Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 28.10.2022.

10:15

Mikec: Najviše prija kad čujem "Hvala ti za medalju"

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec kaže da mu je titula prvaka sveta, koju je osvojio u Kairu, jedan od dečačkih snova i ono što ga vuče napred.

Izvor: B92, RTS

Autor:B92, RTS

Mikec: Najviše prija kad čujem
Foto: Profimedia/YUTAKA/AFLO SPORT

Mikec je duže od decenije jedan od najboljih srpskih sportista, redovni osvajač medalja, a sa Olimpijskih igara u Tokiju je doneo i srebrnu medalju.

Posle osvojene titule svetskog šampiona u Egiptu, u disciplini 50 metara malokalibarskim pištoljem, Mikec kaže da su strelci u hendikepu jer je streljaštvo jedini pojedinačni sport koji ima svetsko prvenstvo kao neki ekipni sportovi – na četiri godine.

"Samim tim su to naše druge Olimpijske igre. Pre četiri godine sam osvojio srebro i sada sam se popeo stepenik više - na onaj najviši. To je jedan od dečačkih snova i ono što te stalno vuče napred", rekao je Mikec za RTS.

Do svetskog trona Mikec je došao u poslednjoj seriji, u koju je ušao izjednačen sa Kinezom Žangom. Kaže da su mu rekli da su Kinezi čak i bajali da promaši.

"Dok nastupate ne znate u kojoj ste poziciji i šta vam treba. Međutim, Kinez je završio pre mene i kažu mi da su se svi okupili oko mene i radili nešto rukama ne bi li pogrešio"
, seća se Mikec.

Ističe da mu nije žao poraženog Kineza jer su daleko najuspešnija nacija na Svetskom prvenstvu sa više od 40 medalja, i naglašava da je i Srbija svetska sila jer je sa pet medalja završila deseta u ukupnom plasmanu među 145 zemalja.

Mikec kaže da mu je popularnost posle svih uspeha taman dozirana, ali da je streljaštvo sve popularnije u Srbiji.

Najviše prija kada čuje rečenicu: "Hvala ti za medalju".

"To nisam retko puta čuo, a to je meni najveća nagrada koju mogu da dobijem, kada mi neki neznanac kaže hvala ti za medalju, kada se on poistovećuje i obraduje kao ja", navodi Mikec.

Sledeći cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu, a Nikec kaže da je prva sledeća prilika da se ispuni norma u februaru, kada je Evropsko prvenstvo u Talinu.

"To mi je naredni cilj i nadam se da ću se pridružiti Zorani Arunović, da ćemo nastupati zajedno u miksu u Parizu i osvetiti bolno četvrto mesto iz Tokija", kaže Mikec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve