Nova vest
Promo

Utorak, 27.08.2019.

09:00

"Zakucaj" Bracket – ostvari dobitak i do 3.000.000 dinara!

U susret Svetskom prvenstvu u košarci, iz SOCCERBET-a stiže posebno atraktivna igra koja će Vas sigurno osvojiti.

Izvor: B92

Autor:B92

Bracket nudi mogućnost da predvidite plasman ekipe i proglasite pobednika prvenstva.

Kako biste uspešno odigrali tiket, potrebno je da u okviru grupne faze selektujete prvoplasiranu i drugoplasiranu reprezentaciju.

Tokom nokaut faze, odaberite reprezentacije koje pobeđuju u svojim duelima do osvajanja neke od medalja.

Uplata svakog Bracket tiketa iznosi 100 RSD. Vaše prvo prognoziranje, SOCCERBET časti! Igra je dostupna online na sajtu SOCCERBET-a.

Igrao se i B92

Sportska redakcija B92 je odlučila da se malo "igra" sa Soccerbetom i oproba se u kreiranju "kostura" Mundobasketa.

I faza

Ne očekujemo neka senzacionalna iznenađenja u prvoj grupnoj fazi, s obzirom na sastave grupa manje-više uvereni smo u prolaz svih favorita, a malo smo neodlučni samo u dva slučaja.

U Grupi A uprkos skromnom sastavu Poljaci ne bi trebalo da imaju problema da prođu dalje, dok moramo na jednoj od prve dve pozicije očekivati i domaćina Kinu.

U Grupi B apsolutni favorit je iskusna selekcija Argentine, dok malo "iznenađenje" očekujemo u vidu plasmana Nigerije ispred Rusije.

Afrička selekcija ima nekoliko NBA igrača, uključujući 20. pika sa prošlogodišnjeg drafta Džoša Okogjea, a tu je i iskusni bek Portlanda Al-Faruk Aminu.

Nigerijci su bili impresivni tokom avgustovskih priprema, a glavni konkurent u borbi za drugo mesto Rusija je bez poređenog Alekseja Šveda mnogo bliza proseku nego nekom visokom kvalitetu.

U Grupi C Španija nema konkurenciju, dok očekujemo žestoku borbu za drugo mesto. Godinama prisutni Portoriko je daleko od prepoznatljivog nivoa, a ogromno iskustvo poseduje selekcija Tunisa kojoj bi to mogao da bude odličan adut.

U Grupi D očekujemo lagan posao za Srbiju u Fošanu, a trebalo bi da se dogodi čudo da joj se ne pridruži Italija, uprkos bledim izdanjima u pripremnim mečevima.

Slična priča je i u Grupi E, Amerikanci su nedodirljivi, a Turci ne bi trebalo da imaju previše problema sa Česima i Japancima.

Vrlo interesantna je Grupa F. Grčka je tu najjača selekcija, dok će biti neizvesno u borbi za drugo mesto između Brazila i Crne Gore, jer smo prežalili Novi Zeland. Brazilci imaju odličnu selekciju koju predvodi iskusni Aco Petrović, a dajemo im blagu prednost nad Crnom Gorom zbog iskustva i impresivne pobede u međusobnom okršaju u Francuskoj tokom priprema (80:69).

Grupa G pripada Francuskoj, koja će ipak imati više nego dobar izazov u borbi za prvo mesto u vidu Nemačke. Denis Šruder se maksimalno "naoštrio" uoči SP, pa će to svakako biti jedan od interesantnijih okršaja u prvoj fazi.

Na kraju, čuvena "grupa smrti". Tri sjajna tima i "uljez" u vidu nesrećnog Senegala. Teško je izabrati dva tima između Litvanije, Australije i Kanade, ali zbog tradicije, sastava i rezultata, moramo "izbaciti" Kanađane.

U borbi za prvo mesto ne bi bilo iznenađenje da "Bumersi" iznenade Litvance, koji su razočarali u pripremnim mečevima, ali su u dvomeču sa Srbijom pokazali da poseduju kvalitet. Videćemo da li su dobro tempirali formu.

II faza

Ovo nas dovodi u drugu grupnu rundu. Kinezi i Poljaci će teško da izađu na kraj sa Argentincima i Nigerijcima, a u našoj grupi očekujemo da Srbija i Španija vode veliku bitku za prvo mesto ispred Italije i Tunisa. Prednost, naravno, dajemo "Orlovima".

Amerikance i Grke vidimo ispred Brazila i Turske, a četvrtfinalnu postavu bi trebalo da kompletiraju Francuzi i, "kupili" su nas pobedom nad SAD, Australijanci.

To nam donosi duele Argentina – Španija, SAD – Australija, Srbija – Nigerija i Francuska – Grčka.

Četvrtfinale

Jasno je da će Argentina teško da se izbori sa Španijom, dok će Amerikanci jedna dočekati da se osvete "Ozijima" za prekid 13-godišnje serije nepobedivosti. Nadamo se da će pokazati milost.

Iako to ime Nigerije samo po sebi ne govori, neće biti lako Srbiji, ali teško da tokom 40 minuta žestoke borbe mogu da odgovore na svako Đorđevićevo "oružje", a raspolaže zavidnim arsenalom.

U derbiju faze očekujemo duel "Trikolora" i "Helena", gde bi trebalo da se posebno istakne Janis Adetokumbo.

Polufinale

U najtežoj rundi predviđamo duele Španija – SAD i Srbija – Grčka. Hajde da odmah "presečemo" i kažemo da je malo jedan Janis za ovakvu Srbiju.

Ali ko će na megdan "Orlovima" u finalu. Amerikanci su Amerikanci, čak i sa trećim timom to je opet izuzetno talentovan NBA sastav sa legendom na klupi.

Međutim, ovde ćemo igrati na kartu "potcenjivanja". Retko ko priča o Španiji kada je u pitanju borba za medalje, a naš "kostur" ih je poveo lepim putem.

Imaju Španci na svakoj poziciji odgovor za SAD, na nekim i veći kvalitet, pre svega u reketu zahvaljući Marku Gasolu, a tu je i Riki Rubio.

Finale

Stoga navijamo za novi okršaj Srba i Španaca, u kojem ne vidimo kako "Crvena furija" može da parira Bogdanoviću, Bjelici, Jokiću i ostalim "plavim" adutima.

U borbi za treće mesto, očekujemo deprimirane Grke i utešnu nagradu za Grega Popoviča na svetskoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve