Četvrtak, 24.11.2022.

08:20

Danas gledamo Srbija – Brazil!

Fudbalska reprezentacija Srbija sastaće se u četvrtak u 20 sati sa selekcijom Brazila, u prvom kolu G grupe Svetskog prvenstva su Kataru.

Izvor: B92

Danas gledamo Srbija – Brazil! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Realista

pre 1 godinu

Da se palimo dok možemo, dok nije počela utakmica. Brazil je to. Dobri smo mi, najbolji u poslednjih 30 godina bez sumnje, ali nije to nivo jednog Brazila.

Bocko

pre 1 godinu

SO 1930 je opisano u filmu i seriji " Montevideo" SP 1950 sam opisao u "istoriji " ( na Marakani - muk ". 1954 smo ispali u 1/4 , od kasnijih prvaka Nemaca, u utakmici gde smo bili favoriti, a oni poveli našim auto- golom. Posle smo promašili sve i svašta, proslavili njihovog golmana, a iz kontre, pred kraj primili i drugi. Moralo je više. Imali smo strašan tim , pojedince najviše svetske klase.1958 smo na SP otišli na krilima sjajne pobede nad Engleskom od 5:0. Tamo smo pobedili sjajne Francuze, a remizirali sa autsajderi a Škotskom i Paragvajem. To nas je opet u 1/4 odvelo na Nemce, bez tri najbolja igrača ( Šeki i Beara povređeni, Milutinović bolestan. Ovog puta Nemci zasluženo idu dalje, mada smo primili kiks- gol. 1962, ponovo sa Nemcima 1/4, ovog puta prilazimo. U 1/2 ČSSR, opet proslavljamo njihovog golmana, primamo bezvezne golove i odlazimo u borbu za treće mesto , u 90 min. dajemo auto gol i gubimo 0:1. Pamtim 1974, gde na SP odlazimo posle dramatičnih kvalifikacija. Osvajamo u grupi prvo mesto ( nadigravamo Brazil na otvaranju ) i odlazimo u drugu grupu gde zasluženo gubimo od domaćina, protiv najbolje Poljske ikada ( pomalo nezasluženo) i u revijalnom meču protiv Švedske. Na 1982 su mi apsolutno najgora sećanja. Bili smo veliki optimisti. Imali smo igrače najviše svetske klase ( Pantelić, Zajec, Stojković, Gudelj, Pižon , Sušić i Halilhodžić ). Ali prosto je neverovatno da je Miljanić ( tada među desetak najcenjenijih svetskih trenera ) apsolutno sve pogrešio. Od priprema, taktike, izbora igrača, plana b, izmena Ta tema zaslužuje poseban tekst. 1990, uz malo sreće mogli smo bar do 1/2 . U tu je selektor vukao neke nelogične poteze. Čudno za intelegentnog čoveka kakav je bio Osim . 1998 i prečka. Sami smo krivi, mesto da pobedimo neubedljiva Nemce, dozvoljavamo 2:2 i odlazak na Holandiju, umesto Meksiko. 2006, odlično odrađene kv. upropaštavaju Petko i sin, uz klanovske podele. U " grupi smrti " loše prolazimo. 2010 Antić dovodi zemlju u euforiju. Ali posle plasmana na SP, on potpisuje unosan ugovor sa FSS i opušta se. To dovodi do javašluka i umesto da prođemo grupu, mi ispadamo. O 2018 se sve zna.

Mihajlo

pre 1 godinu

Izvestavanje i pritisak medija kao da je danas 28.6.1389. 😁 Preteruju mediji, preterujemo mi koji pratimo. To je samo utakmica, to je samo sport, a u osnovi je zabava. Momcima puno srece danas, siguran sam da nose veliki teret i odgovornost.

S.M.Kuća

pre 1 godinu

Čak i da nedaj bože puknemo danas mora glava gore....setite se svi 1990 prvo kolo u Italiji, Nemci nas rasturili 4:1, a mi ipak igrali cetvrtfinale sa Argentinom i zamalo prošli....bitno je nikako ne posustati.

borivoje šurdilović

pre 1 godinu

Evo ovako, neka moja skromna, realna prognoza uvezi startnih 11 Srbije obazirijući se na sve okolnosti što se povreda i kalibar protivnika tiče.

