Nova vest
Promo

Petak, 05.03.2021.

14:40

Miloš Teodosić i Danilo Anđušić podržali Mozzartovu akciju "Stop nasilju nad ženama"

Projekat regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije podržalo je više od 650 sportista.

Izvor: B92

Autor:B92

Miloš Teodosić i Danilo Anđušić podržali Mozzartovu akciju
Foto: Mozzart

Ujedinili se i "večiti" rivali….

Otvori oči, prijavi nasilje na 0800-100-600 – uglas poručuju sportisti i druge poznate ličnosti u kampanji koja kompanija Mozzart realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije.

Ovoj akciji u susret Danu žena pridružili su se i košarkaši Miloš Teodosić i Danilo Anđušić.

Poruka “Reci ne nasilju” ujedinila je i večite rivale uoči košarkaškog derbija pred 20.000 ljudi. Toliko je važna da je prekinula i pesme na „Spotifaju“ u trenutku kada je dugo očekivana platforma za slušanje muzike tek stigla u Srbiju. Čula se i preko razglasa stadiona i dvorana širom zemlje.

Više od 650 sportista je nosilo majice sa ovim sloganom koji je bio istaknut i na koncertima Zdravka Čolića, Nataše Bekvalac, Lexington benda, na mečevima Evrolige...

I u periodu kada nema nikakvih događaja i masovnih okupljanja zbog korona virusa, regionalni lider u oblasti igara na sreću pronalazi glasnike koji će širiti svest o porodičnom nasilju, a među njima su i Dejan Stanković, Milan Borjan, Sergej Milinković-Savić...

"Nizom akcija želimo da ohrabrimo žrtve i da utičemo na to da se nasilje uvek prijavi. Pored toga, već više od deceniju pomažemo sigurne kuće. Postali smo toliko prepoznatljivo ime u borbi za podizanje svesti o ovom problemu, da su čak i na naš broj telefona počeli da prijavljuju nasilje", kaže Borjan Popović, direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzarta, u kojoj 70 odsto zaposlenih čine žene, kao i 60 odsto strukture menadžmenta.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ne dozvoljava da eho rečenice „Stop nasilju nad ženama“ utihne, a pomoć u tome ima od brojnih poznatih sportista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Promo

B92, sport i tačka!

Za sve sportske fanatike sledi vest koja će odjeknuti. Slušajući vaše želje, sportske vesti od sada su dostupne na novoj adresi – B92.sport.

B92.sport

0:00

16 d

U fokusu

Vidi sve