Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 07.05.2022.

17:00

Vukašinović peta u Budimpešti

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Sanja Vukašinović osvojila je peto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na "Masped kupu" u Budimpešti.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Vukašinović peta u Budimpešti
Foto: Profimedia

U kvalifikacijama ove discipline Srbiju su predstavljale tri takmičarke, saopštio je Streljački savez Srbije.

Sanja Vukašinović je pogodila 585 krugova i kao sedma ušla u finale. Andrea Arsović je sa 582 kruga završila na 14. mestu, dok je Marija Kolarević pogodila 581 krug i zauzela 15. poziciju.

Vukašinović je većim delom finala bila na petoj poziciji na kojoj je ostala i posle 35. hica kada ispadaju petoplasirana i šestoplasirana.

Srpski strelci su na turniru u Budimpešti osvojili dve zlatne medalje - obe vazdušnim pištoljem, koje su izborili Damir Mikec i Brankica Zarić.

Sem njih dvoje i Vukašinović, u finala se plasiralo još petoro srpskih strelaca.

Mesto među osam najboljih vazdušnom puškom izborili su Teodora Vukojević (peto mesto), Andrea Arsović (šesto), Aleksandra Havran (sedmo) i Lazar Kovačević, koji je bio šesti u muškoj konkurenciji. Duško Petrov je zauzeo sedmo mesto vazdušnim pištoljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve