Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2022.

08:00

Kad se digitron pokvari, a karma uzvrati udarac

Portugalci, "hvala". Nećemo morati više da gledamo Švajcarce u Kataru.

Izvor: SS

Autor: SS

Kad se digitron pokvari, a karma uzvrati udarac
Foto: Profimedia

Iako je traženje osvete preko velikih, zapravo, odlika malih ljudi, prosečak srpski živalj ne može da ostane ravnodušan na "šesticu" koja je pukla pred očima Džake, Šaćirija i drugova.

Nema veze, mali smo taman toliko koliko i sami znamo, da smo 29. reprezentacija sveta. Ali će biti lakše u nastavku Mundijala da ne gledamo one koji su nam po drugi put uzastopno zagorčali život i pokazali nam mišiće pred celim svetom.

U utorak se sve svodilo na karmu koja je uzvratila udarac, pre svega Špancima.

Pošto FIFA dozvoljava jednu utakmicu dnevno u nokaut fazi, odlučio sam se za duel Maroka i Španije, samo iz razloga jer još uvek nisam posetio stadion "Edukejšn siti".

I nisam se pokajao. Iako sam 120 minuta gledao uspavanku, čekalicu Marokanaca i jalov posed Španaca, uživao sam u ambijentu koji su stvorili afrički navijači.

Sa uvežbanim skandiranjem, zvižducima kada je Španija duže vreme imala loptu, te "grmljavini" svaki put kada je Maroko prešao pola terena, decibeli su dostizali možda i najveću frekvenciju u dosadašnjem toku šampionata.

Verujte, Marokanci su zaista bučni, a posebno ih "radi" sada kada su stigli do četvrtfinala.

Španci, sa druge strane, bili su potpuno inferiorni i "pojedeni" na tribinama. Gotovo da ih nije bilo, pa sam se u jednom momentu i zapitao da li ih uopšte zanima Mundijal?

Ili su zainteresovani samo kada je potrebno da se iskalkuliše, izabere lakši put do završnice. Ovog puta, sve to im se obilo o glavu.

"Crvena furija" je, da podsetim, u 3. kolu grupne faze izgubila od Japana i tako "izabrala" da u osmini finala igra protiv Maroka, umesto Hrvatske, ali i da u eventualnom četvrtfinalu ne ide na Brazil nego Portugal.

E, neće moći, dragi drugari sa Pirineja. Digitron vam je ovog puta bio u kvaru.

Nije pomoglo ni to što ih je blago "gurao" argentinski sudija Fernando Rapalini, isti onaj koji je ispratio Srbiju kući u meču protiv Švajcarske.

Nikad neću shvatiti zašto FIFA delegira arbitre selekcijama sa istog govornog područja. Valjda me još peče onaj Feliks Brih...

Na kraju, opet penali drugi dan u nizu, ali u potpuno drugačijoj atmosferi. Ovog puta je pun stadion slavio, za razliku od ponedeljka kada je tek par stotina Hrvata imalo razloga za zadovoljstvo.

Španija je šutirala sa "bele tačke" kao Partizan protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, a Ašraf Hakimi je "Panjenkom" presudio svojoj nesuđenoj reprezentaciji.

Pravda!

A onda je stigla i "pravda" za Srbiju, ako se to može tako nazvati, budući da je Portugal rutinirao našeg dvostrukog "dželata", čak i bez Kristijana Ronalda.

Jedan detalj sa utakmice Srbija – Švajcarska mi je ostao upamćen nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, pošto sam tada primetio da je Manuel Akanđi dobrih 30 sekundi išao po terenu i mahao ka klupi "orlova".

Poruka je bila jasna, i to nakon svih provokacija i tuča tokom tog duela:

"Opet vas šaljem kući."

Nisam neki osvetoljubivi tip, ali ipak, jeste mi malo bilo krivo što nisam sinoć bio u miks zoni "Lusaila".

Da i ja mahnem Akanđiju za kraj i ispratim ga na let za Bern.

"Auf Wiedersehen!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve