Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 13.05.2023.

13:18

Milenko Sebić 28. u trostavu na Svetskom kupu

Srpski reprezentativac u streljaštvu Milenko Sebić zauzeo je 28. mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Bakuu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Milenko Sebić 28. u trostavu na Svetskom kupu
Foto: Profimedia

Milenko Sebić je u konkurenciji 106 takmičara zauzeo 28, Milutin Stefanović 32, a Marko Ivanović 34. mesto, saopštio je Streljački savez Srbije.

Kako se navodi, s obzirom da je broj učesnika bio znatno veći od kapaciteta strelišta, prvo su održane eliminacije, u kojima su strelci bili podeljeni u dve grupe, a po 30 najboljih iz svake grupe prošli su u kvalifikacije.

Marko Ivanović je u prvoj grupi eliminacija zauzeo 11. mesto sa 584 kruga. Preostala trojica srpskih reprezentativaca su gađali u drugoj grupi. Sebić se plasirao na 16. mesto, pogodivši 585 krugova, Milutin Stefanović je sa 584 bio 26. Lazar Kovačević je skupio 575 krugova, plasirao se na 43. poziciju i nije stigao do kvalifikacija.

U kvalifikacijama su Sebić i Stefanović pogodili po 582 kruga, a broj unutrašnjih centara je presudio da Milenko završi na 28, a Stefanović na 32. poziciji. Od plasmana u finale delilo ih je pet krugova. Ivanović je u kvalifikacijama pogodio krug manje od tandema iskusnih srpskih takmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve