Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 12.04.2022.

10:30

Vukojevićeva šesta, Stefanović sedmi na startu Svetskog kupa u Riju

Srpski strelci su dobro startovali na drugom Svetskom kupu u sezoni, koji je počeo u Rio de Žaneiru. Dvoje naših reprezentativaca se plasiralo u finala.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Vukojevićeva šesta, Stefanović sedmi na startu Svetskog kupa u Riju
Foto: Streljaèki savez Srbije

Teodora Vukojević je osvojila šesto mesto u gađanju vazdušnom puškom za žene, dok je Milutin Stefanović zauzeo sedmu poziciju u nadmetanju muškaraca istim oružjem.

Uz dvoje finalista, još četvoro srpskih strelaca se takmičilo prvog dana SK u Riju. U takmičenju muškaraca vazdušnom puškom Lazar Kovačević se plasirao na 15, a Milenko Sebić na 27. mesto. Andrea Arsović je završila na 22. poziciji u ženskoj konkurenciji, dok je Sanji Vukašinović pripalo 31. mesto.

Evropska seniorska šampionka Teodora Vukojević je zadržala dobru formu, koja joj je pre nešto više od dve nedelje donela zlato na prvenstvu Starog kontinenta u Hamaru. U kvalifikacijama u Rio de Žaneiru je osvojila prvo mesto sa vrednim 631,0 krugom.

U finalu se vodila izjednačena borba, a naša mlada reprezentativka solidno počela. Posle prvih pet hitaca nalazila se na četvrtom mestu, potom je pala na sedmu poziciju, a posle 15. dijabole, bila je na petom mestu.

Po novim pravilima, ispadanje počinje od 15.serije,kada takmičenje završavaju sedmoplasirna i osmoplasirana. Posle 20.hica vatrenu liniju napuštaju takmičarka na petom i šestom mestu.

Teodora je finale završila kao šesta. Posle 20.serije, samo pola kruga delilo ju je od, u tom trenutku, četvrtoplasirane Rumunke Laurete Georgete Ilije i nastavka borbe u finalu. Rumunka je na kraju osvojila bronzu, a u meč za zlato ušle su Nemica Ana Jansen i Francuskinja Ošen Miler.

U duelu za prvo mesto Jansenova je bila uspešnija. Milerova je tako drugi put za redom osvojila srebro na velikom takmičenju. Na EP u Hamaru od Francuskinje je u meču za zlato preciznija bila Teodora Vukojević.

Stefanović je u kvalifikacijama osvojio sedmo mesto. Međutim, u finale je ušao kao petoplasirani, jer ispred njega su bila dvojica takmičara van konkurencije za plasman među osam najboljih. Njih dvojica su u kvalifikacijama skupljali poene za rang liste.

Naš olimpijac je borbu za medalje nešto lošije počeo. Potom je uhvatio dobar ritam, ali nije sustigao zaostatak za vodećima, pa je posle 15. serije ispao kao sedmoplasirani, zajedno sa Norvežaninom Jonom Hermanom Hegom, kome je pripalo osmo mesto.

Po završetku prve faze finala (25 hitaca), na prva dva mesta nalazili su se Izraelac Sergej Rihter i Hrvat Petar Gorša. Njih dvojica su prošli u duel za zlato u kome je Gorša pobedio.

Vazdušna puška, žene, plasman: 1. Ana Jansen (Nemačka), 2. Ošen Miler (Francuska), 3. Laura Georgeta Ilije (Rumunija)... 6. Teodora Vukojević...

Finale – meč za zlato: Jansen – Miler 17:7 u poenima; prva faza: 1. Jansen 262,6, 2. Miler 261,7, 3.Ilije 260,7... 6. Vukojević 206,3 krugova... Kvalifikacije: 1. Vukojević 631,1... 22. Andrea Arsović 622,6... 31. Sanja Vukašinović 619,6...

Vazdušna puška, muškarci, plasman: 1. Petar Gorša (Hrvatska), 2. Sergej Rihter (Izrael), 3. Miran Maričić (Hrvatska)... 7. Milutin Stefanović 153,2..

Finale – meč za zlato: Gorša – Rihter 16:4 u poenima; prva faza: 1. Rihter 261,0, 2. Gorša 260,7, 3. Maričić 260,6... 7. Stefanović 153,2... Kvalifikacije: 1. Maričić 630,3... 7. Stefanović 627,0... 15. Lazar Kovačević 624,6... 27. Milenko Sebić 622,2 krugova...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve