicki mocni. Sergej ispade najgori decko a ni on sam ne zna sta je igrao. Ova trojica nazad kao drvored posvađali se sa loptom a onda rupa 30 metara do Mitra i Vlahovica. I opet povedemo 2-1 zahvaljujuci golgeterskom njuhu nasih spiceva ali sta vredi kad onda kao diletanti iz beton lige primamo onako fuserski gol gde svi zivi ispadaju. Zivkovic i ne gleda da li mu je neko iza ledja i svi reaguju kao babe🙄 Ja ne mogu da verujem da se opet posle vođstva nismo samo malo vise nazad povukli cisto da se stabilizujemo jer je duvala promaja nazad. Pixi kao igrac veliki ali kao trener tanko. Ocigledno ga vreme pregazilo. Treba zabraniti ljudima preko 50-55 bilo kakve funkcije jer su realno pregazeni u 21.veku gde se mnogo brze sve radi i misli. Pa dete na igrici bi brže reagovalo i promenilo nazad postavku kad bi mu non stop duvala promaja ali Pixi gleda i ne reaguje 🙄

zvezdale

pre 1 godinu

Klasična nemoć na terenu i pucanje pod pritiskom. Nervira te Džaka? Pa raznesi ga u svakom duelu, pretrči ga, proturi kroz noge i pobedi. I neće postojati. Ali ko to da uradi? Mlitavi Lukić, Živković koji ne zna za pojma defanzivna kretnja, Milenković koji se raspao. Tadić i Vlahović koji nemaju snage ni sa 30 minuta sprinta, Sergej koji nije klasična 8, centralni vezni. Neozbiljno skroz. 352 je zahtevna formacija i moraju se mnogo pažljivije birati igrači za svako mesto. Dve rupe pozadi su previše a mi smo imali šest.

W

pre 1 godinu

Kapiram napetost, tenzije, ali ne kapiram provokacije, kao ni reakcije na iste. Ne zauzumam strane, ali bi poraz, meni, lakše bio podnošljiv da Piksi nije psovao kao najveći prostak, a zovu ga mister (to što govori engleski i francuski, što je nekada palio i žario po terenu ga ne čini misterom - ponašanje i vaspitanje je prostačko).
Da albanski igrači srcem i dušom nisu Švajcarci kapiraju i Švajcarci, da nisu sposobni da ne provociraju i ispadaju budale na terenu je njihova sramota, ali naša sramota me pogađa. Ne treba nam to blato. Zašto dozvolimo da nas uvuku? Čemu to, je l se od toga može biti sit, miran, bezbrižan, je l to išta donosi? Ne može niko da vas unizi u koliko mu to ne dozvolite. Čim padaš na provokaciju - gubiš, a već si izgubio utakmicu, ne moraš i dostojasntvo.

Kriger

pre 1 godinu

I onda se pitamo. tko su najsretnije nacije....., nacije kad kojih je sutra novi dan i ne padaju u depresiju zbog jednog poraza....naravno, radi se o Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Luksemburgu...

Nt

pre 1 godinu

Xhaka je igrao Fußball a serbi nacionalizem pervi su psovali kao piksi psuje Albansko majku Koje junak I vaspitan a na kraju Xhaka pokazao mozete kurac da mi pusite I rekao svima majku po redu

Predo

pre 1 godinu

Nisam mnogo razočaran, jer se nisam mnogo ni nadao. Nadao sam se da će im pomoći raspored, to što smo prvenstvo započeli četiri dana nakon početka, kada su videli kako se drugi bore, da će zalečiti povrede, aklimatizirati se. Ispalo je da je naše najbolje poluvreme bilo prvo protiv Brazilaca. Jeste go visio u vazduhu, ali smo se organizovano i disciplinovano branili. Na SP igra odbrana i iz dobre odbrane se stvaraju napadi. Pa nama je odbrana ključ igre u košarci, a u fudbalu nije.
Ja mislim da su se borili i zalagali, ali ako jedan iskusan i uspešan fudbaler, Dragiša Binić, kaže da nisu, šta ja, koji sam igrao uglavnom "na male" imam da kažem.
I opet, moramo dalje sa Piksijem, boljeg nemamo. Valjda će i on i fudbaleri nešto da nauče iz ovoga. Valjda je dovoljno inteligentan i nije toliko sujetan da shvati da nešto mora da se menja, da se ne može "grlom u jagode". Svaki put kada protivnički tim pređe centar ili kad naši vrate loptu golmanu, bilo je pola gola.
Mi na turniru nikada nismo znali igrati, uvek su nam bolje išle utakmice u kvalifikacijama, gde igrači dođu, pozdrave se i odigraju utakmicu. Ovo, čim su na nekim pripremama, u hotelu, nešto se dešava iza kulisa, da li pijanke ili sl. Treba zvati Novaka Đokovića da im uvede disciplinu i sportski život. I njegovog kondicionog trenera. Novak je sebi zabranio i kafu, kamoli alkohol.

zgtom

pre 1 godinu

Onaj mladi visoki Pavlović je čista rupa u obrani, samo trči bezglavo bez suradnje sa ostalima u obrani, kriv je za drugi gol Švice. A inače malo imate pre glomazne korpulentne igrače i to je problem u modernom nogometu jer fizika zahtjeva trčanje svih 90 pa i 100 minuta. Idealno su vam građeni za nogomet Kostić i Tadić i još nekoliko ovo drugo pre teško pre tromo prolazi to u kupskom profi nogometu ali turnirsko natjecanje padate nakon 55 minute tekme. Ipak ste vi više za košarku.

crveni horizonti

pre 1 godinu

Milenković je ubjedljivo najlošiji štoper koji je ikad igrao u reprezentaciji. Čudi me na koju foru on igra u prvom timu Fiorentine. Zapanjen sam.

Александар

pre 1 godinu

Није нам крива Швајцарска,сами смо криви.Наш тренер експериментише на светском првенству,игра човек,без одбране.Бразилци су требали да нам дају пет комада,Сенегал нам је дао три,Швајцарци три.Играли смо као деца испред зграде.Лепо је објаснио после утакмице наш капитен,играли смо без бекова.Нажалост,бити тренер је велика ствар,али не треба користити то да лечиш комплексе.Најпростије речено,нису сви рођени да буду тренери,иако су некад играли фудбал.

Koka

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.
(gloria, 3. decembar 2022 10:57)


Valjda si Srpkinja... Gloria ... hahhahaa
A njihove provokacije ne osudjujes niti komentarises?

Pop Cira

pre 1 godinu

Nazalost, ti visoki igraci su prizvod lose skole fudbala i lose selekcije: kao klinci prolaze jer su jaci od vrsnjaka, ali kad navrse 18 izgube svu prednost. Na zalost, ostali su odustali u medjuvremenu.
Dobar primer su Engleske akademije fudbala, na primer pogledajte igrace koji su stasali u Bournemouth akademiji i koji u Arsenal akademiji.

asd

pre 1 godinu

Ne razumem gospodina dole sto je napisao za Jugoslaviju i kako mi prisvajamo titule i medalja koje je osvajala Jugoslavija.
Srbija je poistovecena sa Jugoslavijom upravo zbog tog razloga sto je nas identitet u dubokoj krizi, dok je Hrvatska, u sustini Hrvatska. Srbija je Srbija, ali i Jugoslavija i sve te lose stvari koje su se dogadjale dok je ista postojala.
Ko razume shvatice :)

marcom

pre 1 godinu

Nzm da se spoje svi pravoslavci pa da napadnemo boginju,ja necu dozivjet da ne mi nego bilo koja pravoslavna drzava uzme boginju izgleda da nismo bas stvoreni za fudbal i treba to prihvatit pa ako se desi nekad desilo se.

AcA

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.
(gloria, 3. decembar 2022 10:57)Ti si Srbin koliko sam ja Marsovac "krkane"

Rade74

pre 1 godinu

Imamo mi Albanci i MMA borce, ovo guranje nije za fudbal!
(ShabanTrstena, 03. decembar 2022 10:43)

Shaban Trstena je Jugosloven,olimpijski prvak iz Los Angelesa 84,a ti šiptaru paljba!

Koka

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.
(gloria, 3. decembar 2022 10:57)


Valjda si Srpkinja... Gloria ... hahhahaa
A njihove provokacije ne osudjujes niti komentarises?

gloria

pre 1 godinu

Srbin sam i smatram se patriotom, ali ono sinoć je bilo apsolutno nesportski sa naše strane i, mogu slobodno reći, krkanski. Sramite se "fudbaleri", a i ti Piksi.

