Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 14.03.2023.

16:52

Putnik: Ova generacija srpskih stelaca je neverovatna

Predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik izjavio je da je nacionalni tim osvajanjem osam medalja na Evropskom prvenstvu ostvario neverovatan uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Putnik: Ova generacija srpskih stelaca je neverovatna

"Uspeh u Talinu je jedan od onih koji će se dugo pamtiti u istoriji našeg streljaštva. Ova generacija srpskih strelaca je neverovatna. Oni su fenomen, nikome u svetskoj streljačkoj javnosti nije jasno kako uspevaju da postižu ovakve rezultate iz godine u godinu i održavaju kontinuitet, s obzirom na uslove u kojima treniraju i rade. A oni to uspevaju zahvaljujući, posvećenosti, trudu, znanju, entuzijazmu i harmoniji koja vlada među njima, njihovim ličnim trenerima i celokupnom stručnom štabu. Ovi mladi ljudi su najuspešniji i najskromniji sportisti Srbije. Promovisali su streljaštvo u nacionalni srpski brend", rekao je, između ostalog, Putnik, preneo je SSS.

Srpski strelac Damir Mikec je osvojio tri medalje na EP u Talinu.

"Tri medalje u tri dana su scenario kakav sam priželjkivao, ali ni u najluđim snovima ne bih verovao u to. Prvi put u karijeri sam postao pojedinačni šampion Evrope, a šlag na tortu je što sam peti put obezbedio olimpijsku kvotu. Prošla godina mi je bilo vrlo uspešna, ali nije bila savršena, jer nisam izborio olimpijsku vizu. Nema opuštanja, ali lakše se diše, pa mogu mirno da se spremam za Pariz", rekao je Mikec.

Srpska strelkinja Zorana Arunović je čestitala svim članovima ekipe.

"U Estoniji smo odradii fantastičnan posao. Posebno čestitam Damiru, koji je otvorio žetvu medalja. Velika je stvar što imamo obezbeđeno učešće u miksu u Parizu, nadam se da će biti uspešnije nego u Tokiju, kada smo bili četvrti. Drago mi je zbog uspeha juniora", izjavila je Arunovićeva, koja se zahvalila treneru i sestri Jeleni Arunović.

Ivana Anđušić Maksimović se posle tri godine vratila u reprezentaciju i odmah osvojila medalju.

"Malo sreće je nedostajalo da dođem do pojedinačnog finala. Zahvaljujem se koleginicama iz tima Andrei Arsović i Teodori Vukojević, s kojima sam došla do ekipnog srebra. Cilj mi je da se plasiram na OI, zbog toga sam se i vratila streljaštvu. Neće biti lako, ali verujem da je, uz podršku koju imam u timu i porodici, cilj dostižan", rekla je Anđušić Maksimović.

Srpske strelce u narednom periodu očekuju još dva takmičenja - Evropske igre u Krakovu i Svetsko prvenstvo u Bakuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

18 h

U fokusu

Vidi sve