Vanja - Milenkovic, Pavlovic - S. Mitrović - Zivkovic - Gudelj - Lukić - Sergej - Kostić (Lazović) - Tadić - Vlahović

Mitar, koliko god bio spreman tj. oporavljen, mislim da s obzirom na ogromne ofanzivne snage protivnika a i uzimajući u obzir preostale dve utakmice (po mnogome puno vazniji od prvog susreta) Srbija mora čuvati i dobro rasporediti tj. „tempirati“ snage za dalji tok takmičenja. Ako bog da rezultat bio povoljan na poluvremenu, a to je nerešeno ili zaoststak jednim golom razlike, tu je jasno kao dan da će Mitar zajedno s Vlahovićem biti ubačen u toku drugog poluvremena da se pokuša svim snagama izvući dobar rezultat, a nerešeno bi bilo kao KUĆA!

Ponavljam, nama i poraz (ruku na srce to je i po merama snage i kvaliteta najočekivaniji ishod) Srbija neće imati baš ništa za čime da tuguje, jer nama su absolutno presudni mečevi sa Kamerunom i Švajcarakom. Vazno je, i pored eventualnim porazom od Brazila, da načinom igre i zalaganjem u toj utakmici budemo na nivou i da nam se nikako ne sme dogoditi da, ne daj boze, budemo ponizeni što rezultatom ili načinom igre, jer će s tim pasti i moral, atmosfera i samopoudanje naše ekipe za preostale duele poznavajući naš mentalitet.

Hrabro i u nove bitke, uvek uz Srbiju jer drugu zemlju nemamo! Ziveli!

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Dmitrovic
Babic Veljkovic Erakovic
Mladenovic Racic Maksimovic Grujic Radonjic
Djuricic
Jovic

Na klupi ce sigurno biti jos Rajkovic a pretpostavljam i Lukic Mitrovic Kostic (jer ne znam dal su spremni za 90 min)

NijeBitno

pre 1 godinu

Došao i taj dan,primer su nam suludo borbeni i željni velike pobede arapi,istrajni i disciplinovani japanci a sve ostalo imamo,izadjemo li takvi bez da postoji svet posle tih 90 min slavicemo! I samo napadaj,ne daj im da disu!!!

ntibazonkiza

pre 1 godinu

Ko ce dati gol?
ntibazonkiza, 24. novembar 2022 08:31)

Ricarlison, 2 puta.
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 08:49)

Mitrogol, Mitrogol!

Ljubisa

pre 1 godinu

Bice tesko jako tesko za nas.
Dali cemo doziveti debakl ili imati sansu da uzmemo bod ili pobedimo odlucice pocetna faza utakmice ako neprimimo gol u prvih 20-30 min i sto vise bude odmicala utakmica Brasil ce biti sve nervozniji jer su oni odavno upusali ta 3 boda e tu je nasa sansa.
Primi mo li gol u pocetnoj fazi lako mozemo da dobijemo jos 4-5.
Ja sam siguran da ce nasi dati maksimum i dace se boriti dostojanstveno e sad uz malo srece sve je moguce.

nz

pre 1 godinu

Ajde da izgubimo ovo pa da se spustimo na zemlju više, nama cilj treba da budu Kamerun i Švajcarska a ne da se pržimo za Brazil koji je objektivno bolji a da se izduvamo za Afrikance i legiju stranaca sa Alpa.

Pešmerga

pre 1 godinu

A uskoro je i Dan Republike, i stari je popio malo.....
Lepo je sa ovo malo fudbalsko-praznične atmosfere ovih dana, srećno i bez povreda za momke i Piksija, pa kako god bude!

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Драго ми је што ће вечерас играти Србија али ме плаши то што ће играти и Бразил, надам се да се Бразилци неће много наиграти фудбала.

Напред Орлови! С вером у Пиксија, за победу!

Mare

pre 1 godinu

Lozili smo se mi i ranije, ali sa izuzetkom 1998 (Piksi, Dejo, Mijat...) nikada nismo imali ovakav igracki potencijal. Pritom, atmosfera u ekipi je bolja nego ikada. Srecno momci, ja sam pare na vas vec stavio do kraja (kvota 130).

Joe

pre 1 godinu

Hajmo momci, samo hrabro i dajte sve od sebe!! Vec ste heroji sto ste na Svetskom, nista ne ocekujem od vas osim da ostavite srce na terenu. Pa nek bude kako bude.

Spike

pre 1 godinu

(Popokatepetl, 24. novembar 2022 08:40)

Verujem ti brate, i ja sanjam ovu utakmocu jedno 4 puta u poslednje dve nedelje, sve nesto nabavljam karte, cekam da pocne uzivo, ludilo, al nijednom nije pocela. Neka bude sada kako si ti odsanjao, neka bude sto biti ne moze, neka bude da dobijemo Brazil, neka se ceo svet cudi nasoj hrabrosti, jer ako ne igramo hrabro, nece nas niko ni spomenuti!
Živela Srbija

zile

pre 1 godinu

Mogli ste napisati neku analizu, sastav, očekivanja. Dosta lošija medijska uvertira za veliku utakmicu u odnosu na raniji period. Ne samo kod nas već i u regionu.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ne volim kad sam euforičan zbog fudbala, nikad se ne završi dobro. Ali nek ide život. Nisu nepobedivi, nisu roboti, nisu vanzemaljci.

Da se poigramo danas pa kako bude. Samo jako i koncentrisano momci. IDEMO BRE!!!

ElHombre

pre 1 godinu

Samo hrabro orlovi nasi, svi smo uz vas. Zivela Srbija napred Piksi daj nam krila kao u Lisabonu pa za sva vremena, neka se oni sete zasto su pre cenili Dzaju i "Sekularidjija"!

Popokatepetl

pre 1 godinu

Samo da javim sta sam upravo sanjao.

Majke mi mi smo ovo dobili 2-1, majke mi.
Sergej i Vlahović strelci.
Za Brazil budja Žezus.
Kraj tekme Piksi nosi Mitra na krkačama.
Opustite se verujte mi.

Aragorn

pre 1 godinu

Konačno vreme je, danas momcima se skida pritisak očekivanje koje traje jako dugo.
Najteže utakmice su one koje "moraš" da dobiješ. Upisani su bodovi unapred.
Ova utakmica nije takva. Baš suprotno.
Zbog toga i nema pritiska ogromnog. Ima onog da se pokažu, da budu dobri hrabri odvažni, da guraju napred, da se ne plaše. Bod svaki koji dođe odlično, ali ovom tekmom pumpa se samopouzdanje do neba! Još ako se "zaradi" dupli dobitak.

Neko ko zna

pre 1 godinu

Komšije želim vam odličan start prvenstva, i najmanje polufinale. Da uzmete medalju kao naše rukometašice prije koji dan. Pozdrav iz Crne Gore, i sa srećom.

novinar

pre 1 godinu

Jedino je ovde pitanje da li cemo ici sa 2 spica Vlahovic Jovic, ili samo Vlahovic da bi branili njihovih 4 spica koje su najavili, mada realno njima i sredina terena sve napadaci kako igraju. Realni da budemo bice 3:0 za Brazil, ali ko hoce 8 kvotu igrajte sledece, Brazil Svajcarska 1, Srbija Svajcarska 1, Srbija Kamerun 1. Prolazimo grupu sa 2 pobede, a Brazil eto kao da su nam dali da igramo finale da vidimo kako bi bilo, naravno da zelim da ih dobijemo ili nereseno ali realno je 3:0

PAJSER

pre 1 godinu

Sadomazohisti nek gledaju večeras. Ja neću. Bolje mi je da pročitam još nekoliko knjiga nego da se istraumiram zbog debakla s dvocifrenom razlikom. Ja ne volim debakle. To mi ne prija. Zato ću ja da čitam knjige i biću još pametniji, a vi ćete da gledate debakl i da posle nosite ožiljke na duši ceo život. Dobro nameran savet-ne gledajte debakl, to uništava psihu!

Paradox

pre 1 godinu

Komšije želim vam odličan start prvenstva, i najmanje polufinale. Da uzmete medalju kao naše rukometašice prije koji dan. Pozdrav iz Crne Gore, i sa srećom.
(Neko ko zna, 24. novembar 2022 08:37)

Fala brate da si ziv i zdrav!

Popokatepetl

pre 1 godinu

Samo da javim sta sam upravo sanjao.

Majke mi mi smo ovo dobili 2-1, majke mi.
Sergej i Vlahović strelci.
Za Brazil budja Žezus.
Kraj tekme Piksi nosi Mitra na krkačama.
Opustite se verujte mi.

Neko ko zna

pre 1 godinu

Komšije želim vam odličan start prvenstva, i najmanje polufinale. Da uzmete medalju kao naše rukometašice prije koji dan. Pozdrav iz Crne Gore, i sa srećom.

Paradox

pre 1 godinu

Komšije želim vam odličan start prvenstva, i najmanje polufinale. Da uzmete medalju kao naše rukometašice prije koji dan. Pozdrav iz Crne Gore, i sa srećom.
(Neko ko zna, 24. novembar 2022 08:37)

Fala brate da si ziv i zdrav!

zile

pre 1 godinu

Mogli ste napisati neku analizu, sastav, očekivanja. Dosta lošija medijska uvertira za veliku utakmicu u odnosu na raniji period. Ne samo kod nas već i u regionu.

Ljubisa

pre 1 godinu

Bice tesko jako tesko za nas.
Dali cemo doziveti debakl ili imati sansu da uzmemo bod ili pobedimo odlucice pocetna faza utakmice ako neprimimo gol u prvih 20-30 min i sto vise bude odmicala utakmica Brasil ce biti sve nervozniji jer su oni odavno upusali ta 3 boda e tu je nasa sansa.
Primi mo li gol u pocetnoj fazi lako mozemo da dobijemo jos 4-5.
Ja sam siguran da ce nasi dati maksimum i dace se boriti dostojanstveno e sad uz malo srece sve je moguce.

Mare

pre 1 godinu

Lozili smo se mi i ranije, ali sa izuzetkom 1998 (Piksi, Dejo, Mijat...) nikada nismo imali ovakav igracki potencijal. Pritom, atmosfera u ekipi je bolja nego ikada. Srecno momci, ja sam pare na vas vec stavio do kraja (kvota 130).

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Драго ми је што ће вечерас играти Србија али ме плаши то што ће играти и Бразил, надам се да се Бразилци неће много наиграти фудбала.

Напред Орлови! С вером у Пиксија, за победу!

PAJSER

pre 1 godinu

Sadomazohisti nek gledaju večeras. Ja neću. Bolje mi je da pročitam još nekoliko knjiga nego da se istraumiram zbog debakla s dvocifrenom razlikom. Ja ne volim debakle. To mi ne prija. Zato ću ja da čitam knjige i biću još pametniji, a vi ćete da gledate debakl i da posle nosite ožiljke na duši ceo život. Dobro nameran savet-ne gledajte debakl, to uništava psihu!

S.M.Kuća

pre 1 godinu

Čak i da nedaj bože puknemo danas mora glava gore....setite se svi 1990 prvo kolo u Italiji, Nemci nas rasturili 4:1, a mi ipak igrali cetvrtfinale sa Argentinom i zamalo prošli....bitno je nikako ne posustati.

Spike

pre 1 godinu

(Popokatepetl, 24. novembar 2022 08:40)

Verujem ti brate, i ja sanjam ovu utakmocu jedno 4 puta u poslednje dve nedelje, sve nesto nabavljam karte, cekam da pocne uzivo, ludilo, al nijednom nije pocela. Neka bude sada kako si ti odsanjao, neka bude sto biti ne moze, neka bude da dobijemo Brazil, neka se ceo svet cudi nasoj hrabrosti, jer ako ne igramo hrabro, nece nas niko ni spomenuti!
Živela Srbija

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ne volim kad sam euforičan zbog fudbala, nikad se ne završi dobro. Ali nek ide život. Nisu nepobedivi, nisu roboti, nisu vanzemaljci.

Da se poigramo danas pa kako bude. Samo jako i koncentrisano momci. IDEMO BRE!!!

Pešmerga

pre 1 godinu

A uskoro je i Dan Republike, i stari je popio malo.....
Lepo je sa ovo malo fudbalsko-praznične atmosfere ovih dana, srećno i bez povreda za momke i Piksija, pa kako god bude!

ntibazonkiza

pre 1 godinu

Ko ce dati gol?
ntibazonkiza, 24. novembar 2022 08:31)

Ricarlison, 2 puta.
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 08:49)

Mitrogol, Mitrogol!

ElHombre

pre 1 godinu

Samo hrabro orlovi nasi, svi smo uz vas. Zivela Srbija napred Piksi daj nam krila kao u Lisabonu pa za sva vremena, neka se oni sete zasto su pre cenili Dzaju i "Sekularidjija"!

borivoje šurdilović

pre 1 godinu

Evo ovako, neka moja skromna, realna prognoza uvezi startnih 11 Srbije obazirijući se na sve okolnosti što se povreda i kalibar protivnika tiče.

Vanja - Milenkovic, Pavlovic - S. Mitrović - Zivkovic - Gudelj - Lukić - Sergej - Kostić (Lazović) - Tadić - Vlahović

Mitar, koliko god bio spreman tj. oporavljen, mislim da s obzirom na ogromne ofanzivne snage protivnika a i uzimajući u obzir preostale dve utakmice (po mnogome puno vazniji od prvog susreta) Srbija mora čuvati i dobro rasporediti tj. „tempirati“ snage za dalji tok takmičenja. Ako bog da rezultat bio povoljan na poluvremenu, a to je nerešeno ili zaoststak jednim golom razlike, tu je jasno kao dan da će Mitar zajedno s Vlahovićem biti ubačen u toku drugog poluvremena da se pokuša svim snagama izvući dobar rezultat, a nerešeno bi bilo kao KUĆA!

Ponavljam, nama i poraz (ruku na srce to je i po merama snage i kvaliteta najočekivaniji ishod) Srbija neće imati baš ništa za čime da tuguje, jer nama su absolutno presudni mečevi sa Kamerunom i Švajcarakom. Vazno je, i pored eventualnim porazom od Brazila, da načinom igre i zalaganjem u toj utakmici budemo na nivou i da nam se nikako ne sme dogoditi da, ne daj boze, budemo ponizeni što rezultatom ili načinom igre, jer će s tim pasti i moral, atmosfera i samopoudanje naše ekipe za preostale duele poznavajući naš mentalitet.

Hrabro i u nove bitke, uvek uz Srbiju jer drugu zemlju nemamo! Ziveli!

Joe

pre 1 godinu

Hajmo momci, samo hrabro i dajte sve od sebe!! Vec ste heroji sto ste na Svetskom, nista ne ocekujem od vas osim da ostavite srce na terenu. Pa nek bude kako bude.

NijeBitno

pre 1 godinu

Došao i taj dan,primer su nam suludo borbeni i željni velike pobede arapi,istrajni i disciplinovani japanci a sve ostalo imamo,izadjemo li takvi bez da postoji svet posle tih 90 min slavicemo! I samo napadaj,ne daj im da disu!!!

nz

pre 1 godinu

Ajde da izgubimo ovo pa da se spustimo na zemlju više, nama cilj treba da budu Kamerun i Švajcarska a ne da se pržimo za Brazil koji je objektivno bolji a da se izduvamo za Afrikance i legiju stranaca sa Alpa.

Aragorn

pre 1 godinu

Konačno vreme je, danas momcima se skida pritisak očekivanje koje traje jako dugo.
Najteže utakmice su one koje "moraš" da dobiješ. Upisani su bodovi unapred.
Ova utakmica nije takva. Baš suprotno.
Zbog toga i nema pritiska ogromnog. Ima onog da se pokažu, da budu dobri hrabri odvažni, da guraju napred, da se ne plaše. Bod svaki koji dođe odlično, ali ovom tekmom pumpa se samopouzdanje do neba! Još ako se "zaradi" dupli dobitak.

Mihajlo

pre 1 godinu

Izvestavanje i pritisak medija kao da je danas 28.6.1389. 😁 Preteruju mediji, preterujemo mi koji pratimo. To je samo utakmica, to je samo sport, a u osnovi je zabava. Momcima puno srece danas, siguran sam da nose veliki teret i odgovornost.

Bocko

pre 1 godinu

SO 1930 je opisano u filmu i seriji " Montevideo" SP 1950 sam opisao u "istoriji " ( na Marakani - muk ". 1954 smo ispali u 1/4 , od kasnijih prvaka Nemaca, u utakmici gde smo bili favoriti, a oni poveli našim auto- golom. Posle smo promašili sve i svašta, proslavili njihovog golmana, a iz kontre, pred kraj primili i drugi. Moralo je više. Imali smo strašan tim , pojedince najviše svetske klase.1958 smo na SP otišli na krilima sjajne pobede nad Engleskom od 5:0. Tamo smo pobedili sjajne Francuze, a remizirali sa autsajderi a Škotskom i Paragvajem. To nas je opet u 1/4 odvelo na Nemce, bez tri najbolja igrača ( Šeki i Beara povređeni, Milutinović bolestan. Ovog puta Nemci zasluženo idu dalje, mada smo primili kiks- gol. 1962, ponovo sa Nemcima 1/4, ovog puta prilazimo. U 1/2 ČSSR, opet proslavljamo njihovog golmana, primamo bezvezne golove i odlazimo u borbu za treće mesto , u 90 min. dajemo auto gol i gubimo 0:1. Pamtim 1974, gde na SP odlazimo posle dramatičnih kvalifikacija. Osvajamo u grupi prvo mesto ( nadigravamo Brazil na otvaranju ) i odlazimo u drugu grupu gde zasluženo gubimo od domaćina, protiv najbolje Poljske ikada ( pomalo nezasluženo) i u revijalnom meču protiv Švedske. Na 1982 su mi apsolutno najgora sećanja. Bili smo veliki optimisti. Imali smo igrače najviše svetske klase ( Pantelić, Zajec, Stojković, Gudelj, Pižon , Sušić i Halilhodžić ). Ali prosto je neverovatno da je Miljanić ( tada među desetak najcenjenijih svetskih trenera ) apsolutno sve pogrešio. Od priprema, taktike, izbora igrača, plana b, izmena Ta tema zaslužuje poseban tekst. 1990, uz malo sreće mogli smo bar do 1/2 . U tu je selektor vukao neke nelogične poteze. Čudno za intelegentnog čoveka kakav je bio Osim . 1998 i prečka. Sami smo krivi, mesto da pobedimo neubedljiva Nemce, dozvoljavamo 2:2 i odlazak na Holandiju, umesto Meksiko. 2006, odlično odrađene kv. upropaštavaju Petko i sin, uz klanovske podele. U " grupi smrti " loše prolazimo. 2010 Antić dovodi zemlju u euforiju. Ali posle plasmana na SP, on potpisuje unosan ugovor sa FSS i opušta se. To dovodi do javašluka i umesto da prođemo grupu, mi ispadamo. O 2018 se sve zna.

novinar

pre 1 godinu

Jedino je ovde pitanje da li cemo ici sa 2 spica Vlahovic Jovic, ili samo Vlahovic da bi branili njihovih 4 spica koje su najavili, mada realno njima i sredina terena sve napadaci kako igraju. Realni da budemo bice 3:0 za Brazil, ali ko hoce 8 kvotu igrajte sledece, Brazil Svajcarska 1, Srbija Svajcarska 1, Srbija Kamerun 1. Prolazimo grupu sa 2 pobede, a Brazil eto kao da su nam dali da igramo finale da vidimo kako bi bilo, naravno da zelim da ih dobijemo ili nereseno ali realno je 3:0

Realista

pre 1 godinu

Da se palimo dok možemo, dok nije počela utakmica. Brazil je to. Dobri smo mi, najbolji u poslednjih 30 godina bez sumnje, ali nije to nivo jednog Brazila.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Dmitrovic
Babic Veljkovic Erakovic
Mladenovic Racic Maksimovic Grujic Radonjic
Djuricic
Jovic

Na klupi ce sigurno biti jos Rajkovic a pretpostavljam i Lukic Mitrovic Kostic (jer ne znam dal su spremni za 90 min)

PAJSER

pre 1 godinu

Sadomazohisti nek gledaju večeras. Ja neću. Bolje mi je da pročitam još nekoliko knjiga nego da se istraumiram zbog debakla s dvocifrenom razlikom. Ja ne volim debakle. To mi ne prija. Zato ću ja da čitam knjige i biću još pametniji, a vi ćete da gledate debakl i da posle nosite ožiljke na duši ceo život. Dobro nameran savet-ne gledajte debakl, to uništava psihu!

Popokatepetl

pre 1 godinu

Samo da javim sta sam upravo sanjao.

Majke mi mi smo ovo dobili 2-1, majke mi.
Sergej i Vlahović strelci.
Za Brazil budja Žezus.
Kraj tekme Piksi nosi Mitra na krkačama.
Opustite se verujte mi.

Neko ko zna

pre 1 godinu

Komšije želim vam odličan start prvenstva, i najmanje polufinale. Da uzmete medalju kao naše rukometašice prije koji dan. Pozdrav iz Crne Gore, i sa srećom.

nz

pre 1 godinu

Ajde da izgubimo ovo pa da se spustimo na zemlju više, nama cilj treba da budu Kamerun i Švajcarska a ne da se pržimo za Brazil koji je objektivno bolji a da se izduvamo za Afrikance i legiju stranaca sa Alpa.

novinar

pre 1 godinu

Jedino je ovde pitanje da li cemo ici sa 2 spica Vlahovic Jovic, ili samo Vlahovic da bi branili njihovih 4 spica koje su najavili, mada realno njima i sredina terena sve napadaci kako igraju. Realni da budemo bice 3:0 za Brazil, ali ko hoce 8 kvotu igrajte sledece, Brazil Svajcarska 1, Srbija Svajcarska 1, Srbija Kamerun 1. Prolazimo grupu sa 2 pobede, a Brazil eto kao da su nam dali da igramo finale da vidimo kako bi bilo, naravno da zelim da ih dobijemo ili nereseno ali realno je 3:0

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Dmitrovic
Babic Veljkovic Erakovic
Mladenovic Racic Maksimovic Grujic Radonjic
Djuricic
Jovic

Na klupi ce sigurno biti jos Rajkovic a pretpostavljam i Lukic Mitrovic Kostic (jer ne znam dal su spremni za 90 min)

Paradox

pre 1 godinu

Komšije želim vam odličan start prvenstva, i najmanje polufinale. Da uzmete medalju kao naše rukometašice prije koji dan. Pozdrav iz Crne Gore, i sa srećom.
(Neko ko zna, 24. novembar 2022 08:37)

Fala brate da si ziv i zdrav!

ntibazonkiza

pre 1 godinu

Ko ce dati gol?
ntibazonkiza, 24. novembar 2022 08:31)

Ricarlison, 2 puta.
(ZLOBEX, 24. novembar 2022 08:49)

Mitrogol, Mitrogol!

zile

pre 1 godinu

Mogli ste napisati neku analizu, sastav, očekivanja. Dosta lošija medijska uvertira za veliku utakmicu u odnosu na raniji period. Ne samo kod nas već i u regionu.

Spike

pre 1 godinu

(Popokatepetl, 24. novembar 2022 08:40)

Verujem ti brate, i ja sanjam ovu utakmocu jedno 4 puta u poslednje dve nedelje, sve nesto nabavljam karte, cekam da pocne uzivo, ludilo, al nijednom nije pocela. Neka bude sada kako si ti odsanjao, neka bude sto biti ne moze, neka bude da dobijemo Brazil, neka se ceo svet cudi nasoj hrabrosti, jer ako ne igramo hrabro, nece nas niko ni spomenuti!
Živela Srbija

Mare

pre 1 godinu

Lozili smo se mi i ranije, ali sa izuzetkom 1998 (Piksi, Dejo, Mijat...) nikada nismo imali ovakav igracki potencijal. Pritom, atmosfera u ekipi je bolja nego ikada. Srecno momci, ja sam pare na vas vec stavio do kraja (kvota 130).

ElHombre

pre 1 godinu

Samo hrabro orlovi nasi, svi smo uz vas. Zivela Srbija napred Piksi daj nam krila kao u Lisabonu pa za sva vremena, neka se oni sete zasto su pre cenili Dzaju i "Sekularidjija"!

Ljubisa

pre 1 godinu

Bice tesko jako tesko za nas.
Dali cemo doziveti debakl ili imati sansu da uzmemo bod ili pobedimo odlucice pocetna faza utakmice ako neprimimo gol u prvih 20-30 min i sto vise bude odmicala utakmica Brasil ce biti sve nervozniji jer su oni odavno upusali ta 3 boda e tu je nasa sansa.
Primi mo li gol u pocetnoj fazi lako mozemo da dobijemo jos 4-5.
Ja sam siguran da ce nasi dati maksimum i dace se boriti dostojanstveno e sad uz malo srece sve je moguce.

Bocko

pre 1 godinu

SO 1930 je opisano u filmu i seriji " Montevideo" SP 1950 sam opisao u "istoriji " ( na Marakani - muk ". 1954 smo ispali u 1/4 , od kasnijih prvaka Nemaca, u utakmici gde smo bili favoriti, a oni poveli našim auto- golom. Posle smo promašili sve i svašta, proslavili njihovog golmana, a iz kontre, pred kraj primili i drugi. Moralo je više. Imali smo strašan tim , pojedince najviše svetske klase.1958 smo na SP otišli na krilima sjajne pobede nad Engleskom od 5:0. Tamo smo pobedili sjajne Francuze, a remizirali sa autsajderi a Škotskom i Paragvajem. To nas je opet u 1/4 odvelo na Nemce, bez tri najbolja igrača ( Šeki i Beara povređeni, Milutinović bolestan. Ovog puta Nemci zasluženo idu dalje, mada smo primili kiks- gol. 1962, ponovo sa Nemcima 1/4, ovog puta prilazimo. U 1/2 ČSSR, opet proslavljamo njihovog golmana, primamo bezvezne golove i odlazimo u borbu za treće mesto , u 90 min. dajemo auto gol i gubimo 0:1. Pamtim 1974, gde na SP odlazimo posle dramatičnih kvalifikacija. Osvajamo u grupi prvo mesto ( nadigravamo Brazil na otvaranju ) i odlazimo u drugu grupu gde zasluženo gubimo od domaćina, protiv najbolje Poljske ikada ( pomalo nezasluženo) i u revijalnom meču protiv Švedske. Na 1982 su mi apsolutno najgora sećanja. Bili smo veliki optimisti. Imali smo igrače najviše svetske klase ( Pantelić, Zajec, Stojković, Gudelj, Pižon , Sušić i Halilhodžić ). Ali prosto je neverovatno da je Miljanić ( tada među desetak najcenjenijih svetskih trenera ) apsolutno sve pogrešio. Od priprema, taktike, izbora igrača, plana b, izmena Ta tema zaslužuje poseban tekst. 1990, uz malo sreće mogli smo bar do 1/2 . U tu je selektor vukao neke nelogične poteze. Čudno za intelegentnog čoveka kakav je bio Osim . 1998 i prečka. Sami smo krivi, mesto da pobedimo neubedljiva Nemce, dozvoljavamo 2:2 i odlazak na Holandiju, umesto Meksiko. 2006, odlično odrađene kv. upropaštavaju Petko i sin, uz klanovske podele. U " grupi smrti " loše prolazimo. 2010 Antić dovodi zemlju u euforiju. Ali posle plasmana na SP, on potpisuje unosan ugovor sa FSS i opušta se. To dovodi do javašluka i umesto da prođemo grupu, mi ispadamo. O 2018 se sve zna.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ne volim kad sam euforičan zbog fudbala, nikad se ne završi dobro. Ali nek ide život. Nisu nepobedivi, nisu roboti, nisu vanzemaljci.

Da se poigramo danas pa kako bude. Samo jako i koncentrisano momci. IDEMO BRE!!!

Joe

pre 1 godinu

Hajmo momci, samo hrabro i dajte sve od sebe!! Vec ste heroji sto ste na Svetskom, nista ne ocekujem od vas osim da ostavite srce na terenu. Pa nek bude kako bude.

S.M.Kuća

pre 1 godinu

Čak i da nedaj bože puknemo danas mora glava gore....setite se svi 1990 prvo kolo u Italiji, Nemci nas rasturili 4:1, a mi ipak igrali cetvrtfinale sa Argentinom i zamalo prošli....bitno je nikako ne posustati.

Aragorn

pre 1 godinu

Konačno vreme je, danas momcima se skida pritisak očekivanje koje traje jako dugo.
Najteže utakmice su one koje "moraš" da dobiješ. Upisani su bodovi unapred.
Ova utakmica nije takva. Baš suprotno.
Zbog toga i nema pritiska ogromnog. Ima onog da se pokažu, da budu dobri hrabri odvažni, da guraju napred, da se ne plaše. Bod svaki koji dođe odlično, ali ovom tekmom pumpa se samopouzdanje do neba! Još ako se "zaradi" dupli dobitak.

Pešmerga

pre 1 godinu

A uskoro je i Dan Republike, i stari je popio malo.....
Lepo je sa ovo malo fudbalsko-praznične atmosfere ovih dana, srećno i bez povreda za momke i Piksija, pa kako god bude!

Mihajlo

pre 1 godinu

Izvestavanje i pritisak medija kao da je danas 28.6.1389. 😁 Preteruju mediji, preterujemo mi koji pratimo. To je samo utakmica, to je samo sport, a u osnovi je zabava. Momcima puno srece danas, siguran sam da nose veliki teret i odgovornost.

borivoje šurdilović

pre 1 godinu

Evo ovako, neka moja skromna, realna prognoza uvezi startnih 11 Srbije obazirijući se na sve okolnosti što se povreda i kalibar protivnika tiče.

Vanja - Milenkovic, Pavlovic - S. Mitrović - Zivkovic - Gudelj - Lukić - Sergej - Kostić (Lazović) - Tadić - Vlahović

Mitar, koliko god bio spreman tj. oporavljen, mislim da s obzirom na ogromne ofanzivne snage protivnika a i uzimajući u obzir preostale dve utakmice (po mnogome puno vazniji od prvog susreta) Srbija mora čuvati i dobro rasporediti tj. „tempirati“ snage za dalji tok takmičenja. Ako bog da rezultat bio povoljan na poluvremenu, a to je nerešeno ili zaoststak jednim golom razlike, tu je jasno kao dan da će Mitar zajedno s Vlahovićem biti ubačen u toku drugog poluvremena da se pokuša svim snagama izvući dobar rezultat, a nerešeno bi bilo kao KUĆA!

Ponavljam, nama i poraz (ruku na srce to je i po merama snage i kvaliteta najočekivaniji ishod) Srbija neće imati baš ništa za čime da tuguje, jer nama su absolutno presudni mečevi sa Kamerunom i Švajcarakom. Vazno je, i pored eventualnim porazom od Brazila, da načinom igre i zalaganjem u toj utakmici budemo na nivou i da nam se nikako ne sme dogoditi da, ne daj boze, budemo ponizeni što rezultatom ili načinom igre, jer će s tim pasti i moral, atmosfera i samopoudanje naše ekipe za preostale duele poznavajući naš mentalitet.

Hrabro i u nove bitke, uvek uz Srbiju jer drugu zemlju nemamo! Ziveli!

NijeBitno

pre 1 godinu

Došao i taj dan,primer su nam suludo borbeni i željni velike pobede arapi,istrajni i disciplinovani japanci a sve ostalo imamo,izadjemo li takvi bez da postoji svet posle tih 90 min slavicemo! I samo napadaj,ne daj im da disu!!!

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Драго ми је што ће вечерас играти Србија али ме плаши то што ће играти и Бразил, надам се да се Бразилци неће много наиграти фудбала.

Напред Орлови! С вером у Пиксија, за победу!

Realista

pre 1 godinu

Da se palimo dok možemo, dok nije počela utakmica. Brazil je to. Dobri smo mi, najbolji u poslednjih 30 godina bez sumnje, ali nije to nivo jednog Brazila.