DraganBorca

pre 1 godinu

Tolerantni Peje@

Kosovar, da si ti ziv i zdrav ali vama su puno vise isprani mozgovi nego nama. Mi makar znamo da su nas lagali, da smo gresili, da nismo cvecke dok vi stalno izigravate zrtve i bulaznite nekakve nebulozne mantre kako Srbe niko ne voli. Covece trecina Crnogoraca zivi ili je usko povezana sa Beogradom. Mi smo super i sa Makedoncima i sa Madjarima i sa Grcima pa i ok sa Slovencima i Bugarima. Bolje se zapitaj sto vas niko ne voli nego sto umisljas gluposti da nas Crnogorci mrze jer ima 100.000 ostrascenih Milovih koji ne vole Srbe. Covece mi smo u vreme najgorih desavanja pravili anti- ratne filmove poput Lepa Sela Lepo Gore gde i Srbi rade zle stvari dok vi i posle 20 i nešto godina od zavrsetka rata izigravate nevinasca i pucaju vas i dalje astralne projekcije kako su Srbi krivi za sve a svi drugi su se eto borili protiv "zlih" Srba.

Dorchester

pre 1 godinu

I Džaka i Šaćiri su ispali gospoda, za ove prostake ,,orlove" - bolje ne pišite ništa više za SP, da se zaboravi bruka u svakom smislu, oće da se tuku a ovamo jedan osvojeni bod i osam primljenih golova

MILICAMILSA

pre 1 godinu

Zao mi je sto smo opet poraženi od ovih.. ali šta da se radi to je sport i tako je, idemo dalje, nisam preterano razočaran, jer sam pustio da me vodi racio, i verovao sam da su nam šanse minimalne, nisam dopustio sebi da kao posle košarkaša, ne spavam celu noć, sem toga ovo je samo sport, ljudima treba dati podršku jer nije lako biti pljuvan od strane nacije, Katar je bio totalni fijasko, ali lisabonsku noć i tu sreću neću zaboraviti lako, hvala na svemu i nadam se da ćemo zadržati trenera, treba nam kontinuitet. I još nešto, sinoć sam na jednoj fb stranici hrvatskog portala(posle sam ih otpratio), video toliki nivo mržnje i sovinistickih komentara da me je to baš rastuzilo, koliko jadan moraš biti da toliko slavis nečije poraze, i opet pominješ ono što je bilo pre više decenija, slobodno navijajte i dalje za njih, ovo vam je realnost..

Nt

pre 1 godinu

Xhaka je igrao Fußball a serbi nacionalizem pervi su psovali kao piksi psuje Albansko majku Koje junak I vaspitan a na kraju Xhaka pokazao mozete kurac da mi pusite I rekao svima majku po redu

Toleranti, Peje

pre 1 godinu

@Dragan-Sava

Naravno da nema nikakve veze sa Svajcrskom, u Kosovu se slavi kao da smo dobili svetsko prventsvo, za nas je vec sada SP zaversena, nikome nece toliko interesovati igra protiv portugala, zasto je tako?

Nisam neki patriot, citam B92 ali bas svaki dan, imam dosta drustvo sa srbima (znam da vecina srba su dobri prijatelji), ali volim svoju rodjenu zemlju Kosovo i ako imam njemacki pasos. Zasto vama ni hrvati ni bosanci ni srno gorci ne vole i ako svi znaju da ste vecina pametni i dobri ljudi?

Za to sto (ipak vecina) ste podrzavali pogresnu politiku prema nas .....

zgtom

pre 1 godinu

Onaj mladi visoki Pavlović je čista rupa u obrani, samo trči bezglavo bez suradnje sa ostalima u obrani, kriv je za drugi gol Švice. A inače malo imate pre glomazne korpulentne igrače i to je problem u modernom nogometu jer fizika zahtjeva trčanje svih 90 pa i 100 minuta. Idealno su vam građeni za nogomet Kostić i Tadić i još nekoliko ovo drugo pre teško pre tromo prolazi to u kupskom profi nogometu ali turnirsko natjecanje padate nakon 55 minute tekme. Ipak ste vi više za košarku.

?

pre 1 godinu

Samo treba podsećanje na jednu,ne tako pozitivnu činjenicu, a to je:
Posle Eura 2000, za 22 godine i 10 odigranih takmičenja(svetskih i evropskih) mi smo ostvarili DVE pobede.
Protiv Nemačke 2010 - 1:0 i
Protiv Kostarike 2018 - 1:0.

Eto, toliko smo se puta radovali za 22 godine.
(Dalibor, 03. decembar 2022 11:04)

Da vas podsjetim, Hrvatska na prošlom i ovom SP od 10 utakmica jedan poraz onaj u finalu.

asd

pre 1 godinu

Ne razumem gospodina dole sto je napisao za Jugoslaviju i kako mi prisvajamo titule i medalja koje je osvajala Jugoslavija.
Srbija je poistovecena sa Jugoslavijom upravo zbog tog razloga sto je nas identitet u dubokoj krizi, dok je Hrvatska, u sustini Hrvatska. Srbija je Srbija, ali i Jugoslavija i sve te lose stvari koje su se dogadjale dok je ista postojala.
Ko razume shvatice :)

Lester Bo Mekejleb

pre 1 godinu

Dajes prvi gol na SP, tvoja zemlja povede 2:1 i ti se spontano hvatas dole i tako slavis gol mi smo miljama daleko od neke civilizacije.

marcom

pre 1 godinu

Nzm da se spoje svi pravoslavci pa da napadnemo boginju,ja necu dozivjet da ne mi nego bilo koja pravoslavna drzava uzme boginju izgleda da nismo bas stvoreni za fudbal i treba to prihvatit pa ako se desi nekad desilo se.

crveni horizonti

pre 1 godinu

Milenković je ubjedljivo najlošiji štoper koji je ikad igrao u reprezentaciji. Čudi me na koju foru on igra u prvom timu Fiorentine. Zapanjen sam.

Nije te sramota

pre 1 godinu

Shaban Trstena je Jugosloven,olimpijski prvak iz Los Angelesa 84,a ti šiptaru paljba!
(Rade74, 3. decembar 2022 11:51)

A da, kad nije Srbin onda je Jugosloven a kad je Jugosloven onda je to nas uspeh, skoro pa srpski, tako to mi nekako uvwk rezonujemo i prisvajamo titule jugoslavije kao iskljhcivo nase

strasno bre

pre 1 godinu

Ne znam vise sta nije provokacija za nas… lik nam dade golcinu, provokacija… Pokaze na broj na dresu, provokacija… ovom drugom psujes majku i ko zna sta mu jos vices, on odreaguje, provokacija… sveli celu svajcarsku ekipu na 2 lika i mesecima samo o njima, nismo bre normalni!!!!

tocka

pre 1 godinu

Sramotno ponasanje nasih fudbalera. A i dokle ce vise ovi primiitivci da se prepucavaju oko toga Srbija, Albanija blabla. Kako im nije dosadilo? Pustite normalne ljude da zive normalno. Kad vidis da je neko budala samo ga ignorises, to mu je najbolji odgovor.

fudbaloman

pre 1 godinu

Budalaština. U nemoći da im se igrom i snagom parira, daj da šatro ispadnemo face. Da se jedan od njih svesno žrtvovao kao Siniša par puta nekada, popio crveni i suspenziju ali patosirao nego za vjek vjekova, više bi to poštovao nego ovo gurkanje kao ispred školice. Propustili ste priliku da kulirate i odgovorite pobedom. Dva puta te prevare dva prosečna igrača, ja bih se dobro zamislio.

Dex

pre 1 godinu

Srbije je sve lakse sramiti se, a sve je manje razloga za ponos. Ovakvo nevaspitanje, kombinovano s najnizim porivima, potpunim manjkom dostojanstva i ponosa, kao i makar osnovnog sportskog duha (i kod igraca, i kod navijaca, a najvise kod "medija") je nesto nevidjeno u istoriji Evrope. Cak i u takvim ljigavim "megdanima" uvek se gubi. Cela nacija se tu kao nesto medjusobno provocira s dvoje (!?) ljudi poreklom s Kosova, ne jednom, nego na dva SP, a sto je jos pateticnije, na kraju ta dvojica postizu golove, raduju se i idu dalje. Ni pobeda ovu sramotu ne bi oprala, a ovako je prica sve u svemu krajnje tuzna i jadna. Sad je gotovo to SP koje licno nisam ni gledao, cime ce se sad skretati tema s vaznijih zivotnih pitanja? Koje cemo bitke sad da gubimo?

Александар

pre 1 godinu

Није нам крива Швајцарска,сами смо криви.Наш тренер експериментише на светском првенству,игра човек,без одбране.Бразилци су требали да нам дају пет комада,Сенегал нам је дао три,Швајцарци три.Играли смо као деца испред зграде.Лепо је објаснио после утакмице наш капитен,играли смо без бекова.Нажалост,бити тренер је велика ствар,али не треба користити то да лечиш комплексе.Најпростије речено,нису сви рођени да буду тренери,иако су некад играли фудбал.

Peđa

pre 1 godinu

Samo mi je krivo što ih nisu malo našminkali,dočekalo bi ih 1.000.000 ljudi kao heroje !
(Prokupčanin, 03. decembar 2022 10:56)
Taman da izvršimo popis budala u Srbiji. Džaka jeste pokvaren i bezobrazan ali je iskusno odradio posao. Umesto da jurimo da damo gol pa da povučemo i Švajcarsku sa sobom mi potrošimo 3 minuta nadoknade vremena na klinačku foru ovog Džake. Uz to je i stavio u džep našu sredinu terena. A da ne pominjem da smo i mi ceo meč bili kao Džaka. Piksi psuje majku šiptarima što je neviđena sramota, Vlahović se hvata za međunožje kada je dao gol, Mitrović ceo meč pominje familiju sudiji. Takvi kao ti najbolje odrade posao u interesu protivnika Srbije, naravno nesvesno. Epilog je uvek isti, poraz.

DraganBorca

pre 1 godinu

Niko nam nije kriv sto Pixi namesta taktiku gore od klinca od 15 godina na Soniju🙄 3-5-2 ne mozes igrati sa toliko visokih igraca. Tu trebaju super brzi igraci skoro svi da budu i tehnicki mocni. Sergej ispade najgori decko a ni on sam ne zna sta je igrao. Ova trojica nazad kao drvored posvađali se sa loptom a onda rupa 30 metara do Mitra i Vlahovica. I opet povedemo 2-1 zahvaljujuci golgeterskom njuhu nasih spiceva ali sta vredi kad onda kao diletanti iz beton lige primamo onako fuserski gol gde svi zivi ispadaju. Zivkovic i ne gleda da li mu je neko iza ledja i svi reaguju kao babe🙄 Ja ne mogu da verujem da se opet posle vođstva nismo samo malo vise nazad povukli cisto da se stabilizujemo jer je duvala promaja nazad. Pixi kao igrac veliki ali kao trener tanko. Ocigledno ga vreme pregazilo. Treba zabraniti ljudima preko 50-55 bilo kakve funkcije jer su realno pregazeni u 21.veku gde se mnogo brze sve radi i misli. Pa dete na igrici bi brže reagovalo i promenilo nazad postavku kad bi mu non stop duvala promaja ali Pixi gleda i ne reaguje 🙄

zvezdale

pre 1 godinu

Klasična nemoć na terenu i pucanje pod pritiskom. Nervira te Džaka? Pa raznesi ga u svakom duelu, pretrči ga, proturi kroz noge i pobedi. I neće postojati. Ali ko to da uradi? Mlitavi Lukić, Živković koji ne zna za pojma defanzivna kretnja, Milenković koji se raspao. Tadić i Vlahović koji nemaju snage ni sa 30 minuta sprinta, Sergej koji nije klasična 8, centralni vezni. Neozbiljno skroz. 352 je zahtevna formacija i moraju se mnogo pažljivije birati igrači za svako mesto. Dve rupe pozadi su previše a mi smo imali šest.

Kriger

pre 1 godinu

I onda se pitamo. tko su najsretnije nacije....., nacije kad kojih je sutra novi dan i ne padaju u depresiju zbog jednog poraza....naravno, radi se o Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Luksemburgu...

Randy Marsh

pre 1 godinu

@Dajes prvi gol na SP, tvoja zemlja povede 2:1 i ti se spontano hvatas dole i tako slavis gol mi smo miljama daleko od neke civilizacije.
(Lester Bo Mekejleb, 03. decembar 2022 10:48)

To je to. Sve drugo što se bude ovde reklo je suvišno.

Zoran Bol

pre 1 godinu

Trebalo je pobediti na fudbalskom "bojnom" polju. Kad nismo, trebalo je čestitali protivniku, ignorisati provokatore i uzdržati se od kafanskhi tuća.
To b uradili zreli, normalni ljudi, ali...

cito

pre 1 godinu

Dajte bre ljudi, budimo objektivni. Sta je uradio Vlahovic kod naseg drugog gola? Sta li bi mi uradili da smo pobedili 4:2, a drugi gol dali u nadoknadi vremena?! Prozivaju se medjusobno, a na kraju, buduci da mi uvek gubimo od njih, mi se uvek ljutimo. Znas, dodji da ti pokazem ja ko je jaci, a sto nas uradili na foru za 3 komada, to nema veze. Eto, to ti je nas mentalitet. Nikako da se izdignemo iznad toga pa to ti je. Budi dzentlmen prema njima i to ce ih vise boleti nego da im psujes sve po spisku.

Dalibor

pre 1 godinu

Samo treba podsećanje na jednu,ne tako pozitivnu činjenicu, a to je:
Posle Eura 2000, za 22 godine i 10 odigranih takmičenja(svetskih i evropskih) mi smo ostvarili DVE pobede.
Protiv Nemačke 2010 - 1:0 i
Protiv Kostarike 2018 - 1:0.

Eto, toliko smo se puta radovali za 22 godine.

Predo

pre 1 godinu

Nisam mnogo razočaran, jer se nisam mnogo ni nadao. Nadao sam se da će im pomoći raspored, to što smo prvenstvo započeli četiri dana nakon početka, kada su videli kako se drugi bore, da će zalečiti povrede, aklimatizirati se. Ispalo je da je naše najbolje poluvreme bilo prvo protiv Brazilaca. Jeste go visio u vazduhu, ali smo se organizovano i disciplinovano branili. Na SP igra odbrana i iz dobre odbrane se stvaraju napadi. Pa nama je odbrana ključ igre u košarci, a u fudbalu nije.
Ja mislim da su se borili i zalagali, ali ako jedan iskusan i uspešan fudbaler, Dragiša Binić, kaže da nisu, šta ja, koji sam igrao uglavnom "na male" imam da kažem.
I opet, moramo dalje sa Piksijem, boljeg nemamo. Valjda će i on i fudbaleri nešto da nauče iz ovoga. Valjda je dovoljno inteligentan i nije toliko sujetan da shvati da nešto mora da se menja, da se ne može "grlom u jagode". Svaki put kada protivnički tim pređe centar ili kad naši vrate loptu golmanu, bilo je pola gola.
Mi na turniru nikada nismo znali igrati, uvek su nam bolje išle utakmice u kvalifikacijama, gde igrači dođu, pozdrave se i odigraju utakmicu. Ovo, čim su na nekim pripremama, u hotelu, nešto se dešava iza kulisa, da li pijanke ili sl. Treba zvati Novaka Đokovića da im uvede disciplinu i sportski život. I njegovog kondicionog trenera. Novak je sebi zabranio i kafu, kamoli alkohol.

DM32

pre 1 godinu

Dajte bre ljudi, budimo objektivni. Sta je uradio Vlahovic kod naseg drugog gola? Sta li bi mi uradili da smo pobedili 4:2, a drugi gol dali u nadoknadi vremena?! Prozivaju se medjusobno, a na kraju, buduci da mi uvek gubimo od njih, mi se uvek ljutimo. Znas, dodji da ti pokazem ja ko je jaci, a sto nas uradili na foru za 3 komada, to nema veze. Eto, to ti je nas mentalitet. Nikako da se izdignemo iznad toga pa to ti je. Budi dzentlmen prema njima i to ce ih vise boleti nego da im psujes sve po spisku.
(cito, 3. decembar 2022 10:

Tačno, bolji je pobedio. Poraz boli, Albanci jesu provocirali, ali to nije nikakvo opravdanje što se primimo svaki put ko idioti. Oni su to znali i išli su na to planski.
Prošli put nas je Brih oštetio, ovaj put nista slično. U fer utakmici smo nadigrani i to je to.

Aragorn

pre 1 godinu

Nažalost to je posledica naše nemoći na terenu. Prsli smo pod pritiskom.
Umesto da ih razbucamo i završimo posao, mi se sad bavimo ovim stvarima, jer nam dobro dođu kao anestetik, da zaboravimo da nas je debeli Šaćiri sa 30 i kusur godina opet nadigrao.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Celo prvenstvo govorim da treba igrati fudbal. Mi otprilike sve ostalo uradismo sem toga. Aj malo politike, daj malo spletkarenja, začini sa malo patetike, a ako protivnik sam sebi da gol onda ćemo da se radujemo.

Kao što sam rekao za Nemce da ih je pojela javnost koja je od njih zahtevala svašta nešto, a fudbal ponajmanje pa se sad kao foliraju da im je krivo, tako smo i mi pojeli naše igrače. Ok, kvalitet vanserijski nemamo. Glomazni smo, spori, malo je tu tehnike i vica, ali ipak imamo igrače koji znaju da teraju loptu. Samo neko mora da ih ubedi da igraju fudbal, a da zaborave sve ostalo.

Mi celo prvenstvo pričamo o Albancima i to dvojici. Da jesu bilmezi, ali su dobri igrači. Pokaži da si bolji igrač, a ne veći bilmez od njih. Hvataju nas na foru već drugi put. Al' šta da pričamo kad su nas uhvatili na foru u sred Beograda, a mi ko somovi em popili kaznu em ostali bez Eura. Skineš dron, staviš pored terena, napuniš mrežu sa 3 komada i pošalješ zajedno sa sve mašnicom kući. Ali ne, mi hoćemo da se bijemo. Tako i ovde. Ajde da se bijemo. Kad se biješ znači da si nemoćan da uradiš bilo šta drugo.

Boli me bre uvo za majice, ko se gde hvatao i šta je rekao. Mora lopta da se ubaci u gol. To je jedino bitno. Dok to ne shvatimo bićemo fudbalski, a po svemu sudeći i belosvetski marginalci u mnogo čemu.

Djubre

pre 1 godinu

Zasto se samo nasi mediji bave ovi trivijalnim stvarima? Pisete neke totalno sporedne stvari, samo nigde ne pominjete cinjenicu da je odbrana malo jaca od kisele vode. Ko je sta pokazivao i ko je koga hvatao za gusu uopste nije bitno, ljudi su nas pobedili na terenu i kraj. Bavite se Dzakinom majicom, ko je sta pokazivao i slicno.

Pall Mall

pre 1 godinu

Sad su u fokusu dešavanja i provokacije igrača a za zaborav ide sto smo ostali ubedljivo zadnji u grupi sa jednim osvojenim bodom. Nama su dva Albanca koji nastupaju za Svajcarsku rak rana jer su nas bas oni direktno poslali kuci sa dva zadnja SP. U Rusiji su obojica postigla po gol a ovde u Qataru Dzaka je gospodari sredinom terena i pojeo nas srednji red a Saciri je postigao gol i učestvovao u dva sledeća. Treba pricati o tome kako mi igramo fudbal kakve imamo igrace kakvog selektora imamo i sta nam je činiti. Kakva nam je odbrana suplja kao Svajcarski sir i kako mi kao nacija dižem bezpotrebno tenzije i euforiju na fudbalere a oni zauzvrat nikad nista ne urade vec sramote i brukaju naciju.

W

pre 1 godinu

Kapiram napetost, tenzije, ali ne kapiram provokacije, kao ni reakcije na iste. Ne zauzumam strane, ali bi poraz, meni, lakše bio podnošljiv da Piksi nije psovao kao najveći prostak, a zovu ga mister (to što govori engleski i francuski, što je nekada palio i žario po terenu ga ne čini misterom - ponašanje i vaspitanje je prostačko).
Da albanski igrači srcem i dušom nisu Švajcarci kapiraju i Švajcarci, da nisu sposobni da ne provociraju i ispadaju budale na terenu je njihova sramota, ali naša sramota me pogađa. Ne treba nam to blato. Zašto dozvolimo da nas uvuku? Čemu to, je l se od toga može biti sit, miran, bezbrižan, je l to išta donosi? Ne može niko da vas unizi u koliko mu to ne dozvolite. Čim padaš na provokaciju - gubiš, a već si izgubio utakmicu, ne moraš i dostojasntvo.

Pop Cira

pre 1 godinu

Nazalost, ti visoki igraci su prizvod lose skole fudbala i lose selekcije: kao klinci prolaze jer su jaci od vrsnjaka, ali kad navrse 18 izgube svu prednost. Na zalost, ostali su odustali u medjuvremenu.
Dobar primer su Engleske akademije fudbala, na primer pogledajte igrace koji su stasali u Bournemouth akademiji i koji u Arsenal akademiji.