Nova vest
Promo

22.6.2024.

9:17

Sjenica slavi golgetera TSC-a! Igrač meseca pomogao udruženju "Povetarac"

Fondacija Mozzart za svaki gol u Superligi donira 10.000 dinara, a majski fond je bio rekordan – čak 1.240.000 dinara

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Promo

Priče o sjajnim partijama, ali i velikom srcu fudbalera Crvene zvezde, Partizana, Novog Pazara, Voždovca i Čukaričkog pročule su se širom zemlje. Za svaki gol u domaćem šampionatu, Fondacija Mozzart je donirala 10.000 dinara, a najbolje ocenjeni fudbaleri imali su čast da usmere mesečni fond u humanitarne svrhe. Na samom kraju šampionata, nagrada je pripala Ifetu Đakovcu, sjajnom golgeteru i asistentu iz TSC-a, koji je otkrio da se u njegovoj Sjenici od starta sezone čekala ova vest iz Superlige humanosti.

A kakvo je tek oduševljenje nastalo kada su se sabrali svi golovi u maju – čak 124, pa je na adresu udruženja „Povetarac” stigla rekordna donacija od 1.240.000 dinara!

„Prošle godine mi je jedan veoma dobar prijatelj rekao – ako ikada budeš igrač meseca, molim te seti se svog rodnog grada. I eto – na kraju se to zaista i ostvarilo, nisam zaboravio njegove reči. Presrećan sam što sam dobio priliku da odlučim kome će biti usmerena sredstva i u dogovoru sa mojim sugrađanima izabrao sam Udruženje ’Povetarac‘ koje pomaže deci sa smetnjama u razvoju iz ovog kraja. Svojim radom i trudom su to apsolutno zaslužili. Zahvalio bih se Fondaciji Mozzart na ovoj prilici, zaista sam pod utiskom”, istakao je Ifet na uručenju donacije na prelepom stadionu u Bačkoj Topoli, gde je ugostio predstavnike ovog udruženja i uručio im ček.

Još od 2003. godine grupa stručnjaka iz Sjenice i okolnih mesta radi na poboljšanju uslova za život i odrastanje dece i osoba sa posebnim potrebama iz ovog kraja.

„Tada nije postojalo nikakvo udruženje ovog tipa i nas nekoliko je došlo na ideju da okupimo decu, da izađu iz kuće, da i roditeljima bude lakše. Krenuli smo odmah sa aktivnostima, imamo dnevni boravak za decu, uslugu lični pratilac i savetodavni rad. Za sve to imamo licencu, već 21 godinu radimo, dosta smo vredni, uporni, zahvaljujući stručnim radnicima i roditeljima koji nas podržavaju. Deca koja tu dolaze doživljavaju naše udruženje, a prvenstveno dnevni boravak kao drugu kuću”, istakla je Jasmina Hodžić, predsednica Udruženja „Povetarac”, koja je zahvalila Ifetu i Fondaciji Mozzart na velikoj donaciji. „Nama će ovo puno značiti da renoviramo prostorije, da kupimo igračke deci, da ih negde odvedemo. U svakom slučaju, ovo je jedan divan i human gest.”

KROZ SUPERLIGU HUMANOSTI DONIRANO 7.820.000 DINARA

Golgeteri iz Mozzart Bet Superlige su ove sezone briljirali i pomogli su da se prikupi fond od čak 7.820.000 dinara koje je Fondacija Mozzart uz pomoć igrača meseca usmeravala na razne adrese. Veliki iznosi su uplaćeni za lečenje dece, zatim za obnovu kuće jedne porodice sa Kosova i Metohije, za genijalne kragujevačke gimnazijalce koji putuju na Svetsko lego prvenstvo, kao i za udruženja „Tahir Taša Delić” iz Novog Pazara i „Povetarac” iz Sjenice.

Promo

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Garaža

Šta ako motor "prokuva"?

Iako znatno ređe nego pre nekoliko decenija, situacije pregrevanja motora su još uvek moguće i često dovode do ozbiljnog kvara.

Index, B92.net

20:50

1 h

Apps

Budite oprezni: "Zli blizanci" vrebaju

Istraživači iz kompanije HUMAN Security otkrili su masovnu prevaru sa oglasima koja koristi stotine aplikacija u Google Play prodavnici koje služe kao mamci.

Informacija.rs

19:30

2 h

Novo Sport Video Menu