Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2022.

08:00

"FIFA mierda, varaju nas za pivo!" VIDEO

U uvodnim danima Svetskog prvenstva u Kataru, značajna tema među navijačima u Dohi jeste alkohol.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: SS/B92.net

Budući da je u ovoj muslimanskoj državi inače zabranjen, za potrebe Mundijala je dozvoljeno korišćenje u posebnim zonama, kao i uz duplo veće cene nego inače.

Međutim, nisu cene te koje muče goste iz celog sveta, jer su na njih verovatno i bili spremni dolaskom u Katar, već navodne prevare kada je u pitanju ono što je u izlogu i ono što se dobija kao gotov proizvod.

Tako mi je usred FIFA fan festivala u "Korniš parku", a primetivši novinarsku akreditaciju, prišao jedan navijač Kostarike sa povicima "FIFA mierda, Qatar mierda".

Na uzvraćeno pitanje o čemu se radi, pristao je da pred kamerom B92.net objasni šta ga muči.

"Ovo je prevara, sve ovde je tako. Na primer, ako želite da kupite pivo, možete da vidite kakva im je reklama (pokazuje na sliku piva u krigli), a čaša je ovo sr*nje. Evo, pogledajte. Sve je lažno ovde!"

I skupo?

"Nije toliko skupo, već varalički. Ova čaša je sr*nje", poručio je stariji gospodin iz Kostarike.

Inače, kada je reč o cenama, pivo se prodaje po ceni od 30 katarskih rijala, što je oko 1.000 dinara.

Parče pice u fan zoni košta isto toliko, sendviči stoje oko 1.200, a burger od junetine iznosi 1.400 dinara.

Visoke cene su posebno izražene kod suvenira, pa tako kačket sa Svetskog prvenstva košta nešto više od 30 evra, majica skoro 40 evra, dukser 80, a lopta nešto manje od 200 evra.

Lutka maskote Mundijala, popularni "Laeeb" košta 60 evra, a "najjeftinije" su sitnice u vidu hemijski, privezaka i malih igračaka koje idu od 10 do 50 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve