Nova vest
Promo

10.7.2024.

16:34

Mitrović otvorio teren u rodnom Smederevu: "Nadam se da ste ponosni na mene"

Fondacija Mozzart nastavila veliku akciju "Fudbal je više od igre".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Promo/Touch N Touch

Spektakl u rodnom gradu Mitrogola! Više od tri sata se Aleksandar Mitrović družio sa svojim sugrađanima na otvaranju obnovljenog terena "Dunav" u Smederevu. Baš tu je rekorder po broju golova u nacionalnom timu pravio prve korake, a sada je došao da pozdravi nekadašnje komšije, prijatelje, na stotine mališana kojima je idol.

Fondacija Mozzart je u njegovom gradu nastavila veliku akciju izgradnje mini-pič terena širom Srbije "Fudbal je više od igre", a naš proslavljeni reprezentativac veoma emotivno je proživeo svečano otvaranje.

"Nema lepšeg osećaja kad vas vaši ljudi sa kojima ste odrasli cene, poštuju i vole. Ovo je velika motivacija i zahvalan sam svima koji su došli. Svi su oni na neki način bili deo mog života i karijere kroz fudbal, detinjstvo. Hvala puno svima i nadam se da ste ponosni na mene", poručio je Mitar svojim sugrađanima.

Sjajni golgeter je došao na teren sa najvećim osmehom na licu, prošao je kroz špalir, slikao se sa svima na prepunoj tribini... Izveo je početni udarac, ispratio humanitarni meč sa martinele krcate malim i upornim navijačima i onda izveo nešto po čemu će ga jednog dana pamtiti više nego po golu u Lisabonu. Rukom je pozvao SVE mališane da mu se pridruže na terenu, svestan da će celo veče potpisivati autograme najmlađim sugrađanima. Tako je i bilo, tek posle dva sata slikanja sa decom je napustio teren sa najmodernijom travom.

"Kad si mali ne gledaš teren, bitno je da imaš loptu, gol i drugare sa kojima igraš fudbal. Sad su se malo promenila vremena, drugačije je i deca su više na telefonima, sigurno da će jedan ovakav teren i ovakvi uslovi da pomognu deci da izlaze više napolje, da se druže i da igraju ovde. Ako sanjaju veliko, ako nikad ne odustaju sve je moguće".

Promo/Touch N Touch

Mitrović se zahvalio Fondaciji Mozzart na ukazanoj časti i pohvalio akciju "Fudbal je više od igre".

"Ovo je nešto što nije viđeno kod nas, ni na Balkanu, ali ni u Evropi. Velika zahvalnost svim ljudima koji su uključeni u ovo, događaj je probudio najlepše emocije i nadam se da će još mnogo dece koja budu počinjala na ovom terenu izrasti u vrhunske fudbalere čak i bolje nego ja. Najbitnije je da veruju u sebe, svoje snove i uveren sam da će na ovom terenu neki novi veliki fudbaleri praviti prve korake", dodao je Mitrović, koji je na kraju i sam završio u golu strpljivo se fotografišući sa nepreglednim redovima vatrenih navijača.

Fondacija Mozzart nije nagrađivala svaki potpisani autogram, ali jeste svaki gol, asistenciju i dobar potez kadeta FK Smederevo u humanitarnom meču. Ukupno je izdvojeno 300.000 za pomoć Streljačkom klubu OSI "R50" iz Smedereva.

Promo/Touch N Touch

TREĆI TEREN U SKLOPU AKCIJE "FUDBAL JE VIŠE OD IGRE"

Zahvalnicu Aleksandru Mitroviću u vidu zlatne kopačke uručio je upravitelj Fondacije Mozzart Borjan Popović, koji je naglasio da akcija "Fudbal je više od igre" ima velikog odjeka u celoj Srbiji i da su igrališta sa najsavremenijom podlogom svaki dan puna dece.

Promo/Touch N Touch

"Velika nam je čast što smo baš u rodnom gradu Aleksandra Mitrovića otvorili još jedan mini-pič teren. Čuvajte ga, igrajte fudbal i možda ćemo baš sa ovakvog terena dobiti nekog novog golgetera i rekordera Srbije".

Velika akcija izgradnje mini-pičeva širom Srbije počela je ovog proleća u Nišu, a početni udarac izveo je selektor Srbije i legenda našeg fudbala Dragan Stojković Piksi. On je tada poručio da mali tereni rađaju velike šampione, a ta poruka je nastavila da se širi do severa zemlje. U Srbobranu je potom otvoren teren posvećen proslavljenom fudbaleru Crvene zvezde Aleksandru Kataiju, a sada su ponovo u prvom planu "orlovi".

Promo/Touch N Touch

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

3 h

Novo Sport Video Menu