Nova vest
Promo

Subota, 24.11.2018.

17:45

Kako rastu budući šampioni

Kada bi decu neko upitao čime Srbija može da se pohvali i na koga može da bude ponosna, sigurni smo da bi na tom spisku bili naši sportisti.

Izvor: PT

Autor: PT

Kako rastu budući šampioni
Foto: NIS

I zaista, sportisti su poslednjih godina više nego uspešni predstavnici Srbije na svim meridijanima. Njihova imena poznata su širom sveta.

Ali, sva ta imena ne bi tako snažno odjekivala svetom da današnji junaci nacije nisu u pravo vreme učinili važne korake ka pravilnom fizičkom razvoju, usvajanju pravih vrednosti i fer-pleja.

U najranijem uzrastu imperativ nisu rezultati, već samo usmerenje ka sportu, poštovanju rivala, usvajanje saznanja da se samo napornim radom može doći do rezultata.

Ipak, kako bi se najmlađima ukazalo na značaj sportskih aktivnosti i omogućilo bavljenje sportom, potrebna su i značajna ulaganja i odgovarajući uslovi za rad. Za to je potrebna šira društvena akcija, kako bismo i dalje imali široku bazu za formiranje budućih šampiona. Od posebne važnosti je podrška koju pružaju najveće domaće kompanije. Jedan od lidera u ovoj oblasti u Srbiji je kompanija NIS, koja duži niz godina podržava razvoj dečjeg sporta i unapređenje sportske infrastrukture širom Srbije.

Cilj NIS-a je da, pre svega, sport učini dostupnijim svoj deci, ali i onima koji sportom žele da se bave rekreativno, kao i da se podrže vrhunski sportisti i sportski kolektivi u našoj zemlji. Među najmasovnijim akcijama koje NIS realizuje radi podrške dečjem sportu je besplatna „Otvorena škola tenisa“ koju ova kompanija već godinama organizuje u saradnji sa Teniskim savezom Srbije i u kojoj je učestvovalo više od 30.000 naših najmlađih sugrađana. Pored toga, NIS i Teniski savez

Srbije su u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizovali i akciju „Sportom protiv nasilja“, čiji je cilj bio da se među najmlađima promovišu timski duh i kultura nenasilja, izuzetno važni elementi zdravog razvoja dece.

Takođe, u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“, i u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, NIS učestvuje u organizaciji mini basket turnira za najmlađe čiji je cilj da se promoviše košarka, sport koji nam je doneo mnoge radosti i najsjajnija svetska odličja.

Budući da su sportisti idoli mladih, od posebnog su značaja i druženja najmlađih sa uzorima iz domaćih timova, što je takođe deo društveno odgovornih projekata koje organizuje NIS. Već drugu godinu zaredom, NIS nastavlja sa realizacijom projekta Svi smo jedan tim, u okviru koga se realizuju ova druženja, tokom kojih iz priča starijih kolega mladi sportisti iz prve ruke mogu da saznaju da iza vrhunskih rezultata stoji naporan i predan rad. A kada se ta najvažnija lekcija usvoji na vreme, izvesno je da Srbija može da računa na buduće šampione koji će biti njeni dostojni predstavnici u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve