Bronza za srpski miks

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Andrea Arsović i Lazar Kovačević osvojili su bronzanu medalju na Gran priju u Osijeku, u gađanju vazdušnom puškom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Streljački savez Srbije
Foto: Streljački savez Srbije

Srpski mešoviti par je u borbi za bronzu pobedio ekipu Poljske sa 16:10.

Pored aktuelnih evropskih viceprvaka Srbiju su predstavljali i Teodora Vukojević i Milutin Stefanović, koji su zauzeli 15. mesto, preneo je Streljački savez Srbije (SSS).

Zlatnu medalju osvojila je selekcija Italije, srebro je pripalo Švajcarskoj, a drugu bronzu osvojila je Velika Britanija.

U petak su na programu pojedinačna takmičenja puškom gde će za Srbiju nastupati Milenko Sebić i Aleksandra Havran.

Na vatrenu liniju u kvalifikacijama su izašla 23 miksa. Arsovićeva i Kovačević, aktuelni vicešampioni Evrope, su u zauzeli peto mesto i plasirani se u meč za bronzu u kome im je rival bila ekipa Poljske, četvrta u kvalifikacijama.

Početak duela Srbije i Poljske u meču za bronzu je protekao u izjednačenoj borbi. Posle prve tri serije rezultat je bio 3:3.

Potom su Arsovićeva i Kovačević u tri serije uzastopno bili bolji od Poljaka, zaradili šest poena i stekli lepu prednost od 9:3.

Ostatak meča je protekao u razmeni poena. Svaki tim je osvojio po sedam, a Srbija zadržala razliku i slavila trijumf od 16:10.

Današnja medalja je drugo odličje za Srbiju na Gran pri turnirima ISSF u 2023. Ženska ekipa Srbije puškom je u nedelju u Rušama, osvojila srebro.

Foto: Streljački savez Srbije
Foto: Streljački savez Srbije

U petak će biti održana pojedinačna takmičenja puškom. Uz četvoro naših reprezentativaca koji su se danas učestvovali u nadmetanju miks parova, sutra će na vatrenu liniju izaći i Aleksandra Havran i Milenko Sebić.

Kao ni na turniru u Rušama, srpski reprezentativci pištoljem se ne takmiče u Osieku.

Sem strelaca, Srbiju na turniru u gradu na Dravi predstavlja i nekoliko međunarodnih sudija. Nikola Marić, predsednik Stručne komisije i potpredsednik SS Srbije, je tehnički delegat Gran pri turnira u Osijeku

Vazdušna puška, miks, medalje: 1. Italija 1 (Barbara Gambaro/Danilo Denis Solazo), 2. Švajcarska 1 (Murijel Ciger/Fabio Paul Virš), 3. Srbija 1 (Andrea Arsović/Lazar Kovačević) i Velika Britanija 1 (Keti Gleson/Din Bejl).

Kvalifikacije: 1. Italija 1 629,1, 2. Švajcarska 1 628,9 , 3. Austrija 1 627,9... 5. Srbija 1 627,0... 15. Srbija 2 (Teodora Vukojević/Milutin Stefanović) 624,4...

Mečevi za medalje - Za zlato: Italija 1 – Švajcarska 1 16:8. Za bronzu: Srbija 1 – Poljska 1 16:10, Velika Britanija 1 – Austrija 1 17:11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.